Inundațiile au făcut prăpăd în China: 56 de persoane au murit şi 22 sunt date dispărute

Written by Anca Visan Category: Știri internaționale Created: Tuesday, 04 July 2017 13:09

Cel puţin 56 de persoane au murit şi 22 sunt date dispărute în urma inundaţiilor cauzate de ploile abundente înregistrate în sudul Chinei, a informat marţi Ministerul Afacerilor Civile din China, citat de DPA.

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa numai în provincia Hunan, unde oficialii se tem de o repetare a inundaţiilor dezastruoase din 1998, soldate cu peste 4.000 de morţi, a informat presa locală. Aceste îngrijorări survin în contextul în care râul Xiangjiang, un afluent major al fluviului Yangtze care traversează provincia Hunan, a atins niveluri record - peste cele înregistrate în 1998, informează Antena 3.

Inundaţiile au scos din rădăcini copaci, au inundat case şi au făcut drumurile impracticabile în capitala provinciei Hunan, Changsha, mai notează sursa citată. Soldaţii şi voluntarii, printre care şi copii aflaţi în vacanţa de vară, au ajutat la umplerea sacilor de nisip care au fost apoi aşezaţi de-a lungul malurilor râului.

Barajul celor Trei Defileuri, situat în amonte de Hunan, şi-a redus deversarea de apă cu 70%, au declarat autorităţile.

Ministerul de Finanţe de la Beijing a deblocat luni un fond de urgenţă de 1,9 miliarde de yuani (280 milioane de dolari) pentru eforturile de combatere a efectelor inundaţiilor.

Furtunile puternice produc frecvent inundaţii în sudul Chinei, în special pe perioada verii, aminteşte DPA.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.