Știri internaționale

Știri internaționale

Turcia, unde în prezent sunt valabile restricții dure pentru prevenirea răspândirii Covid, introduce, de luni, o nouă măsură. Nimeni nu va mai putea intra în țară fără a prezenta un test negativ pentru Covid, iar persoanele care vin din anumite regiuni vor fi obligate, suplimentar, să stea și în carantină.

Read more: Turcia solicită, de luni, test Covid negativ la intrarea în țară (update)
Știri internaționale

După 1 ianuarie, mai multe categorii de români vor avea nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit al Marii Britanii. Obținerea acesteia va fi impusă pentru cei care au de gând să stea acolo mai mult de șase luni, inclusive pentru a lucre sau la studii, dar și pentru persoanele cu cazier judiciar, indiferent de durata șederii.

Read more: Cine va avea nevoie de viză, de la 1 ianuarie, pentru a călători în Marea Britanie. Noile...
Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că, începând din noaptea de marți spre miercuri, a fost reluată, parțial, circulația dinspre Marea Britanie spre Franța.

Read more: Circulația dinspre Marea Britanie spre Franța, reluată parțial și doar cu test Covid negativ
Știri internaționale

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a emis, miercuri, o atenționare ca urmare a deciziei autorităților de a institui nivelul maxim de alertă în anumite regiuni, inclusiv la Londra.

Read more: Restricții dure valabile de astăzi, în mai multe regiuni din Marea Britanie, pe fondul creșterii...
Știri internaționale

Cel puțin șase oameni au fost răniți la New York de o mașină al cărei șofer a intrat intenționat în ei. Incidentul a avut loc în Manhattan, în timpul unei manifestații pentru apărarea drepturilor persoanelor de culoare.

Read more: O şoferiţă a intrat cu mașina în mulțime şi a accidentat mai mulţi oameni, la o manifestație Black...
Știri internaționale

Campania de vaccinare anti-Covid a debutat marți dimineață, în Marea Britanie, prima persoană imunizată cu vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech fiind o femeie de 90 de ani.

Read more: Primul vaccin anti-Covid Pfizer, administrat în afara studiilor, i-a fost făcut unei femei de 90...
Știri internaționale

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a dispus activarea Celulei de criză la nivelul MAE, fiind începute demersurile pentru a se stabili dacă printre marinarii răpiți duminică, în Togo, se află și români.

Read more: MAE a activat Celula de criză și verifică dacă sunt și români printre marinarii răpiți de pirați,...
Știri internaționale

Maia Sandu și Igor Dodon se vor întâlni în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. După numărătoarea de până acum, voturile din diaspora au făcut-o câștigătoare, în primul tur, pe candidata proeuropeană.

Read more: Surpriză la alegerile prezidențiale din Rep. Moldova! Candidata proeuropeană Maia Sandu, pe primul...
Joomla SEF URLs by Artio