Hyundai și Kia retrag 240.000 de mașini, din cauza defectelor de fabricație

Written by Anca Visan Category: Știri internaționale Created: Friday, 12 May 2017 14:56

Guvernul din Coreea de Sud le-a cerut producătorilor de mașini Hyundai și Kia Motors să retragă de pe piață aproximativ 240.000 de mașini, în urma unor informaţii primite din partea unui fost angajat, relatează BBC News, citat de Digi 24.

Fostul angajat al Hyundai a avertizat cu privire la unele defecte de fabricație care se regăsesc la 12 modele diferite de mașini . Inițial, Hyundai și Kia au refuzat să retragă autoturismele, afirmând că nu există îngrijorări cu privire la siguranța acestora. Însă, pentru prima dată, Guvernul de la Seoul obligă companiile să recheme mașinile în fabrică pentru investigații. Printre modelele care ar avea probleme se numără Hyundai i30, Sonata, autoturismele de lux Genesis, Kia Mohave și Carnival. Problemele invocate ar fi legate de sistemele de evacuare, furtunele de benzină, funcționarea stopurilor pe frână, precum și alte defecte ale componentelor.

Luna trecută, Hyundai și Kia au mai retras de pe piață 1,5 milioane de mașini din Coreea de Sud și SUA, din cauza unor defecte la motor.

Cele două companii au avut dificultăți financiare în ultimul timp, din cauza scăderii vânzărilor pe cele mai importante piețe, mai notează Digi 24. Pierderile celor două companii se ridică la sute de milioane de dolari.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.