Știri internaționale

Știri internaționale

Cercetătorii din Marea Britanie au anunțat al doilea caz de vindecare de virusul HIV. Este vorba despre un adult, numit “pacientul din Londra”, care a beneficiat, în urmă cu trei ani, de un transplant de măduvă osoasă de la o persoană sănătoasă. Cazul crește speranțele privind dezvoltarea unui tratament eficient pentru vindecarea pacienților cu HIV.

Read more: "Pacientul din Londra", al doilea caz de vindecare de HIV pe plan mondial
Știri internaționale

Laura Codruţa Kovesi este câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror şef european, obţinând 26 de voturi. Reprezentantul Franței a obținut 22 de voturi, iar reprezentantul Germaniei un vot.

 

Read more: Kovesi - 26 de voturi, Bohnert (Franța) - 22 de voturi, Ritter (Germania) - 1 vot. Procurorul-şef...
Știri internaționale

Partidul Socialiştilor (PSRM), formaţiunea preşedintelui prorus Igor Dodon, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, fiind urmat de alianţa electorală ACUM şi Partidul Democrat, reiese din rezultatele parțiale transmise de Comisia electorală de la Chişinău.

Read more: ALEGERI REP. MOLDOVA - Partidul lui Dodon, pe primul loc după scrutinul de duminică. Liderii...
Știri internaționale

Urnele s-au deschis la ora 7.00, în Republica Moldova, unde duminică, pe 24 februarie, are loc scrutinul pentru alegerea viitorilor parlamentari, simutan cu referendumul pentru reducerea numărului acestuia, de la 101 la 61.

Read more: Rep. Moldova: Aproape 3 milioane de cetățeni sunt așteptați la urne, duminică, pentru alegerile...
Știri internaționale

Uniunea Europeană pregăteşte măsuri de securitate mai stricte pentru cărțile de identitate eliberate de toate statele membre, pentru a reduce frauda de identitate. Ministrul Afacerilor Interne din România a anunţat miercuri că reprezentanții președinției române a Consiliului și ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărților de identitate ale cetățenilor UE și a documentelor de ședere eliberate cetățenilor UE și membrilor familiilor acestora care nu sunt cetățeni ai UE. Acordul informal urmează acum să fie transmis reprezentanților permanenți la UE, spre confirmare în numele Consiliului.

Read more: Se modifică buletinele în toate statele UE. Autorităţile vor măsuri de securitate mai stricte
Știri internaționale

Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” noile modificări operate de Guvern prin ordonanță de urgență în domeniul justiției, care „par a fi în contradicție” cu recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare al Bruxelles-ului. Declarația a fost făcută de Christian Wigant, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, pentru HotNews.ro.

 

Read more: Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” modificările făcute de guvern prin OUG în Justiție
Știri internaționale

Administrația Prezidențială a anunțat, vineri, că președintele Klaus Iohannis a doptat memorandumul primit de la Ministerul de Externe, cu tema "Poziţia României cu privire la situaţia din Venezuela", avizat de către prim-ministru și care prevede, printre altele, propunerea de recunoaştere a preşedintelui Adunării Naţionale, Juan Guaido, drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Read more: Președintele Klaus Iohannis a decis recunoașterea lui  Juan Guaido în calitatea de preşedinte...