Miercuri, 17 Ianuarie 2018
 

Știri internaționale

DEUTSCHE WELLE: Europa devine mai roşie iar norii, mai negri

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 08 May 2012 22:22  |  Category: Știri internaționale
francois_hollandeStînga cîştigă în Franţa, în Grecia victoria partidelor extremiste dă peste cap şansele de redresare a ţării, în landul Schleswig-Holstein, socialiştii pierd în favoarea liberalilor şi a „piraţilor".

Cu surle şi trîmbiţe au dat grecii şi francezii o grea lovitură oţelitei politici anti-criză a cancelarei Angela Merkel, fără a oferi însă vreo alternativă, comentează MÜNCHNER MERKUR rezultatul scrutinului parlamentar şi prezidenţial de duminică. Ziarul prooroceşte căderea în haos a Greciei, ieşirea ei din zona monetară euro, preluarea puterii la Atena de către militari, colapsul întregii arhitecturi, tot mai costisitoare, de salvare a Eladei.
Iar de la Bruxelles, cotidianul DIE MORGEN prognozează nori negri deasupra Europei, continent care, de duminică, a devenit mai roşiatic, făcînd şi mai întunecat cerul de de-asupra sa.

Integral, pe DEUTSCHE WELLE
irlandezi_caiDoi irlandezi s-au luat la întrecere pe autostradă. Ei conduceau însă două sulki-uri, iar poliţia a încercat disperată să-i oprească.
armenia_explozieAproximativ 140 de persoane au fost rănite în capitala Armeniei când mai multe baloane umplute cu gaz au explodat. Oamenii erau participau la un concert electoral.

Jurnalista Valerie Trierweiler, noua Primă Doamnă a Franţei

Written by Administrator  |  Created on Monday, 07 May 2012 21:05  |  Category: Știri internaționale
Valerie_TrierweilerJurnalista Valerie Trierweiler, prietena viitorului preşedinte socialist Francois Hollande, va fi noua Primă Doamnă a Franţei şi "va trebui să îşi inventeze un rol", comentează ziarul Le Figaro, în ediţia online.
Integral pe mediafax.ro

Grecia riscă ieşirea din zona euro

Written by Administrator  |  Created on Monday, 07 May 2012 20:53  |  Category: Știri internaționale
Euro_1Grecii au pedepsit în alegerile de duminică principalele două partide, susţinătoare ale măsurilor de austeritate, care nu au obţinut suficiente locuri în parlament pentru a forma executivul.
Pentru a continua politica de austeritate, cele două partide istorice vor fi nevoite să-şi atragă alţi parteneri, titrează mediafax.

Mulţumim bulgarilor! / Autostrada Ruse - Istanbul va lega România de Turcia

Written by Administrator  |  Created on Monday, 07 May 2012 19:56  |  Category: Știri internaționale
autostradaAutostrada Ruse-Veliko Tarnovo-Svilengrad-Istanbul face parte din Coridoul 9 și va asigura o conexiune mai rapidă dintre podul peste Dunăre de la Ruse și Strâmtoarea Bosfor, informează capital.ro.

Ultimul ziar din lume scris de mână / VIDEOREPORTAJ

Written by Administrator  |  Created on Friday, 04 May 2012 18:24  |  Category: Știri internaționale
MusalmanPatru caligrafi indieni continuă să redacteze și astăzi singurul – și cel din urmă – ziar din lume care încă mai este scris de mână, informează webcultura.ro
excavator-vietnamImaginile de mai jos au fost filmate în Vitnam pe râul Saigon. Vezi cum se vâsleşte în stil vietnamez.
super-moonLuna plină va străluci pe 5 mai şi va fi luna plină cu cea mai mare dimensiune din acest an.
Această "Super Lună" se va afla la o distanţă de 356.955 de kilometri de planeta noastră şi va fi de 16 ori mai strălucitoare decât media. Ultima "Super Lună" a putut fi privită pe cer în luna mai anul trecut. "Planetele se deplasează pe o anumită linie pe bolta cerească: este vorba de un cerc elipsoidal pe care se aliniază mereu. Luna se deplasează, de asemenea, pe această traiectorie.
Când Luna se află la perigeu, adica în poziţia cea mai apropiată de Pământ este situată şi la cel mai îndepărtat punct de orbita proprie - apogeu, precizează astronomul Branko Simonovic, din Belgrad. Oamenii de ştiinţă susţin că nu există niciun motiv de panică, dar menţionează că trebuie să ne aşeptăm la creşterea fluxului şi refluxului, dat fiind că Luna va avea o fortă de atracţie mai mare cu 42 la sută, în raport cu cea pe care o are de obicei cănd se află la distanţa maximă. (Rador)

UE contra Ungaria / Probleme cu Justiţia

Written by Administrator  |  Created on Monday, 30 April 2012 13:49  |  Category: Știri internaționale
VIKTOR_ORBANComisia Europeană încearcă să ajungă la un compromis cu Ungaria în privinţa a două chestiuni care au tensionat foarte mult raporturile bilaterale, informează Deutsche Welle.
În vreme ce în urma discuţiilor privind independenţa Băncii Centrale a Ungariei se pare că s-au găsit soluţii, măsurile luate de guvernul maghiar în justiţie nemulţumesc profund Comisia.

cernobalLa data de 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobîl a explodat la 01:23 noaptea. Toți locuitori permanenți ai orașului și împrejurimilor acestuia au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise periculos.

Orașul Cernobîl și împrejurimile sale sunt acum casă pentru oamenii de știință, oferă slujbe de întreținere pentru Centrala Atomoelectrică Cernobîl, slujbe de lichidare, pentru doctori, fizicieni și fizicieni nucleari. Deși Pripiat, orașul părăsit învecinat a rămas neîntreținut, Cernobîl a fost renovat și are acum o populație de aproximativ 4.000 locuitori, inclusiv vizitatori și turiști.

Boston.com a publicat anul trecut, la 25 de ani de la tragedie o serie de fotografii cu Cenobîl care pot fi văzute AICI.