Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Știri internaționale

apachePe Youtube a fost postat un filmuleţ cu un elicopter Apache de 20 de milioane de dolari scăpat de sub control care se prăbuşeşte. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar pilotul este cercetat de autorităţile militare.
{youtubejw}yN54bKvKFzY{/youtubejw}
boston-com-zi-apaPe 22 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă. Boston.com a publicat o serie de fotografii prin care celebrează această sărbătoare. Vezi AICI fotografiile.
vila-michael-jacksonReşedinţa închiriată de Michael Jackson în cartierul Beverly Hills din Los Angeles, în care starul american a murit, din cauza unei supradoze de propofol, în iunie 2009, a fost scoasă la vânzare luni, pentru suma de 23,9 milioane de dolari.

Potrivit site-ului TMZ.com, "o celebritate de prim rang" va vizita această reşedinţă în cursul zilei de joi.

Mauricio Umansky, directorul agenţiei imobiliare The Agency din Beverly Hills, a precizat că va prezenta proprietatea doar unor cumpărători serioşi, atent selecţionaţi, care au dovedit deja că au suficient de mulţi bani pentru a cumpăra acea vilă, relatează contactmusic.com. (Mediafax)

Emisiune filatelică comună între România şi Ordinul Suveran Militar de Malta

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 20 March 2012 20:24  |  Category: Știri internaționale
Ordinul-Suveran-de-MaltaGuvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind ratificarea Acordului de Cooperare între MCSI şi OSMM în domeniul serviciilor poştale, semnat în iunie 2011, care face posibilă tipărirea unei emisiuni filatelice comune.


the-pirates-BayThe Pirate Bay a publicat pe blog un articol care anunta ca a luat decizia de a-si muta serverele in spatiu. Ele vor fi purtate de niste drone, controlate prin GPS, iar in acest fel FBI-ul nu va mai putea sa le opreasca, sustine organizatia.
The Pirate Bay detaliaza ideea. Se pare ca aceste drone vor redirectiona aleatoriu traficul de pe un server pe altul, astfel incat semnalul sa nu poata fi oprit niciodata.

Joachim Gauck, noul preşedinte al Germaniei: Şeful comisiei însărcinate cu administrarea arhivelor STASI

Written by Administrator  |  Created on Monday, 19 March 2012 18:15  |  Category: Știri internaționale
joachim_gauckDW: Un preşedinte al inimilor? Tot ce se poate. Popular este, fostul coordonator al comisiei însărcinate cu administrarea arhivelor STASI.

BELARUS: Unul dintre bărbaţii condamnaţi pentru atentatul de la metroul din Minsk a fost EXECUTAT prin ÎMPUŞCARE

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 17 March 2012 12:45  |  Category: Știri internaționale
pistol_1Unul dintre cei doi bărbaţi condamnaţi la moarte pentru un atentat soldat cu 15 victime la metroul din Minsk în 2011, Vladislav Kovalev, a fost executat, a anunţat sâmbătă o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului, titrează gandul.info

AsteroidUn asteroid cu un diametru de 50 de metri, a cărui putere de distrugere este comparabilă cu cea a unei bombe nucleare, va trece la mică distanţă de Terra, pe 15 februarie 2013.

Asteroidul 2012 DA14 va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă de 24.000 de kilometri, mult mai aproape decât mulţi dintre sateliţii comerciali aflaţi pe orbită, informează  huffingtonpost.com.

Deşi oamenii de ştiinţă afirmă că nu există riscul unui impact în 2013, ei nu exclud posibilitatea ca acest risc să crească în anii viitori.

Dacă va intra în atmosfera Terrei şi va exploda, forţa generată va fi suficientă pentru a distruge complet un teritoriu de mărimea zonei metropolitane a Londrei.

INTERNAŢIONAL: Regimul ucrainean vrea să o "elimine fizic" pe Iulia Timoşenko, susţine partidul acesteia

Written by Administrator  |  Created on Friday, 16 March 2012 08:33  |  Category: Știri internaționale
Iulia-Timosenko_prisonRegimul ucrainean împiedică tratamentul medical al opozantei Iulia Timoşenko, care suferă de dureri de spate în închisoare, într-o tentativă de a o "elimina fizic", a acuzat joi partidul acesteia în Parlament.

Integral, pe MEDIAFAX.RO

În Moldova s-a aprobat castrarea chimică a pedofililor. Violatorii sunt şi ei pe listă

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 07 March 2012 18:16  |  Category: Știri internaționale
violParlamentul Republicii Moldova a votat o lege care impune castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru abuzarea copiilor sub 15 ani, scrie BBC.
Noua lege îi vizează atât pe moldovenii, cât şi pe străinii condamnaţi pentru acte de pedofilie. Reglementările iau în calcul şi castrarea violatorilor, lucru care ar urma să fie impus în funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte.

Integral, pe gandul.info

După zăpezi, ne pregătim de inundaţii / Vezi cum se organizează germanii pentru a preveni dezastrele

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 26 February 2012 11:43  |  Category: Știri internaționale
inundatiiÎn curând se va porni topirea zăpezilor. Inundaţiile nu pot fi prevenite nici măcar de germani, oricât ar fi ei de nemţi; în schimb, au reuşit, în ani buni şi cu investiţii bine gândite, să minimizeze pagubele, notează portalul de ştiri Deutsche Welle.