Victoria Marinova, directoarea și prezentatoare a postului regional TVN din Bulgaria, a fost ucisă cu brutalitatea în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind al treilea jurnalist asasinat în Uniunea Europeană în mai puțin de un an, informează Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

 

În vârstă de 30 de ani, Victoria Marinova era implicată în mai multe investigații jurnalistice privind corupția din Bulgaria, a mai precizat OCCRP pe Twitter. Ea este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puțin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta și Jan Kuciak în Slovacia. Jurnalistul și analistul Ruslan Trad a scris pe Twitter că ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice.

 

Victoria Marinova i-a intervievat pe jurnalistul din România, Attila Biro, de la Rise project, şi pe bulgarul Dimitar Stoianov, de la Bivol, tema interviului fiind recenta reţinere a celor doi de către poliţie în apropierea oraşului Radomir, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene, scrie news.ro.

Joomla SEF URLs by Artio