Ombusdmanul european a lansat o anchetă privind sponsorizările private pentru președinția României la Consiliul UE, a anunțat politico.eu.

 

Investigația a pornit după plângerea unui ONG, „Foodwatch”, cu privire la sponsorizarea de către Coca Cola a președinției rotative asigurată de România în primele 6 luni din 2019, scrie sursa citată de stiripesurse.ro. ONG-ul spune că este inacceptabil ca Coca Cola să recurgă la asemenea sponsorizări pentru că România a supravegheat, de exemplu, discuțiile despre revizuirea unor legi în domeniul alimentației.

„Acest lucru afectează independența și credibilitatea politicilor”, a afirmat directorul executiv al ONG-ului, Thilo Bode.

Ombudsmanul european spune că a cerut explicații Consiliului UE și că acesta a zis că nu este responsabil de aranjamentele care se fac în ceea ce privește sponsorizările în timpul președințiilor rotative. Ombudsman-ul european și-a exprimat nemulțumirea față de răspuns spunând că explicații nu stau în picioare pentru că președinția rotativă este, din punct de vedere funcțional, parte a Consiliului UE.

Ombudsmanul european a cerut Consiliului UE să răspundă până pe 13 septembrie.

Foto: politico.eu

Joomla SEF URLs by Artio