Știri internaționale

Știri internaționale

Potrivit The Hollywood Reporter, Lusk a murit duminică dimineaţă la vârsta de 105 ani. În carierea lui de şase decenii, Don Lusk, ilustratorul din spatele unor filme de animaţie precum „Alice in Wonderland” şi „Peter Pan” și-a început cariera în 1933 și a lucrat pentru numeroase creaţii Disney, cum ar fi „Ferdinand the Bull” (1938), „Bambi” (1942), „Cinderella” (1950), „Landy and the Tramp” (1955), „Sleeping Beauty” (1959) şi „101 Dalmatians” (1961).

 

Read more: Don Lusk, celebrul ilustrator al studiourilor de animație Disney, a murit la vârsta de 105 ani
Știri internaționale

Cel puţin 168 de persoane au murit şi peste 700 de oameni au fost răniţi în urma tsunamiului provocat de erupţia vulcanului Anak Krakatau, în Indonezia, conform unui nou bilanţ, anunţat de Agenţia de Gestionare a Catastrofelor, citată de News.ro.

Read more: Cel puţin 168 de morţi şi peste 700 de răniţi, după un tsunami generat de o erupţie vulcanică, în...
Știri internaționale

Un uriaş „râu" de ciocolată, provenind de la o fabrică de praline, a inundat miercuri străzile oraşului Werl din vestul Germaniei şi a îngreunat activitatea serviciilor de urgenţă mobilizate la faţa locului, informează DPA, citată de Agerpres. „Am strâns totul cu lopeţile", a declarat pentru DPA, marţi, Karsten Korte, şeful diviziei de pompieri voluntari din Werl.

Read more: Un râu de ciocolată a invadat mai multe străzi într-un orășel din Germania. Șeful pompierilor: „Am...
Știri internaționale

Ministerul Român al Afacerilor Externe nu are, până acum, informații cu privire la victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi a anunțat că nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

Read more: UPDATE ALERTĂ DE SECURITATE. Focuri de armă în Piața de Crăciun de la Strasbourg: Trei morți și...
Știri internaționale

Membri sindicatului din domeniul căilor ferate şi al transporturilor din Germania (EVG) intră luni în grevă, ceea ce va afecta traficul trenurilor pe liniile locale, regionale şi naţionale, după ce discuţiile cu managementul operatorului feroviar Deutsche Bahn nu au dat rezultate, au declarat duminică pentru Reuters două surse sindicale. Potrivit sursei citate, sindicatul EVG nu a dorit să îşi limiteze greva doar la câteva rute sau o singură formă de transport, chiar dacă unele regiuni ale Germaniei vor fi afectate mai puternic decât altele.

 

Read more: Încep proteste masive. Sindicatul Căilor Ferate Germane amenință cu blocarea transportului înainte...
Știri internaționale

Norvegienii sunt recunoscuţi pentru felul lor de a face mereu totul după cea mai bună metodă. În urmă cu 100 de ani, aceasta era una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Acum, este a doua cea mai bogată de pe continent. Şi a reuşit nu doar pentru că gestionează resurse de petrol, ci datorită mentalităţii oamenilor de a trăi într-o ţară omogenă, unde toată societatea trebuie să beneficieze de drepturi egale.

Read more: Ministrul norvegian de externe: Pedepsele pentru corupție trebuie să fie foarte grele
Știri internaționale

Românii din Italia sunt nemulţumiţi de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Presa relatează deja cazuri în care şoferi având maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost opriţi de poliţie şi sancţionaţi.

Read more: Italia a modificat Codul rutier. Românii care au mașini înmatriculate în țară, puși în dificultate
Știri internaționale

UPDATE 19.20 737 de persoane fuseseră reținute la Paris până la ora 17.15, au anunțat autoritățile. Potrivit unui bilanț provizoriu, 55 de persoane au fost rănite în timpul protestelor, printre victime aflânduse și trei membri ai forțelor de ordine. Șefa Adunării Naționale Marine Le Pen a cerut președintelui Emmanuel Macron "răspunsuri puternice" în fața "suferinței sociale" exprimate de "vestele galbene", a anunțat AFP.

UPDATE 18.05 Cotidianul Le Figaro a anunțat că minim 30 de persoane au fost rănite, inclusiv trei membri ai forţelor de ordine, în urma incidentelor violente din timpul protestelor de la Paris. Potrivit unui bilanț provizoriu dat publicității de autorități, până la ora 16.00 (ora României), în capitala Franței au fost reținute 15 persoane, dintre care 508 au fost arestate preventiv.

UPDATE 17:30 Manifestanții au încercat să ridice baricade în Paris și mai multe magazine au fost vandalizate.

UPDATE 16.05 Situație tensionată pe Champs Elysee unde, potrivit Le Figaro, „grenadele lacrimogene zboară printre manifestanți”.

Manifestanți, unii dintre ei purtând veste galbene, ar fi încerat să incendieze fațada Drugstore Publicis, sprijinind de aceasta brazi care ardeau.

Ministerul de interne acuză răspândirea știrilor false și neagă informațiile potrivit cărora forțele de ordine s-ar fi infiltrat printre manifestanți.

UPDATE 14.40 Situația se tensionează de câteva minute în mai multe puncte din Paris. Numeroase explozii se aud pe strada Beaujon, urmate de mișcări haotice. 

Potrivit secretarului de stat pentru Afaceri Interne Laurent Nuñez, sunt  31.000 de protestatari în Franța, dintre care 8.000 la Paris.

Le Figaro anunță că au fost reținute 700 de persoane, dintre care 575 la Paris. 

5.000 de persoane au fost controlate, potrivit Jandarmeriei.

UPDATE 13.50 Două mii de "veste galbene" au defilat sâmbătă dimineața, calm, la Marsilia, precedați de zeci de ambulanțieri care s-au alăturat protestului, cu girofarurile pornite, notează AFP.

UPDATE 13.15 Unul dintre liderii „vestelor galbene”, Julien Terrier, a fost arestat pe motivul că ar fi organizatorul manifestației neautorizate care are loc în oraș, scrie Le Figaro. Bulevardul Haussmann este blocat de forțele CRS. Sute de veste galbene vin pe marile bulevarde și blochează circulația pornind de la Bd. Poissonnière. Aceștia cer demisia președintelui Franței, Emmanuel Macron.

UPDATE 12:40 Circa o sută de veste galbene au pătruns pe Bulevardul Capucinilor. În mai puțin de un minut, au fost înconjurați de forțele de intervenție ale jandarmeriei

UPDATE 12:28:36 de staţii și gări au fost închise pentru public sâmbătă la Paris.

UPDATE 12:24: Peste 480 de persoane au fost arestate, 211 se află în custodia poliției.Poliția a aruncat cu gaze lacrimogene în direcția protestatarilor, pe o stradă perpendiculară pe Champs-Elysees, în apropiere de Arcul de Triumf.

 

Read more: UPDATE Sâmbătă, noi proteste ale "Vestelor galbene": Ciocniri între protestatari și autorități....