Știri internaționale

Știri internaționale

Vicepreşedintele Comisiei Europene a prezentat raportul oficial despre progresele României şi Bulgariei în reformele din justiţie şi statul de drept. În timp ce progresele Bulgariei au fost lăudate, România a fost criticată pentru regresele în domeniul justiției.

 

Read more: MCV: Cerem României să suspende implementarea legilor justiţiei şi procedurile de revocare și...
Știri internaționale

Parlamentul European a votat, marți, rezoluția referitoare la statul de drept în România. Rezultatul votului a fost 473 voturi pentru, 151 împotrivă, 40 abțineri. Parlamentul European îndeamnă Parlamentul şi Guvernul României să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar. Legislativul european condamnă ”intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018.

 

Read more: Rezoluția împotriva României, adoptată la Strasbourg. „Intervenția violentă și disproporționată...
Știri internaționale

Victor Ciunca, un băiat român care trăieşte în Marea Britanie, a vorbit în Parlamentul britanic despre sănătatea mintală şi a cerut Guvernului să utilizeze fondurile alocate în mod eficient. Discursul său a declanșat ropote de aplauze, iar înregistrarea acestuia s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare.

Read more: Ropote de aplauze pentru un adolescent român, după un discurs susținut în Parlamentul britanic...
Știri internaționale

Parlamentul European voteză astăzi Rezoluția privind statul de drept din România, document care semnalează îngrijorările privind modificarea legilor justiției și a codurilor penale din România, ce "pot submina structural independența justiției și capacitatea de luptă împotriva corupției".

Read more: Parlamentul European votează marți Rezoluția privind statul de drept din România. Comisia...
Știri internaționale

Comisia Europeană afirmă, prin vocea purtătorului de cuvânt, Margaritis Schinas, că a folosi GDPR împotriva libertății de informare și de exprimare ar reprezenta un abuz împotriva acestor drepturi fundamentale. Reacția Comisiei Europene vine după ce jurnaliștii de la Rise Project au anunțat, joi, că au primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care li se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks.

 

Read more: Comisia Europeană, reacție după ce autoritățile române au cerut ca Rise Project să-și dezvăluie...
Știri internaționale

Incendiul devastator care pârjolește california, de patru zile, a ucis cel puțin 25 de oameni. Mai multe regiuni au fost evacuate, iar autoritățile sunt depășite de situație.

Read more: Cel puțin 25 de oameni și-au pierdut viața și 25.000 au fost evacuați în California, din cauza...
Știri internaționale

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat, sâmbătă, existenţa unor înregistrări privind moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, la 2 octombrie. Acesta a spus că ele au fost trimise la Riyad, Washington şi Paris.

Read more: Înregistrările de la moartea jurnalistului Jamal Khashoggi au fost făcute publice
Știri internaționale

Asasinii lui Jamal Khashoggi s-au debarasat de corpul său aruncându-l în canalizare după ce l-au dizolvat în acid, a relatat sâmbătă cotidianul turc Sabah, citat de AFP și preluat de Agerpres. Analiza unor prelevări efectuate în sistemul de canalizare al reşedinţei consulului saudit din Istanbul a permis detectarea unor urme de acid, scrie cotidianul proguvernamental, fără să citeze surse.

 

Read more: Presa turcă: Corpul jurnalistului saudit asasinat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul ar fi...
Știri internaționale

Gigantul Samsung Electronics a prezentat miercuri, în premieră, mult-aşteptatul său telefon pliabil, la o conferinţă pentru dezvoltatorii organizată la San Francisco, cerând programatorilor pentru Android să înceapă să lucreze la aplicaţii pentru acest dispozitiv, transmite News.ro.

 

Read more: TECH NEWS. Samsung a prezentat în premieră telefonul pliabil
Știri internaționale

Parlamentul European este ”profund îngrijorat” de modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale din România, care ar putea slăbi statul de drept, şi solicită autorităţilor româneşti să transpună ”pe deplin” toate recomandările primite de la Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia sau GRECO, informează g4media.ro

 

Read more: Parlamentul European, ”profund îngrijorat” de modificările legilor justiţiei şi codurilor penale....
Știri internaționale

Judecătorii din Costa Rica au decis ca Alina Bica să rămână în arest. Și în cazul Elenei Udrea, instanța a luat aceeași hotărâre, mai devreme, în această dimineață (VEZI DETALII).

Read more: Alina Bica rămâne în arest preventiv, a decis o instanță din Costa Rica