Știri internaționale

Știri internaționale

libiaPatru ingineri - trei libieni şi un român - au fost răpiți, sâmbătă, din perimetrul Sharara (Libia), a  anunțat presa internaţională. Românul este un ploieștean care lucrează în Africa de 15 ani. Ministerul Afacerilor Externe a activat Celula de Criză și verifică informațiile privind răpirea acestuia.

Read more: Patru ingineri, inclusiv un ploieștean, răpiți în Libia. MAE a activat Celula de Criză
Știri internaționale

donald trump suaPreşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunlat mai multe întrevederi bilaterale pe care ar fi urmat să le aibă cu mai mulţi şefi de stat, inclusiv Klaus Iohannis, în cadrul sumitt-ului NATO, însă a anunţat ulterior ă țările membre NATO vor mări bugetele cu mai mult de 2% pentru Apărare, potrivit BBC. Președintele american a criticat aspru statele aliate pe acest motiv și s-a plâns că SUA plătesc mai mult decât ceilalți pentru Apărare.

Read more: Donald Trump: Statele NATO vor mări bugetele pentru Apărare
Știri internaționale

etiasUniunea Europeană lucrează la îmbunătățirea controlului asupra frontierelor și pregătește introducerea unui nou sistem de verificare a cetățenilor, înainte de intrarea în spațiul Schengen al Uniunii Europene.

Read more: Parlamentul European a aprobat ETIAS, noul sistemul pentru verificarea cetățenilor care intră în...
Știri internaționale

legume congelateAutoritatea europeană pentru siguranța alimentelor a emis o alertă cu privire la legumele congelate produse, în ultimii doi ani, într-o fabrică din Ungaria, după ce s-au înregistrat 47 de cazuri, inclusiv nouă decese, ca urmare a infectării consumatorilor cu listeria.

Read more: Alertă în Europa! Nouă persoane au murit, după ce au consumat legume congelate
Știri internaționale

thorbjørn jaglandUn oficial al Consiliului Europei a cerut, joi, României, să nu treacă, deocamdată, la reformarea Codurilor penale, solicitându-le autorităților să țină cont de avizul care va fi emis de Comisia de la Veneția și exprimându-și totodată îngrijorarea ca modificările să nu intre în contradicție cu obligațiile asumate de țara noastră, pe plan internațional.

Read more: Consiliul Europei cere României să nu aducă modificări Codurilor penale înainte de a primi avizul...
Știri internaționale

temperaturi scandinavia iulie2018Vreme anormal de caldă în Peninsula Scandinavă, acolo unde temperaturile au urcat aproape de 30 de grade Celsius, inclusiv în zona cercului polar. Norvegia, Suedia, dar și Finalda se confruntă cu temperaturi-record pentru această perioadă.

Read more: Temperaturi-record, mai mari ca în România, înregistrate în apropiere de Polul Nord
Știri internaționale

andrei nastase chisinauCurtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a menținut, prin hotărâre definitivă, decizia luată anterior de Judecătoria Chişinău şi de Curtea de Apel, privind anularea scrutinului din 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova. Alegerile fuseseră câștigate de Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta).

Read more: Curtea Supremă de Justiție a Rep. Moldova a invalidat, prin hotărâre definitivă, rezultatul...
Știri internaționale

facebook setari privateCompania Facebook le-a prezentat scuze utilizatorilor după ce un bug și-ar fi făcut de cap în reţeaua de socializare, făcând publice postări a milioane de utilizatori care le setaseră ca fiind private.

Read more: 14 milioane de utilizatori Facebook, afectați de o defecțiune care a schimbat postări private în...
Știri internaționale

accident microbuz barcanestiUn autocar înmatriculat în România, cu 48 de pasageri la bord, a fost implicat, joi, într-un accident în apropierea localităţii Vidin din Bulgaria. 11 români au fost răniţi uşor şi transportaţi la spital, însă au fost externaţi din spital la cerere, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Read more: 11 persoane transportate la spital, după un accident în care a fost implicat un autocar plini cu...