Știri internaționale

Știri internaționale

Cel puţin 100 de persoane au fost ucise şi peste 280 au fost rănite în urma unor explozii care au avut loc duminică dimineaţă la mai multe biserici şi hoteluri din Sri Lanka în timpul sărbătorii de Paşte.

Read more: Explozii în biserici şi hoteluri din Sri Lanka, de Paşte: Cel puţin 100 de morţi şi sute de răniţi
Știri internaționale

Un incendiu devastator a izbucni, luni seară, se pare accidental, în celebra catedrală Notre Dame, din Paris. Turla clădirii s-a prăbușit, iar flăcările ar fi afectat o suprafață mai a edificiului. Aproximativ 600 de pompieri s-au luptat să stingă focul și să salveze cât mai mult din ceea ce este una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume.

Read more: Catedrala Notre Dame din Paris, mistuită de flăcări. Ce a mai rămas din celebrul edificiu
Știri internaționale

„Desigur că Wikileaks deranjează. Adevărul însuși este adesea inconfortabil. Mai ales pentru organizațiile cu putere mare care doresc să își desfășoare afacerile departe de atenția publicului”, scrie jurnalistul german Matthias Von Hein, într-un articol publicat pe site-ul Deutsche Welle.

Matthias Von Hein arată în Deutsche Welle că Assange a deranjat, „însă democrația reală are nevoie de acest disconfort, are nevoie de cetățeni informați – în special în legătură cu evenimente pe care guvernele vor să le țină sub tăcere”. „Julian Assange nu a dezvăluit niciodată secrete. El le-a publicat. La fel ca multe alte instituții media, atunci când își fac bine treaba. Chiar și presa germană a beneficiat din plin de materialele Wikileaks” scrie Matthias Von Hein într-un articol publicat de Deutsche Welle și citat de Libertatea.

Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat pe 11 aprilie, după ce președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, i-a retras dreptul de azil în ambasada din Londra a țării sale. Fondatorul WikiLeaks a fost găsit vinovat, joi, de Curtea de Justiţie din Londra, de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune și riscă 12 luni de închisoare.

Citiți continuarea articolului pe libertatea.ro.

Foto: RUPTLY via democracynow.org

Știri internaționale

Administraţia Vladimir Putin depune eforturi pentru influenţarea rezultatelor scrutinului organizat în ţările Uniunii Europene pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, avertizează serviciile de informaţii din Germania, citate de agenţiile de presă internaționale.

Read more: Serviciile secrete germane avertizează că Rusia vrea să influenţeze rezultatul scrutinului...
Știri internaționale

Situația statului de drept în România se află pe agenda ședinței de miercuri a Colegiului Comisarilor, la care vor lua parte preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi alţi reprezentanţi ai CE.

Read more: Comisia Europeană discută, miercuri, în Colegiul Comisarilor, despre statul de drept în România
Știri internaționale

Avocata liberală Zuzana Caputova, în vârstă de 45 de ani, va deveni prima prima femeie şef de stat în Slovacia, potrivit rezultatelor parţiale aproape complete din turul al doilea al alegerilor.

Read more: O avocată de 45 de ani, activistă anticorupție, este noul președinte al Slovaciei
Știri internaționale

Mai multe atacuri neprovocate asupra comunităţii romilor din Franţa, în general români și bulgari, au avut loc după ce în mediul on-line s-au răspândit zvonuri despre răpirea unor copii, relatează presa internațională.

Read more: Violențe împotriva românilor și bulgarilor, la Paris, din cauza unor zvonuri că un bărbat cu o...
Știri internaționale

Majoritatea eurodeputaților a votat, marți, pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, din 2021. Până în luna aprilie a anului viitor, statele comunitare trebuie să decidă dacă preferă să rămână la ora de vară sau la ora de iarnă.

Read more: Parlamentul European a votat pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în țările UE
Știri internaționale

Protestul de vineri, pentru construirea de autostrăzi, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, a atras atenția inclusiv presei internaționale. În cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”, antreprenorul a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova. Fără să realizeze, probabil, a stabilit și un record, investind în... cea mai mică autostradă din lume. Pe cât este de mică, însă, pe atât este de importantă pentru că, scrie presa internațională, "face de ruşine o naţiune”.

Read more: Protestul #șîeu în presa internațională: „Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune”