Controlul Madridului asupra Cataloniei este testat luni, odată cu începerea unei noi săptămâni lucrătoare, pe fondul incertitudinii legate de acceptarea administrării directe impuse de guvernul central spaniol pentru a stopa demersurile pentru independența regiunii, notează Reuters, citat de Agerpres.
Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunțat vineri preluarea controlului direct asupra Cataloniei de către guvernul de la Madrid, a destituit guvernul secesionist și a convocat alegeri anticipate în regiune pentru data de 21 decembrie. Unii dintre cei mai proeminenți membri ai administrației catalane, inclusiv liderul executivului Carles Puigdemont și adjunctul său, Oriol Junqueras, au declarat că nu vor accepta aceste măsuri și că numai populația Cataloniei îi poate destitui.
Criza politică din Catalonia, unde parlamentul regional a declarat unilateral independența, măsură urmată de decizia guvernului central de la Madrid de impunere temporară a administrării directe, nu îi afectează deocamdată semnificativ pe românii din regiune, după cum au apreciat reprezentanții mai multor asociații ale românilor, dar și români care lucrează în Spania, potrivit Agerpres.
Foto: news.sky.com

Joomla SEF URLs by Artio