Ultimul teritoriu al Statului Islamic (SI) în Siria a fost cucerit, au anunţat sâmbătă Forţele Democratice Siriene (FDS), alianţa abarbo-kurdă susţinută de occidentali.

 

Potrivit prese internaționale citate de News.ro, ”Califatul” autoproclamat al grupării Islamice Statul Islamic (SI) a fost total eliminat, după cucerirea de către o forţă arabo-kurdă susţinută de Statele Unite în ultimul teritoriu controlat de jihadiştii în Siria.

”Forţele Democratice Siriene (FDS) declară eliminarea totală a aşa-zisului Califat şi o înfrângere teritorială 100% a SI”, a anunţat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt FDS, Mustefa Bali.

La apogeul său, în 2014, SI deţinea controlul asupra unui teritoriu cât Marea Britanie, în Irak şi în Siria, o zonă unde organizaţia  vinovată de atrocităţi şi atentate sângeroase inclusiv în Europa a impus domnia terorii.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că SI a fost învins ”100%” în Siria şi le-a arătat unor jurnalişti hărţi cu regiuni care se aflau altădată sub controlul jihadiştilor.

”Iată SI şi iată ceea ce avem azi”, a declarat el arătând hărţile. Una dintre ele prezenta situaţia la faţa locului vineri şi arăta că nu mai exista cea mai mică prezenţă SI.

Foto: ABC News

Joomla SEF URLs by Artio