Știri internaționale

Știri internaționale

Trei oameni au fost uciși cu sânge rece, sâmbătă, într-un parc din Reading, Regatul Unit. Un bărbat de origine libiană, identificat ca fiind Khairi Saadallah, a atacat cu brutalitate oamenii care ieșiseră în parc pentru a se relaxa sâmbătă după-amiază. Unul dintre supraviețuitori, care a reușit să fugă chiar în momentul în care atacatorul s-a îndreptat spre grupul din care făcea parte, a vorbit pentru BBC despre momentele înfiorătoare pe care le-a trăit.

Read more: Trei morți și mai mulți răniți într-un atac cu cuțitul, în Reading, Marea Britanie. Mărturia...
Știri internaționale

Două lucrări clasice din literatura americană au fost eliminate din unele școli și librării din Virginia, după plângerea depusă în instanță de un părinte. Acesta acuză limbajul rasist folosit de personaje.

Read more: Romanele ”Să ucizi o pasăre cântătoare” şi ”Aventurile lui Huckleberry Finn”, la un pas de a fi...
Știri internaționale

Germania intenționează ca, din 15 iunie, să ridice restricţiile de călătorie în celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE), Elveţia, Islanda, Norvegia, Marea Britanie şi Liechtenstein, în cazul în care aceste ţări nu interzic, la rândul lor, intrarea pe teritoriilor lor sau nu impun izolarea populaţiei din cauza pandemiei Covid-19.

Read more: Din 15 iunie, Germania ridică interdicţiile de călătorie în UE
Știri internaționale

Autoritățile române au cerut Bulgariei simplificarea procedurii aplicate la sud de Dunăre pentru tranzitarea teritoriului statului vecin de către cetățenii români.

Read more: MAE a negociat cu țara vecină proceduri simplificate pentru românii care tranzitează Bulgaria....
Știri internaționale

Aproape 2.400 de români au fost infectaţi cu noul coronavirus în alte ţări, potrivit informaţiilor oficiale transmise marţi de autorităţile centrale. Numărul de decese se apropie de 100, în timp ce numărul vindecărilor a rămas de foarte multe zile blocat la 21, ca şi cum cineva a uitat să-l mai actualizeze.

Read more: CORONAVIRUS - Numărul de români care au murit în alte ţări se apropie de 100, din aproape 2.400 de...
Știri internaționale

Navetiștii din estul Europei sunt rezerva de forță de muncă a vestului. Această coloană de susținere se clatină din cauza pandemiei de coronavirus, scrie DW într-o analiză potrivit căreia cele mai afectate țări sunt Germania și Austria.

Read more: Epidemia aruncă Occidentul într-o criză a forței de muncă, din cauza situației "navetiștilor din...
Știri internaționale

Armata germană face pregătiri pentru a asista autoritățile civile, în cazul în care aceastea ar fi depășite de un potențial număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Ministrul apărării, Annegrett Kramp-Karrenbauer a declarat că sute de rezerviști medicali au fost deja contactați și că militarii ar putea proteja infrastructura critică, distribui echipamente medicale și măști, dacă va fi necesar.

Read more: Germania are 28.000 de paturi de terapie intensivă și vrea să ajungă la 50.000. Armata face...
Joomla SEF URLs by Artio