Știri internaționale

Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe anunță că Austria și Cipru au instituit noi restricții, iar măsurile vizează și persoanele care vin din România. Autoritățile cipriote au introdus țara noastră pe lista statelor din categoria C, accesul turiștilor de aici fiind interzis. În același timp, în Austria, românii nu mai pot intra decât dacă prezintă un test negativ pentru Covid.

Read more: Noi restricții anunțate de Austria și Cipru, în contextul pandemiei, inclusiv pentru persoanele...
Știri internaționale

Autoritățile elene au anunțat că, din 28 iulie,  și românii care călătoresc în Grecia cu avionul trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid, ca să poată intra pe teritoriul elen.

Read more: Noi restricții impuse de autoritățile elene pentru români și bulgari. Testul negativ Covid,...
Știri internaționale

Autoritățile elene au suspendat, marți, emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul. Practic, cei care nu au primit până acum formularul nu mai pot trece frontiera terestru, prin vama Kulata-Promachonas, înainte de intarrea în vigoare a noilor condiții impuse de greci (VEZI DETALII).

Read more: Grecia a suspendat, până marți, intrarea prin vama Kulata-Promachonas
Știri internaționale

Grecia a anunțat că va impune noi condiții pentru a permite intrarea străinilor pe teritoriul elen, de la începutul săptămânii viitoare. Principala modificare se referă la obligativitatea prezentării unui rezultat negativ la testul Covid, pe o probă prelevată cu cel mult 72 de ore înainte.

Read more: Condiții aproape imposibil de îndeplinit de către turiștii români, pentru intrarea în Grecia,...
Știri internaționale

România a ajuns, miercuri, la peste 30.000 de pacienți testați pozitiv pentru Covid-19 și 1.800 de decese, iar joi a stabilit un nou record de confirmări zilnice, anunțând 614 de cazuri confirmate în 24 de ore. Prin urmare, pe fondul creșterii constante din ultim perioadă, tot mai multe state consideră țara noastră o zonă cu risc și fie au interzis accesul românilor pe teritoriul lor, fie au impus diverse restricții.

Read more: Aproape 20 de state europene interzic accesul românilor sau impun restricţii la intrarea pe...
Știri internaționale

Cancelara Angela Merkel are șase luni timp pentru a negocia diverse compromisuri în UE. Prioritatea numărul unu este combaterea consecinţelor pandemiei de coronavirus. E limpede că va fi o președinție fără precedent, titrează portalul Deutsche Welle.

Read more: Priorităţile preşedinţiei germane a Consiliului UE (Deutsche Welle)
Știri internaționale

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai piardă foarte mult timp cu formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească la intrarea în Grecia. MAE anunţă că s-a creat un flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele UE, la intrarea în Grecia. Autorităţile din Grecia caută şi alte soluţii pentru ca oamenii să nu mai stea ore în şir la coadă.

"Nu suntem numai noi trataţi aşa (ţinuţi mai multe ore la graniţă la intrarea în Grecia - n.r.), sunt trataţi aproape toţi cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuşi unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuşi unui tiraj, adică li se ia temperatura ... şi se creează efectiv blocaje. Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă.

Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricţie, care sunt peste noi ca nivel de infecţie sunt sub restricţie", a spus Orban la B1 Tv.

"Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România. (...) Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj. Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.

Știri internaționale

Dacă ați deschis mai târziu televizoarele probabil că ați ratat știrea momentului. Mă rog, probabil că a fost strecurată printre alte 30 de știri despre covid, măști și cum să te speli corect pe gheare. Așa că nu vă mai țin în suspans și vă spun: un român a reușit să-și înscrie mașina în mai puțin de 5 minute. Fără cozi, fără programări, fără liste făcute în miez de noapte. Singura problemă că deși personajul e român, faza cu înscrierea s-a produs în Olanda, nu în patria mumă.

Lăsând gluma la o parte, atât mi-a trebuit să înscriu o mașină: mai puțin de șase minute. Am cronometrat pentru că eram curios. Acum sigur, unora nu vă zic nimic nou, sunt destui cititori care sau plimbat prin Europa și-au văzut cum funcționează sistemele în alte țări. Dar vreau totuși să povestesc pe scurt ce și cum, nu de alta dar să rămână aici. Poate într-o zi se mobilizează și ai noștri să facă ceva asemănător că tot se bat cu copitele în piept că suntem în UE și avem cel mai rapid internet din lume.

Neavând permis olandez în primă fază m-au ajutat niște prieteni luând mașina pe numele unuia dintre ei. Tranzacția s-a făcut la un oficiu poștal, a durat cam 2 minute cât a scos tanti hârtia și sa fcut plata. La noul tip de permis olandez tranzacția se poate face pe telefon ca să nu te mai obosești până la poștă.

În momentu când talonul a venit prin poștă (talonul fiind o chestie ca un card de credit cu un cip) l-am luat și m-am dus la RDW, cum ar veni RAR-ul lor. Având inspecția tehnică valabilă un an n-a mai fost nevoie să trec și pe la mecanic. Pe scurt, am ajuns, am parcat, am intrat înuntru. M-am dus la primul ghișeu unde era cineva să întreb, să văd cum e cu bonul de ordine, programare etc. I-am zis că vreau să înscriu o mașină. Mi-a cerut documentele, i le-am dat, a butonat ceva pe un calculator, am plătit cu cardul, mia dat o hârtie care avea un cod pe care lam folosit ca să-mi fac asigurarea de pe telefon din parcarea RDW-ului. Cum ziceam, am cronometrat, sub șase minute.

A mai durat și cu asigurarea, dar cam asta a fost. Acum să fi fost norocs din cauză de COVID și de asta era pustiu acolo, important este că am rezolvat mai repede decât m-aș fi așteptat. A durat mai mult drumul de acasă până la RDW și înapoi. Iar a doua zi am primit talonul prin poștă.

Acum aștept să-mi bată la ușă ăia de la Cartea Recordurilor.Apropos, dacă nu putem schimba talonul, schimbăm măcar cărțile de identitate? Sau ne mândrim că le avem așa mari? În imagine e talonul olandez, așa pentru cine e curios.

Lucian Rădulescu. Preluare punctulpeignat.ro

Joomla SEF URLs by Artio