Știri internaționale

Știri internaționale

Armata germană, Bundeswehr, a preluat marţi, 1 ianuarie 2019, conducerea Forţei NATO de reacţie super-rapidă, informează agenţia germană de presă dpa. Potrivit Ministerului Apărării de la Berlin, forţele terestre ale aşa-numitului „vârf de lance” al alianţei militare pentru anul 2019 constau din aproximativ 8.000 de soldaţi.

 

Read more: Armata germană a preluat conducerea Forţei NATO de reacţie rapidă
Știri internaționale

Potrivit The Hollywood Reporter, Lusk a murit duminică dimineaţă la vârsta de 105 ani. În carierea lui de şase decenii, Don Lusk, ilustratorul din spatele unor filme de animaţie precum „Alice in Wonderland” şi „Peter Pan” și-a început cariera în 1933 și a lucrat pentru numeroase creaţii Disney, cum ar fi „Ferdinand the Bull” (1938), „Bambi” (1942), „Cinderella” (1950), „Landy and the Tramp” (1955), „Sleeping Beauty” (1959) şi „101 Dalmatians” (1961).

 

Read more: Don Lusk, celebrul ilustrator al studiourilor de animație Disney, a murit la vârsta de 105 ani
Știri internaționale

Cel puţin 168 de persoane au murit şi peste 700 de oameni au fost răniţi în urma tsunamiului provocat de erupţia vulcanului Anak Krakatau, în Indonezia, conform unui nou bilanţ, anunţat de Agenţia de Gestionare a Catastrofelor, citată de News.ro.

Read more: Cel puţin 168 de morţi şi peste 700 de răniţi, după un tsunami generat de o erupţie vulcanică, în...
Știri internaționale

Un uriaş „râu" de ciocolată, provenind de la o fabrică de praline, a inundat miercuri străzile oraşului Werl din vestul Germaniei şi a îngreunat activitatea serviciilor de urgenţă mobilizate la faţa locului, informează DPA, citată de Agerpres. „Am strâns totul cu lopeţile", a declarat pentru DPA, marţi, Karsten Korte, şeful diviziei de pompieri voluntari din Werl.

Read more: Un râu de ciocolată a invadat mai multe străzi într-un orășel din Germania. Șeful pompierilor: „Am...
Știri internaționale

Ministerul Român al Afacerilor Externe nu are, până acum, informații cu privire la victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi a anunțat că nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

Read more: UPDATE ALERTĂ DE SECURITATE. Focuri de armă în Piața de Crăciun de la Strasbourg: Trei morți și...
Știri internaționale

Membri sindicatului din domeniul căilor ferate şi al transporturilor din Germania (EVG) intră luni în grevă, ceea ce va afecta traficul trenurilor pe liniile locale, regionale şi naţionale, după ce discuţiile cu managementul operatorului feroviar Deutsche Bahn nu au dat rezultate, au declarat duminică pentru Reuters două surse sindicale. Potrivit sursei citate, sindicatul EVG nu a dorit să îşi limiteze greva doar la câteva rute sau o singură formă de transport, chiar dacă unele regiuni ale Germaniei vor fi afectate mai puternic decât altele.

 

Read more: Încep proteste masive. Sindicatul Căilor Ferate Germane amenință cu blocarea transportului înainte...
Știri internaționale

Norvegienii sunt recunoscuţi pentru felul lor de a face mereu totul după cea mai bună metodă. În urmă cu 100 de ani, aceasta era una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Acum, este a doua cea mai bogată de pe continent. Şi a reuşit nu doar pentru că gestionează resurse de petrol, ci datorită mentalităţii oamenilor de a trăi într-o ţară omogenă, unde toată societatea trebuie să beneficieze de drepturi egale.

Read more: Ministrul norvegian de externe: Pedepsele pentru corupție trebuie să fie foarte grele
Știri internaționale

Românii din Italia sunt nemulţumiţi de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Presa relatează deja cazuri în care şoferi având maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost opriţi de poliţie şi sancţionaţi.

Read more: Italia a modificat Codul rutier. Românii care au mașini înmatriculate în țară, puși în dificultate