rudolph giulianiAvocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a recunoscut că a fost plătit pentru scrisoarea trimisă președintelui Klaus Iohannis (VEZI DETALII), în scandalul de la vârful Justiției, privind protocoalele încheiate între SRI și Parchetul General.

Informația a fost dezvăluită de Politico.eu. Potrivit portalului, Giuliani, care în mod frecvent apare în presă drept reprezentantu al lui Donald Trump, a declarat că scrisoarea "s-a bazat pe un raport" al  fostului director FBI Louis Freeh, pe care l-a "revizuit".

Freech conduce o firmă internațională  de consultanță, Freeh Group International Solutions, care i-au plătit onorariul, a recunoscut Giuliani, pentru sursa citată, fără a indica însă despre ce sumă a fost vorba și nici dacă a fost trimisă în numele unui client.

De altfel, William Jeffress Jr.,  de exemplu, un cunoscut avocat american, a declarat că este surprinzător că Giuliani a omis să menționeze în scrisoare faptul că acționează în numele unui client. "Este cel puțin neobișnuit ca un avocat american să-i scrie președintelui unui alt stat pentru a-l sfătui cu privire la strategia anti-corupție, dar să facă acest lucru fără a indica și clientul sau clienții în numele cărora scrie este uimitor. Singura concluzie este că acela care l-a pus sau l-a plătit să facă acest lucru a crezut că poate avea o influență pentru că (doar pentru că) este avocatul președintelui SUA", a spus Jeffress Jr.

"Dacă Rdudolph Giuliani vrea să fie avocatul lui Trump și purtător de cuvânt, atunci el nu trebuie se exprime public, pe probleme de politică externă, în numele altor clienți", a apreciat și senatorul democrat Chris Murphy. Acesta susține că Giuliani a subminat eforturile sale și ale răposatului senator republican John McCain, depuse pentru a atrage atenția asupra corupției din România.

Portalul citat punctează că Liviu Dragnea, președintele PSD, principalul partid de guvernare din România,  a depus eforturi considerabile pentru a o îndepărta pe Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, dar și că acesta nu a putut ocupa funcția de prim-ministru după condamnarea cu suspendare primită în dosarul referitor la referendumului din 2012.

Ambasada SUA la București  a transmis, marți, prin purtătorul de cuvânt, că nu comentează afirmațiile persoanelor fizice și a apreciat că, "până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient" (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio