Știri internaționale

Știri internaționale

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut, zilele trecute, să se acţioneze urgent pentru a se evita o catastrofă climatică, relatează AFP.

Read more: ONU avertizează că suntem la un pas de catastrofă: "Schimbările climatice ne depăşesc eforturile...
Știri internaționale

Antikythera, o insulă grecească însorită și scăldată de ape azurii, situată între Creta și Kythira, caută locuitori și vine cu o ofertă care ar putea părea de nerefuzat.

Read more: Autoritățile de pe o insulă din Grecia promit 500 de euro lunar plus teren și mâncare familiilor...
Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis, miercuri, o alertă de călătorie ca urmare a avertizărilor meteo valabile, în următoarele 48 de ore, în mai multe regiuni.

Read more: Cod roșu și portocaliu de caniculă în Italia. MAE a emis o alertă pentru românii din mai multe...
Știri internaționale

Se construiește primul avion "invizibil" european. Miniştrii apărării ai Germaniei, Franţei şi Spaniei au semnat, luni, un acord-cadru în acest sens.

Read more: Acord de 100 de miliarde de euro, între Franța, Germania și Spania, pentru construirea primului...
Știri internaționale

Un bebeluş român în vârstă de patru luni este cel mai tânăr copil separat de părinţii săi de autorităţile americane la graniţa cu Mexicul. Cazul său este relatat de presa din SUA.

Read more: Un bebeluș român de numai patru luni, cel mai mic copil separat de părinți, de autoritățile SUA,...
Știri internaționale

O investigație efectuată în Marea Britanie a scos la iveală că dezvoltarea plămânilor copiilor poate fi afectată de microparticulele de plastic eliberate în atmosferădin cauciucurile autovehiculelor.

Read more: Plămânii copiilor sunt afectați de particulele de plastic emise de cauciucurile autovehiculelor...
Știri internaționale

Este o zi tensionată în Republica Moldova, după ce Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţie, în urmă cu puţin timp, pe preşedintele Igor Dodon şi a aprobat dizolvarea Parlamentului. Decizia a fost luată după ce acesta a ignorat deciziile instituţiei şi nu a dizolvat Parlamentul, deşi acesta nu alesese un Guvern în timpul prevăzut de lege. Aseară, Legislativul a votat un nou premier, pe Maia Sandu, un nou Executiv şi o rezoluţie care declară Republica Moldova "stat capturat".

Read more: Tensiuni în Republica Moldova. Curtea Constituțională a dizolvat Parlamentul și l-a suspendat din...
Știri internaționale

Cel puţin şapte persoane au decedat, iar 16 sunt dispărute după ce o navă de agrement, cu zeci de turişti la bord, s-a scufundat în Dunăre, miercuri noapte, la Budapesta.

Read more: Cel puţin şapte morţi după ce o navă de agrement plină cu turiști s-a scufundat în Dunăre, la...