Numărul de decese cauzate de coronavirus în China a crescut la 425, după ce autorităţile din provincia Hubei au confirmat, în raportarea oficială de marţi, încă 64 de cazuri de deces înregistrate practic în ultimele 24 de ore. În afara graniţelor chineze au mai fost înregistrate încă două decese, cel mai recent dintre acestea fiind confirmat public tot marţi dimineaţă, la un bărbat din Hong Kong.

 

În actualizarea sa zilnică, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, o creştere accentuată a numărului de persoane infectate, cu 2.345 de cazuri noi confirmate în Hubei, centrul Chinei, care este focarul noii epidemii, relatează România TV, citând AFP. În total, 19.950 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în toată China, potrivit statisticilor guvernului central.

Bilanțul anterior, anunțat luni dimineață, indica 361 de decese și peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

Un bărbat din Hong Kong infectat cu noul coronavirus a devenit marţi prima persoană care a murit din cauza acestei epidemii virale în această metropolă şi a doua în afara Chinei continentaleAutorităţile spitaliceşti au anunţat că un bărbat în vârstă de 39 de ani, tratat pentru acest virus, a murit marţi dimineaţă, după ce starea de sănătate s-a „deteriorat”, transmite Agerpres. Bărbatul care locuia la Hong Kong plecase în ianuarie în oraşul chinez Wuhan, epicentrul acestei pneumonii virale, şi se întorsese pe teritoriul semi-autonom pe 23 ianuarie, cu un tren expres.

Joomla SEF URLs by Artio