Joi, 14 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat, marți dimineață, că nu au fost identificați români, până acum, în rândul victimelor cutremurului produs luni seară în insula Ischia, din sudul Italiei.

Luare de ostatici la un post de radio olandez

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 17 August 2017 11:48  |  Category: Știri internaționale

ostatici radio olandaUn bărbat înarmat a intrat cu forţa în sediul unui post radio din Olanda, joi dimineaţa, la ora locală 7.00, luând ostatică singura angajată găsită aici. Incidentul vine după ce unul dintre cei mai populari DJ de la postul de radio şi-a dat demisia miercuri, după 19 ani.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă, într-una dintre staţiunile turistice preferate de români

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 15 August 2017 14:28  |  Category: Știri internaționale

zakynthos-1Secretariatul General al Protecţiei Civile elene a declarat luni stare de urgenţă pe insula Zakynthos, din cauza valului de incendii din ultimele zile, relatează Ekhatimerini.com, citat de Digi 24.

Moarte groaznică pentru sute de oameni. Au fost înghițiți de noroi, chiar în capitala unui stat african

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 15 August 2017 14:23  |  Category: Știri internaționale

inundatii sierra leonePeste 300 de oameni au murit în Sierra Leone, din cauza inundaţiilor provocate de ploile puternice. Apele au adus cantități imense de noroi de pe versanţii muntelui de lângă capitala statului african şi au acoperit o suburbie. Peste 100 de case au fost distruse. Echipele de intervenţie se tem că bilanţul victimelor va creşte, pe măsură ce voluntarii dezgroapă clădiri dispărute sub noroi.

Bulgarii construiesc un „Las Vegas al Balcanilor“, lângă Sofia

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 11 August 2017 14:35  |  Category: Știri internaționale

las vegas bulgariaGuvernul de coaliţie bulgar condus de premierul de dreapta Boiko Borisov a adoptat la începutul acestei luni un pachet de măsuri destinat demarării proiectului „Sfânta Sofia“, un complex uriaş de divertisment high-tech, din care nu vor lipsi cazinourile, mall-urile, hotelurile de lux, spaţii de birouri şi zone verzi. Presa bulgară îl numeşte „Las Vegas-ul din Balcani“.

Şapte tăietori de lemne, decapitaţi în Filipine de către islamişti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 31 July 2017 16:27  |  Category: Știri internaționale

Şapte tăietori de lemne, răpiţi săptămâna trecută, au fost decapitaţi de islamişti în fieful lor, în sudul Filipinelor, a anunţat luni poliţia, relatează AFP citată de News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe face demersuri pentru a afla dacă printre victimele seismului care a avut loc vineri dimineață, în Turcia, se află și români, cu atât mai mult cu cât seismul a afectat cu precădere zone turistice.

MAE român a emis, în ultimele două zile, alerte de călătorie pentru Croația și Muntenegru, două țări care se confruntă cu incendii de vegetație devastatoare care afectează inclusiv zone turistice și care au impus măsuri radicale, precum evacuarea populației.