Cel puțin 12 morți și peste 70 de răniți, în urma incendiului de la Londra (UPDATE)

Category: Știri internaționale Created: Wednesday, 14 June 2017 13:00

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.00, în vestul Londrei, aproape de White City. În zori, lumina a scos la iveală amploarea dezastrului. La mai bine de 12 ore de la izbucnirea flăcărilor, autoritățile nu dau publicității numărul victimelor, cel mai probabil pentru că un bilanț nu poate fi făcut deocamdată.

 

Aproximativ 200 de pompieri și zeci de ingineri au intervenit la fața locului. Presa britanică scrie că aproximativ 50 de persoane au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale, dar autoritățile nu au avansat nicio cifră privind numărul morților. Este însă oficială informația potrivit căreia mai multe persoane și-au pierdut viața. Asta după ce, în ultimele ore, martorii au povestit despre oameni care s-au aruncat pe geam, de la înălțime, sau care au rămas prinși în imobil.
Clădirea, distrusă în totalitate, era un bloc de locuințe cu 24 de etaje și 120 de apartamente, în care se estimează că azi-noapte se aflau aproximativ 600 de persoane.
Într-un răspuns pentru Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, prin Ambasada României la Londra, face demersuri pentru a afla dacă printre victime se află și cetățeni români.

UPDATE - Autoritățile britanice au confirmat, miercuri, moartea a cel puțin șase persoane în incendiul izbucnit într-un bloc de locuințe din Londra. Primul bilanț mai indică 74 de răniți, dintre care 20 în stare critică.

Sunt primele cifre făcute publice dupp incendiu, dar cu siguranță nu vorbim despre bilanțul final, chiar oficialii așteptându-se ca numărul morților să mai crească.

UPDATE - Un nou bilanț prezentat de autorități indică 12 morți confirmate deja, în urma incendiului la blocul din vestul Londrei. 
Foto: cnn.com

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.