Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
 

Știri internaționale

UE contra Ungaria / Probleme cu Justiţia

Written by Administrator  |  Created on Monday, 30 April 2012 13:49  |  Category: Știri internaționale
VIKTOR_ORBANComisia Europeană încearcă să ajungă la un compromis cu Ungaria în privinţa a două chestiuni care au tensionat foarte mult raporturile bilaterale, informează Deutsche Welle.
În vreme ce în urma discuţiilor privind independenţa Băncii Centrale a Ungariei se pare că s-au găsit soluţii, măsurile luate de guvernul maghiar în justiţie nemulţumesc profund Comisia.

cernobalLa data de 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobîl a explodat la 01:23 noaptea. Toți locuitori permanenți ai orașului și împrejurimilor acestuia au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise periculos.

Orașul Cernobîl și împrejurimile sale sunt acum casă pentru oamenii de știință, oferă slujbe de întreținere pentru Centrala Atomoelectrică Cernobîl, slujbe de lichidare, pentru doctori, fizicieni și fizicieni nucleari. Deși Pripiat, orașul părăsit învecinat a rămas neîntreținut, Cernobîl a fost renovat și are acum o populație de aproximativ 4.000 locuitori, inclusiv vizitatori și turiști.

Boston.com a publicat anul trecut, la 25 de ani de la tragedie o serie de fotografii cu Cenobîl care pot fi văzute AICI.

fan_rugbyÎn timpul unui meci de rugby din Anglia dintre Sale Sharks şi Bath, un fan costumat în majoretă a intrat pe teren întrerupând meciul.

Deutsche Welle: Turismul românesc ignoră ce are mai bun

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 19 April 2012 13:55  |  Category: Știri internaționale
romania_hartaÎn ciuda retoricii despre specificul naţional, turismul românesc suferă tocmai de lipsa unei identităţi bine conturate, căutând o modernizare de suprafaţă, cu efecte nesigure, titrează Deutsche Welle.
nissanNervos că dealerul de unde luase maşina cu două zile i-a refuzat schimbarea unor piese aflate în garanţie, un rus a hotărât să-şi facă sigur dreptate. Vezi cum a procedat.

magie-ipadCei doi magicieni,Charlie Caper and Erik Rosales folosesc pentru numărul lor mai multe iPad-uri obţinând o performanţă reuşită.

Noul preşedinte al Republicii Moldova: Eu vorbesc limba română.

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 27 March 2012 18:27  |  Category: Știri internaționale
moldova_nicolae_timoftiNoul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat luni că vorbeşte limba română dar, din punct de vedere legal, limba oficială este cea "moldovenească", adăugând că politicienii sunt cei care creează artificial conflicte etnice, relatează PRO TV Chişinău, titrează gandul.info

Obama: Securitatea lumii depinde de rezultatul summitului nuclear de la Seul

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 27 March 2012 16:07  |  Category: Știri internaționale
obamaPreşedintele american Barack Obama a declarat marţi că securitatea lumii depinde de acţiunile decise în cadrul summitului privind domeniul nuclear, care se desfăşoară în prezent la Seul în prezenţa reprezentanţilor a 53 de state, informează MEDIAFAX.
Scenele care urmează s-au petrecut în Brazilia usoferita-braziliande o şoferiţă devine extrem de nervoasă pe un motociclist. Vezi ce i-a făcut acestuia.

camionUn şofer a filmat în trafic un camion Tatra 815. Nu-ţi vei crede ochilor când vei vedea cum conduce acel şofer camionul respectiv.
fotbal-argentinaUn gol de Oscar a fost dat de Lucas Lich la meciul Independiente - Gimansia La Plata.