Știri internaționale

Știri internaționale

Un adolescent german în vârstă de 18 ani se întorcea de la proba practică a examenului auto, când a fost oprit de radar. Se pare că proaspătul șofer conducea cu o viteză de 95 km/h, într-o zonă unde limita era de 50 km/h, notează Politia din judetul Markischer Kreis din Germania. “Unele lucruri durează pentru totdeauna – altele, nici măcar o oră”, au scris polițiștii germani, pe Facebook. Sursa Facebook/Markischer Kreis Polizei

 

Știri internaționale

Procesul lui Joaquin Guzman a inclus declaraţia şocantă a martorului Jesus Zambada, într-un tribunal din New York, scrie Daily Mirror. Zambada, fratele lui Ismael „El Mayo” Zambada, un partener de-al lui Guzman, care administra Cartelul Sinaloa, a descris modul în care El Chapo s-a implicat în numeroase execuţii.

 

Read more: A refuzat să dea mâna cu EL CHAPO şi a plătit cu viaţa. Detalii șocante din procesul baronului...
Știri internaționale

05.30. Un atac cu armă albă a avut loc marţi dimineaţă în faţa comisariatului central din Bruxelles, au anunţat autorităţile belgiene, indicând că agresorul a fost neutralizat, iar un poliţist rănit a fost spitalizat, în ceea ce pare a fi un atac islamist, dar poliţia insistă totuşi că motivul este încă neclar, potrivit publicaţiei Le Soir.be Serviciile antiteroriste belgiene încercau să stabilească în această dimineaţă dacă individul care a atacat doi poliţişti, în jurul orei locale 05:30, în faţa comisariatului din strada Marché-au-Charbon, este cunoscut ca un tip radicalizat.

 

Read more: Bruxelles: Polițist înjunghiat într-un posibil atac islamist
Știri internaționale

„White Album” al grupului britanic The Beatles a revenit în top după 49 de ani. Albumul, reeditat, a debutat pe locul al şaselea, cu 63.000 de unităţi vândute. Lansat în 1968, el a petrecut nouă săptămâni neconsecutiv pe primul loc în Billboard 200, între 28 decembrie 1968 şi 1 martie 1969.

 

Read more: The Beatles a revenit în top 10 Billboard 200 după cincizeci de ani
Știri internaționale

Premierul finlandez Juha Sipilä a exprimat disponibilitatea ţării sale de a prelua preşedinţia Consiliului UE având în vedere tensiunile politice de la Bucureşti. În mod normal, Finlanda ar urma să asigure preşedinţia Consiliului din iulie 2019.

Read more: Finlanda își declară disponibilitatea de a prelua președinția Consiliului UE, de la 1 ianuarie, în...
Știri internaționale

„Comisia va continua să monitorizeze îndeaproape situația și va efectua o evaluare în acest sens înainte de încheierea mandatului actualei Comisii. Punerea imediată în aplicare a măsurilor suplimentare este esențială pentru a readuce procesul de reformă pe calea cea bună și pentru a permite revenirea la traiectoria care va permite încheierea procesului MCV, astfel cum se menționa în raportul din ianuarie 2017”, transmite Comisia Europeană, marți, în raportul MCV.

Read more: Cele opt recomandări suplimentare ale Comisiei Europene pentru România
Știri internaționale

Vicepreşedintele Comisiei Europene a prezentat raportul oficial despre progresele României şi Bulgariei în reformele din justiţie şi statul de drept. În timp ce progresele Bulgariei au fost lăudate, România a fost criticată pentru regresele în domeniul justiției.

 

Read more: MCV: Cerem României să suspende implementarea legilor justiţiei şi procedurile de revocare și...
Știri internaționale

Parlamentul European a votat, marți, rezoluția referitoare la statul de drept în România. Rezultatul votului a fost 473 voturi pentru, 151 împotrivă, 40 abțineri. Parlamentul European îndeamnă Parlamentul şi Guvernul României să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar. Legislativul european condamnă ”intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018.

 

Read more: Rezoluția împotriva României, adoptată la Strasbourg. „Intervenția violentă și disproporționată...
Știri internaționale

Victor Ciunca, un băiat român care trăieşte în Marea Britanie, a vorbit în Parlamentul britanic despre sănătatea mintală şi a cerut Guvernului să utilizeze fondurile alocate în mod eficient. Discursul său a declanșat ropote de aplauze, iar înregistrarea acestuia s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare.

Read more: Ropote de aplauze pentru un adolescent român, după un discurs susținut în Parlamentul britanic...
Știri internaționale

Parlamentul European voteză astăzi Rezoluția privind statul de drept din România, document care semnalează îngrijorările privind modificarea legilor justiției și a codurilor penale din România, ce "pot submina structural independența justiției și capacitatea de luptă împotriva corupției".

Read more: Parlamentul European votează marți Rezoluția privind statul de drept din România. Comisia...
Știri internaționale

Comisia Europeană afirmă, prin vocea purtătorului de cuvânt, Margaritis Schinas, că a folosi GDPR împotriva libertății de informare și de exprimare ar reprezenta un abuz împotriva acestor drepturi fundamentale. Reacția Comisiei Europene vine după ce jurnaliștii de la Rise Project au anunțat, joi, că au primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care li se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks.

 

Read more: Comisia Europeană, reacție după ce autoritățile române au cerut ca Rise Project să-și dezvăluie...