ISIS a revendicat atacurile de la Londra. Cel puțin doi români ar fi fost arestați, în urma atentatelor

Category: Știri internaționale Created: Monday, 05 June 2017 11:37

La Londra au început descinderile și arestările, în urma atacurilor de sâmbătă seară. Printre cei reținuți s-ar afla și doi români, dar informația nu a fost confirmată de autorități.

 

O jurnalistă a comentat pe site-ul The Guardiancă a vorbit cu angajatul unui restaurant din estul Londrei, care i-ar fi spus că unul dintre cei "5 sau 6" ridicaţi de poliţie dintr-un apartament este român sau est-european. Ar fi vorba despre un bărbat de 22 sau 23 de ani, de treabă, tăcut, care locuia acolo cu fratele sau cu prietena lui, iar ei obişnuiau să meargă să comande mâncare în localul respectiv, potrivit stiriletvr.ro. Martorul susţine că alături de cei doi români locuiau patru bărbaţi de culoare, unul dintre ei posibil somalez care purta veşmânt islamic.
Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a spus că informația este verificată, dar că ea nu poate fi confirmată sau infirmată, la acest moment.
Între timp, gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atentatul comis sâmbătă seară la Londra, printr-un comunicat publicat de agenția de propagandă a Statului Islamic, Amaq.
Atacurile s-au soldat cu 7 morți. Alte 48 de persoane sunt internate, dintre care 21 în stare critică.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.