Miercuri, 13 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

Plan ambițios la Paris: Fără mașini pe benzină sau motorină

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 25 October 2017 16:29  |  Category: Știri internaționale

paris masiniFără maşini pe benzină sau motorină, în Paris, până în 2030 şi o reţea inteligentă de biciclete. Este planul ambiţios pe care îl au oficialii din capitala Franţei pentru a reduce poluarea din oraş. Decizia vine după ce, în Paris, nivelul smogului a bătut în ultimii ani record după record.

UPDATE Un individ înarmat cu un pistol a luat mai mulți ostatici într-un centru comercial din Marea Britanie

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 22 October 2017 19:15  |  Category: Știri internaționale

luare de ostatatici uk20.06: Ostaticii au fost eliberați. Directorul complexului a afirmat că agresorul este fostul soţ sau fostul iubit al uneia dintre cele două persoane ţinute ostatice şi care lucrează la sală.

 

Jurnalistă din Malta, ucisă de explozia unei bombe. Daphne Caruana Galizia a condus investigațiile în scandalul Panama Papers care au vizat oficiali din Malta

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 17 October 2017 13:48  |  Category: Știri internaționale

daphne caruana galiziaDaphne Caruana Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigații din Malta, aflată la originea unor acuzații de corupție care au provocat alegeri anticipate în țara sa în luna iunie, a fost ucisă luni în explozia unei bombe care fusese plasată sub mașina ei, relatează AFP și Reuters citate de Agerpres.

Referendum în Catalonia. Liderii pro-independență cer intrarea în grevă generală și mobilizări masive

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 02 October 2017 14:31  |  Category: Știri internaționale

catalonia protesteA doua zi după referendumul interzis care a avut loc în Catalonia și a fost marcat de ciocniri cu poliția, ruptura pare să se adâncească și mai mult între Madrid și liderii separatiști ai acestei puternice regiuni a Spaniei, care evocă o posibilă declarație de independență, relatează luni AFP, citat de Agerpres.

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri, 15 septembrie, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Un cutremur cu magnitudinea de 8 grade s-a produs vineri dimineață, în mexic. este cel mai puternci seism produs în zonă în ultimii 32 de ani.

Uraganul Irma face prăpăd în Caraibe. Insula Barbuda a fost distrusă!

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 07 September 2017 13:43  |  Category: Știri internaționale

uragan irmaUraganul Irma, cu vânturi care ating 300 de kilometri la oră, a provocat numeroase pagube materiale în Caraibe, "măturând" mai multe insule din această zonă. Primul bilanţ vorbeşte despre doi morţi şi mai mulţi dispăruţi, în vreme ce pagubele sunt greu de estimat, numeroase locuinţe şi drumuri fiind distruse în totalitate.

Sistemul britanic de imigrare va restricţiona imigranţii UE slab calificaţi şi va anula dreptul cetăţenilor blocului comunitar din Marea Britanie de a-şi aduce membrii familiei în ţara insulară, dezvăluie The Guardian, citând surse guvernamentale care au vorbit despre intențiile autorităților pentru după Brexit.

Ducesa de Cambridge și Prințul William vor deveni, pentru a treia oară, părinți.

Un autocar cu aproximativ 50 de persoane, majoritatea muncitori români cu contracte sezoniere în Agricultură, a fost implicat, miercuri, într-un accident petrecut pe o șosea din Germania.

Mesajul de pe coperta publicației Charlie Hebdo, după atentatele din Spania

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 23 August 2017 16:18  |  Category: Știri internaționale

charlie hebdo barcelonaSăptămânalul satiric francez Charlie Hebdo a devenit miercuri ținta criticilor după ce a publicat un desen în care apar două persoane întinse pe jos, într-o baltă de sânge, călcate de o mașină, publicația dorind să marcheze în acest fel atentatele din Spania de săptămâna trecută, cu mesajul: 'Islamul, religie a păcii... veșnice', relatează EFE.