Miercuri, 18 Octombrie 2017
 

Știri internaționale

Olanda vrea să extindă eutanasia şi pentru persoanele care consideră că „viaţa lor s-a terminat"

Written by Administrator  |  Created on Monday, 17 October 2016 08:55  |  Category: Știri internaționale

sinucidere asistataOlanda a fost prima ţară care a legalizat eutanasia, în 2002, dar numai pentru pacienţii care sufereau dureri de nedescris şi care nu aveau nicio speranţă de vindecare, notează Descoperă.

Guvernul Germaniei aprobă limitarea accesului cetăţenilor din alte state UE la indemnizaţii sociale

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 12 October 2016 21:07  |  Category: Știri internaționale

germania reichstagGuvernul Angela Merkel a aprobat miercuri un proiect de ordonanţă care prevede limitarea accesului cetăţenilor din alte state membre ale Uniunii Europene la indemnizaţii sociale în Germania, relatează presa germană.

Samsung opreşte DEFINITIV producţia de Galaxy Note 7. Recomandarea companiei pentru utilizatori este să închidă telefoanele

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 11 October 2016 14:35  |  Category: Știri internaționale

samsung galaxy note 7După ce luni a anunţat oprirea temporară a vânzărilor modelelor revizuite după rechemarea-masivă din septembrie, Samsung a renunţat definitiv să mai producă smartphone-urile care ar fi trebuit să concureze cu iPhone şi cu alte modele premium de telefoane.

isisCNN prezintă o relatare cutremurătoare în exlusivitate, pe 25 iulie, despre irakienii care fug în miez de noapte din Mosul, oraşul ocupat de reţeaua teroristă ISIS. Soldaţii criminali privesc încordaţi şi nervoşi în întunericul nopţii. Dar oamenii riscă tot ca să poată scăpa pe versanţii munţilor.

Dictatorul Erdogan. Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti

Written by Administrator  |  Created on Monday, 25 July 2016 12:57  |  Category: Știri internaționale

steag-turciaAutorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, suspectaţi că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat, a anunţat postul de televiziune NTV, citat de Le Figaro şi Reuters online. Circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori, suspendaţi din funcţii ori arestaţi

Tragedie: Un român identificat printre morţii din atentatul de la Nisa

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 19 July 2016 17:22  |  Category: Știri internaționale

atentat-la-NisaUn român a fost indentificat printre morţii din atentatul de la Nisa. Bărbatul a fost identificat şi este, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, tatăl băiatului internat în spital după ce a fost rănit în urma atacului.

Cel puţin 20 răniţi într-un atac comis într-un tren din Germania

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 19 July 2016 00:36  |  Category: Știri internaționale

ambulanta germaniaUn individ a atacat cu un topor şi un cuţit pasageri ai unui tren din Germania, cel puţin 20 persoane fiind rănite, afirmă surse citate ziarul Die Welt.

steag-turciaUpdate Duminică 12.00: Bilanţul provizoriu al tentativei de lovitură de stat din Turcia este de 265 de morţi, iar aproape 3.000 de militari participanţi la complot au fost arestaţi preventiv, anunţă premierul Binali Yildirim.

Situaţia în Turcia este "sub control în totalitate", a anunţat sâmbătă după-amiază premierul Benali Yildirim, după confruntările militare soldate cu 265 de morţi, între o facţiune a armatei care a încercat înlăturarea Administraţiei Recep Erdogan şi alte structuri ale serviciilor de securitate.

Între timp, specialiști în politica internă din Turcia lansează ipoteze diverse asupra evenimentului, dintre care și cea a unui puci regizat, tocmai pentru a-i oferi liderului autoritar Erdogan șansa să dobândească puterea completă asupra țării, eșliminând vocile care îl contestă.

#brexit. Hotnews l-a „prins" pe Nigel Farage într-un interviu. Despre ieșirea Marii Britanii din UE și despre românii care trăiesc în Regat

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 30 June 2016 10:22  |  Category: Știri internaționale

nigel farageNigel Farage afirmă, într-un interviu pentru HotNews.ro, că nu va pleca din Parlamentul European până la ieșirea efectivă a țării sale din UE, invocând faptul că este liderul celei mai mari delegații de europarlamentari și că urmează negocieri importante în următorii doi ani. Jurnalistul Dan Tapalagă l-a întâlnit pe Farage la 6 dimineața, într-un hotel din Bruxelles. Între micul dejun și cafea, liderul euroscepticilor britanici a fost de acord să îi acorde un interviu.

Angela-MerkelCancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că va face tot ce este posibil pentru a preveni destrămarea Uniunii Europene, în urma votului din Marea Britanie în favoarea părăsirii Blocului Comunitar, informează Associated Press şi Reuters.

A murit "Piedone". Cine a fost actorul italian Bud Spencer

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 28 June 2016 14:05  |  Category: Știri internaționale

piedoneActorul italian Bud Spencer, cunoscut tuturor ca „Piedone" a murit luni la vârsta de 86 de ani, a anunțat fiul său citat de agențiile de presă internaționale, scrie Agerpres.