Joi, 14 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

autostrada germaniaBerlinul a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru introducerea unei taxe pentru autoturismele aflate în tranzit. Valoarea vignetei variază în funcţie de nivelul de poluare al maşinii şi de perioada pentru care e eliberată.

dodonPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a făcut publică intenția de a anula acordul privind deschiderea unui Birou de legătură al NATO la Chișinău, informează luni agenția de presă rusă TASS.

Germania se aşteaptă la "incertitudine" pe durata mandatului lui Donald Trump. „UE nu va fi obedientă. Ne putem apropia de Asia”

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 22 January 2017 19:39  |  Category: Știri internaționale

germania reichstagGermania se aşteaptă la "vremuri agitate" şi la "incertitudine" pe durata mandatului preşedintelui SUA, Donald Trump, afirmă Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe, exprimând convingerea că unii membrii ai Administraţiei de la Washington vor vrea cooperare.

Analiză. Primele decizii ale lui Donald Trump şi efectele lor în SUA şi în lume

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 22 January 2017 17:28  |  Category: Știri internaționale

donald trump suaAl 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, a început deja să demonteze moştenirea predecesorului său, Barack Obama. Aceste decizii au efecte nu numai în plan intern, ci şi pe plan internaţional, notează jurnalista Viorica Marin în adevarul.ro

noua guineeUn cutremur cu magnitudinea 8 s-a produs la 47 de kilometri vest de Arawa, insula Bougainville, din Papua Noua Guinee, a informat duminică Institutul american de geofizică - United States Geological Survey (USGS), transmite Reuters.

Donald Trump a devenit, oficial, al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. „Totul se va schimba începând din acest moment"

Written by Administrator  |  Created on Friday, 20 January 2017 20:08  |  Category: Știri internaționale

donald trumpCeremonia formală de instalare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Statelor Unite a avut loc la sediul Congresului american. Donald Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi a ţinut primul discurs.

Elemente din discursul președintelui Donald Trump:

dodonPreședintele rus, Vladimir Putin, i-a făcut cadou omolgului său de la Chișinău, Igor Dodon, harta Moldovei Mari, realizată de cartograful italian Bartolomeo Borghi, potrivit unimedia.md.

terorist 1Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anunțat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

The Guardian: Europa este între "ciocan şi nicovală" din cauza lui Donald Trump şi Vladimir Putin, existând riscul reapariţiei sferelor de influenţă

Written by Administrator  |  Created on Monday, 09 January 2017 16:20  |  Category: Știri internaționale

ueEuropa se află între "ciocan şi nicovală" în contextul instalării la Washington a Administraţiei Donald Trump şi din cauza Rusiei conduse de Vladimir Putin, comentează cotidianul The Guardian, avertizând că există riscul reapariţiei sferelor de influenţă întrucât Moscova ar putea profita de incertitudinea UE privind strategia noului lider american.

Românca Ramona Pop, aleasă viceprimar al Berlinului

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 05 January 2017 20:19  |  Category: Știri internaționale

ramona-popRomânca Ramona Pop, reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în 8 decembrie 2016 unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei, relatează Antena 3. Ramona Pop a militat în campania electorală pentru modernizarea grădinițelor și școlilor, care trebuie restaurate, și pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcționare. De asemenea, Pop a spus că mai dorește să introducă mai multe trenuri S-Bahn în rețeaua de transport în comun.