MONICA-MACOVEIEuroparlamentarul PDL Monica Macovei a câştigat premiul "The Parliament Magazine", la categoria Justiţie şi Libertăţi Civile pentru activitatea desfăşurată în Parlamentul European, acordat în urma voturilor eurodeputaţilor.

Potrivit Mediafax, premiul înmânat într-o gală desfăşurată marţi seară a fost acordat şi pentru iniţiativele şi realizările în domeniul luptei împotriva corupţiei şi pentru respectarea drepturilor civile atât în PE, cât şi în România, fiind desemnată dintr-un grup de 120 de europarlamentari implicaţi în acest domeniu.

Macovei este singurul europarlamentar român care a primit un premiu în cadrul galei revistei Parlamentului European, desfăşurată la Bruxelles.

"The Parliament Magazine" a argumentat că, în calitate de ministru al Justiţiei în România (2004-2007), Monica Macovei "şi-a făcut o misiune din reformarea sistemului juridic din România", iar ca europarlamentar, în calitate de membru al Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, a extins lupta din domeniul anticorupţiei, al transparenţei şi libertăţilor civile la nivelul întregii Uniuni Europene.

Revista a evocat şi faptul că Macovei a iniţiat rezoluţia privind eforturile UE de combatere a corupţiei şi a susţinut zeci de discursuri în forul legislativ european privind transparenţa, lupta împotriva corupţiei şi respectarea drepturilor omului.

Joomla SEF URLs by Artio