Joi, 14 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

Opt morţi şi zeci de răniţi, din cauza violenţelor din timpul unui meci de fotbal din Senegal

Written by Anca Visan  |  Created on Sunday, 16 July 2017 11:59  |  Category: Știri internaționale

Opt persoane au murit şi alte 49 au fost rănite grav în urma unor violenţe care au avut loc, sâmbătă seară, la stadionul Demba Diop din Dakar, în timpul finalei Cupei Ligii Senegalului, relatează agenţia senegaleză APS, citată de news.ro.

Ziua Naţională a Franţei, sărbătorită cu o fastuoasă paradă militară

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 14 July 2017 12:19  |  Category: Știri internaționale

Zi de sărbătoare în Franţa, 14 iulie marcând împlinirea, în 2017, a 228 de ani de când căderea Bastilliei a schimbat istoria Hexagonului. În acest an, Ziua Franţei este sărbătorită cu o amplă paradă militară, la care participă inclusiv trupa americane, invitat special fiind preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

11 persoane reținute în cazul turistului ucis în bătaie pe insula Zakynthos

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 10 July 2017 13:49  |  Category: Știri internaționale

Polițiștii eleni au reținut 11 bărbați în cazul turistului american ucis în bătaie vineri, într-un bar de pe insula Zakynthos, relatează Euronews.

Inundațiile au făcut prăpăd în China: 56 de persoane au murit şi 22 sunt date dispărute

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 04 July 2017 13:09  |  Category: Știri internaționale

Cel puţin 56 de persoane au murit şi 22 sunt date dispărute în urma inundaţiilor cauzate de ploile abundente înregistrate în sudul Chinei, a informat marţi Ministerul Afacerilor Civile din China, citat de DPA.

Un român a fost răpit în Libia de indivizi înarmaţi. Bărbatul era membru al unei misiuni a ONU

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 29 June 2017 09:46  |  Category: Știri internaționale

Indivizi înarmați au reținut pentru scurt timp șapte membri ai misiunii ONU în Libia, printre care și un român, după un atac împotriva convoiului lor, miercuri, în orașul Az Zawiyah, la 50 de kilometri vest de Tripoli, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

Panică la Londra: O maşină a intrat în oamenii aflaţi într-o cafenea de lângă staţia King's Cross

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 29 June 2017 09:24  |  Category: Știri internaționale

O mașină a intrat în vitrina unei cafenele aflată în zona stației de metrou King’s Cross din Londra, aceasta fiind cea mai mare și mai aglomerată stație din capitala Marii Britanii, scrie Daily Star.

Cetăţenii ţărilor Uniunii Europene, aflaţi în Marea Britanie de cel puţin cinci ani, vor avea drept de obţinere a rezidenţei, în contextul Brexit, le-a propus premierul britanic, Theresa May, liderilor europeni, cu ocazia summitului de la Bruxelles.

71 de refugiaţi s-au sufocat într-un camion. Călăuzele, acuzate de crimă

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 22 June 2017 15:05  |  Category: Știri internaționale

Călăuzele care au ignorat strigătele de ajutor ale celor 71 de refugiați descoperiți sufocați într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria au avut prima audiere la procesul în care sunt acuzați de crimă, scrie agenţia Reuters, citată de Digi 24.

Guvernul britanic ar pregăti un proces pentru înregistrarea cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie, demers prin care s-ar urmări reglementarea statutului lor, după Brexit.

Fabricantul de votcă Smirnoff îl ironizează pe preşedintele american Donald Trump pentru presupusele legături cu Rusia în noua sa campanie publicitară, relatează The Independent, citat de News.ro.

Un mort și zece răniți este, cel puțin până luni dimineață, bilanțul unui nou atac petrecut la Londra, în noaptea de duminică spre luni.