Știri internaționale

Știri internaționale

Rusia este suspectată că ar fi instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre, conform unor imagini prin satelit obţinute de Institutul Imagesat International.

Rachetele ar fi instalate în apropierea frontierei cu Ucraina, într-o bază din Krasnodar, oraş rus situat pe litoralul nordic al Mării Negre,  anunță Fox News, citat de Mediafax.

Rachetele Iskander au raze de acţiune de până la 500 de kilometri şi pot transporta atât ogive convenţionale, cât şi nucleare.

Institutul Imagesat International susține că sisteme balistice similare ar fi fost instalate și în apropierea frontierei cu Mongolia.

În urmă cu câteva zile, Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, a afirmat că autorităţile din Ucraina sunt "sub controlul" Occidentului, reamintește Mediafax. "Continuarea de către autorităţile de la Kiev a acestor politici poate contribui la pierderea de către Ucraina a statutului de naţiune", a avertizat Nikolai Patruşev, citat de Rossiyskaya Gazeta şi de agenţia Tass.

Foto: Institutul Imagesat International / mediafax.ro

Știri internaționale

Autorităţile din Sambuca, în Sicilia, au scos la vânzare case la preţ de un euro cu scopul de a repopula oraşul. Singura condiţie este ca noii proprietari să renoveze locuinţele în maximum trei ani, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Read more: Case vândute cu doar 1 euro, într-o localitate pitorească din Sicilia
Știri internaționale

Nigel Farage, Fostul lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii), şi-a exprimat miercuri opinia că Marea Britanie se îndreaptă spre o amânare a ieşirii din Uniunea Europeană, prevăzută pentru 29 martie, şi, probabil, spre un nou referendum, transmite Reuters.

 

Read more: Nigel Farage: Marea Britanie se îndreaptă spre amânarea Brexit și un nou referendum
Știri internaționale

Primarul din Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni în urma agresiunii cu cuţitul a cărei victimă a fost duminică seara, relatează AFP. ”În pofida tuturor eforturilor noastre, nu am reuşit să-l salvăm”, a declarat medicul Tomasz Stefaniak, citat de agenţia poloneză de ştiri PAP. Operat în noaptea de duminică spre luni timp de cinci ore, Pawel Adamowicz ”rămâne conectat la aparate, el este într-o stare foarte gravă, iar şansele de a supravieţui sunt incerte”, anunţa anterior şeful serviciilor de sănătate din regiune, doctorul Jerzy Karpinski, citat de PAP.

Read more: Primarul din Gdansk a decedat. Edilul a fost înjunghiat duminică seara, pe scenă, în timpul unui...
Știri internaționale

În Germania şi Austria a fost instituită o alertă de tip cod roşu de ninsori, venită după ce, acum câteva zile, meteorologii mai anunţaseră o dată probleme serioase, în special din cauza precipitaţiilor abundente şi vântului puternic. De altfel, până acum, în Alpi a fost în vigoare un cod roșu, după ce a nins mai bine de o săptămână, iar în Austria trei schiori au murit, în urma unei avalanşe. Până acum, în Europa, 24 de oameni și-au pierdut viața din cauza iernii.

Read more: COD ROŞU de ninsori în Germania şi Austria. Peste 1.000 de oameni au rămas izolaţi după o avalanşă
Știri internaționale

Raiul studenților chiar există și nu vorbim despre localuri la modă, ci despre câteva campusuri universitare care redefinesc conceptul de studiu intens. Digi-life.tv prezintă un top al celor mai frumoase astfel de locatii din lume. Universitățile din Pekin, Cambridge, Cape Town și Glasgow sunt doar câteva nume din lista prezentată în material. LINK Material INTEGRAL Credit foto: Uk Study Center

Știri internaționale

Austria a implementat, de la 1 ianuarie, măsura adoptată la finalul anului trecut, privind reducerea alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai muncitorilor străini. Decizia a stârnit reacții critice din mai multe state, inclusiv din România. De altfel, românii se numără printre cei mai afectați, pentru că ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din Austria se face în funcție de costul mediu al vieții din țara de rezidență a copilului.

Read more: Austria a redus alocațiile pentru copiii muncitorilor străini. Românii, printre cei mai afectați...
Știri internaționale

Tragedia s-a petrecut în orașul Koszalin. Focul a izbucnit vineri, în jurul orei locale 17:00, din motive încă necunoscute. Cadavrele fetelor au fost găsite într-o cameră de lângă cea în care a izbucnit focul, la care flăcările nu ajunseseră încă. De aceea, cel mai probabil, adolescentele au murit din cauza asfixierii cu monoxid de carbon.

 

Read more: TRAGEDIE. Cinci adolescente au murit în Polonia în timpul unui joc de tip „escape room”
Știri internaționale

Armata germană, Bundeswehr, a preluat marţi, 1 ianuarie 2019, conducerea Forţei NATO de reacţie super-rapidă, informează agenţia germană de presă dpa. Potrivit Ministerului Apărării de la Berlin, forţele terestre ale aşa-numitului „vârf de lance” al alianţei militare pentru anul 2019 constau din aproximativ 8.000 de soldaţi.

 

Read more: Armata germană a preluat conducerea Forţei NATO de reacţie rapidă