Știri internaționale

Știri internaționale

Partidul Socialiştilor (PSRM), formaţiunea preşedintelui prorus Igor Dodon, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, fiind urmat de alianţa electorală ACUM şi Partidul Democrat, reiese din rezultatele parțiale transmise de Comisia electorală de la Chişinău.

Read more: ALEGERI REP. MOLDOVA - Partidul lui Dodon, pe primul loc după scrutinul de duminică. Liderii...
Știri internaționale

Urnele s-au deschis la ora 7.00, în Republica Moldova, unde duminică, pe 24 februarie, are loc scrutinul pentru alegerea viitorilor parlamentari, simutan cu referendumul pentru reducerea numărului acestuia, de la 101 la 61.

Read more: Rep. Moldova: Aproape 3 milioane de cetățeni sunt așteptați la urne, duminică, pentru alegerile...
Știri internaționale

Uniunea Europeană pregăteşte măsuri de securitate mai stricte pentru cărțile de identitate eliberate de toate statele membre, pentru a reduce frauda de identitate. Ministrul Afacerilor Interne din România a anunţat miercuri că reprezentanții președinției române a Consiliului și ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărților de identitate ale cetățenilor UE și a documentelor de ședere eliberate cetățenilor UE și membrilor familiilor acestora care nu sunt cetățeni ai UE. Acordul informal urmează acum să fie transmis reprezentanților permanenți la UE, spre confirmare în numele Consiliului.

Read more: Se modifică buletinele în toate statele UE. Autorităţile vor măsuri de securitate mai stricte
Știri internaționale

Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” noile modificări operate de Guvern prin ordonanță de urgență în domeniul justiției, care „par a fi în contradicție” cu recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare al Bruxelles-ului. Declarația a fost făcută de Christian Wigant, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, pentru HotNews.ro.

 

Read more: Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” modificările făcute de guvern prin OUG în Justiție
Știri internaționale

Administrația Prezidențială a anunțat, vineri, că președintele Klaus Iohannis a doptat memorandumul primit de la Ministerul de Externe, cu tema "Poziţia României cu privire la situaţia din Venezuela", avizat de către prim-ministru și care prevede, printre altele, propunerea de recunoaştere a preşedintelui Adunării Naţionale, Juan Guaido, drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Read more: Președintele Klaus Iohannis a decis recunoașterea lui  Juan Guaido în calitatea de preşedinte...
Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis o informare de călătorie pentru cetățenii români aflați în Grecia, pe fondul alertelor meteo emise pentru mai mult regiuni din Republica Elenă.

Read more: Alerte cod roșu și cod portocaliu de vreme severă emise pentru Grecia. Care sunt regiunile vizate
Știri internaționale

Parlamentul European l-a recunoscut joi pe liderul opoziției Juan Guaido drept președinte în exercițiu al Venezuelei, un gest simbolic al parlamentarilor menit să pună și mai multă presiune pe Nicolas Maduro.

Read more: Juan Guaido a fost recunoscut de Parlamentul European drept președinte în exercițiu al Venezuelei
Știri internaționale

O echipă de cercetători israelieni susține că este pe punctul de a descoperi tratamentul complet pentru cancer, iar acesta ar urma să fie disponibil în termen de un an, mai ieftin decât actualele tratamente.

Compania Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi) a descris tratamentul la care lucrează ca fiind comparabil cu un antibiotic împotriva cancerului, scrie Fox News, citat de HotNews.  "Credem că în termen de un an vom oferi un tratament complet pentru cancer", a declarat Dan Aridor, reprezentantul Accelerated Evolution Biotechnologies.

Compania susține că tratamentul la care lucrează va fi unul mai ieftin decât tratamentele actuale împotriva cancerului.

Tratamentul nu a fost testat pe oameni până în acest moment, însă echipa care a lucrat la dezvoltarea lui spune că acesta a fost testat cu succes pe șoareci, mai precizează sursa citată.

Un expert american în domeniu, consultat de FoxNews, a pus însă la îndoială potențialul tratament, afirmând că ar putea fi vorba, cel mai probabil, despre o nouă serie de promisiuni "false și crude" pentru pacienții bolnavi de cancer.

Știri internaționale

Europa se confruntă cu o provocare “nemaiîntâlnită din 1930”, avertizează 30 de intelectuali de vârf din Europa, printre care Milan Kundera, Bernard-Henri Lévy, Salman Rushdie, Mario Vargas Llosa, Herta Müller sau Orhan Pamuk. Cei 30 de scriitori, istorici și laureați ai premiul Nobel afirmă că Europa este o idee care “se destramă sub ochii noștri”. 

Read more: AVERTISMENTUL dat de 30 de intelectuali de vârf: Europa, părăsită din exterior și pradă manevrelor...
Știri internaționale

Zmeura de Aur sau Razzie Awards este gala opusă Oscarurilor, eveniment care pune în lumina reflectoarelor cele mai proaste filme ale anului. Nominalizările și premiile sunt anunțate cu puțin timp înainte de ceremonia Academiei Americane de Film.

Read more: Zmeura de aur 2019. Cele mai proaste filme. Lista completă de nominalizări
Știri internaționale

Comisia Europeană a anunțat că rețetele electronice prescrise de medicul din țara de origine vor putea fi folosite și în alt stat membru. Sistemul este implementat,deocamdată, numai în Finlanda și Estonia, dar până în 2021 va fi disponibil și în alte 22 de state membre.

Read more: CE: Rețetele electronice vor putea fi folosite și în alte state membre. Deocamdată, România stă...