Marți, 12 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

NAUFRAGIUL DIN MEDITERANĂ. Proprietarul vasului a pregătit 330 de milioane de euro pentru despăgubiri

Written by Administrator3  |  Created on Saturday, 28 January 2012 21:44  |  Category: Știri internaționale
costa_concordiaFirma care are în proprietate vaporul Costa Concordia - naufragiat pe 13 ianuarie în Marea Mediterană- va oferi despăgubiri de câte 11.000 de euro pentru fiecare dintre cei peste trei mii de pasageri care se aflau la bord în momentul naufragiului.

FUN. Obama de PLASTILINĂ şi Putin de FIER. Vezi poza care spune totul despre primii doi lideri ai lumii

Written by Administrator3  |  Created on Saturday, 28 January 2012 13:48  |  Category: Știri internaționale

O fotografie panoramică, cuprinzând şapte instantanee ale preşedintelui SUA, Barack Obama, însoţite, de şapte ori, de o singură poză a liderului rus, Vladimir Putin, sugerează diferenţa dintre cei mai importanţi oameni politici ai momentului. Obama e nesigur, ezitant, schimbător, pradă umorilor, a entuziasmului şi a paselor negative, în timp ce Putin, un monolit de voinţă, rămână neclintit.

obama_putin

Pământul, la un pas de a fi lovit de asteroidul-autobuz

Written by Administrator3  |  Created on Saturday, 28 January 2012 13:04  |  Category: Știri internaționale
AsteroidUn asteroid de mărimea unui atobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ, potrivit experţilor de la Minor Planet Center - citaţi de mediafax.ro, care au dat asigurări că posibilitatea unui impact a fost exclusă din start.


Bucătarul englez Jamie Oliver a scos o otravă din meniul McDonald's

Written by Administrator3  |  Created on Friday, 27 January 2012 20:45  |  Category: Știri internaționale
Renumitul bucătar Jamie Oliver a reuşit să câştige de unul singur bătălia cu gigantul McDonald's, după ,,lupte" care au durat ani de zile, informează Daily Mail. În cele din urmă, reprezentanţii companiei s-au văzut nevoiţi să interzică folosirea unui ingredient periculos în prepararea burgerilor comercializaţi în majoritatea restaurantelor deţinute de McDonald's în SUA - hidratul de amoniu - dezvăluit public de Oliver.

După ce a arătat în cadrul emisiunii sale culinare modul în care are loc prelucrarea grăsimii din tocătura folosită pentru burgeri, Oliver i-a alertat atât pe consumatori, cât şi pe oficialii companiei. Hidratul de amoniu este folosit şi în produsele de curăţare a sticlei, datorită proprietăţilor sale de a dizolva murdăria şi grăsimea.

Staţi în casă! Cel mai mare BOMBARDAMENT DE RADIAŢII SOLARE are loc azi

Written by Administrator3  |  Created on Thursday, 26 January 2012 10:32  |  Category: Știri internaționale
Un puternic val de radiaţii, rezultate în urma celei mai puternice explozii solare din ultimii şase ani, este aşteptat să "bombardeze" astăzi Pământul. Experţii în astronomie au emis încă de ieri un avertisment în acest sens.

HACKERII PROTESTEAZĂ. Miting în Polonia contra legilor anti-piraterie

Written by Administrator3  |  Created on Thursday, 26 January 2012 09:47  |  Category: Știri internaționale
Peste 10.000 de oameni au ieşit în stradă în Polonia, pentru a protesta faţă de semnarea unui tratat internaţional despre care activiştii spun că va cenzura internetul, potrivit bbcworld.co.uk.

Deutsche Welle: Decizia demiterii lui Teodor Baconschi - un veritabil dezastru

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 25 January 2012 22:37  |  Category: Știri internaționale
emil_bocA da afară un ministru de externe nu pentru cine ştie ce erori comise în munca sa de şef al diplomaţiei, ci pentru aprecieri personale, şi încă pentru opinii în cea mai largă măsură pertinente, expuse pe blogul său, e mult mai grav decât orice derapaj ar fi putut comite victima acestui gambit, titrează DEUTSCHE WELLE, într-un comentariu publicat pe site-ul oficial, varianta de limbă română.

Pentru că revocarea lui Baconschi, în timp ce ministrul se afla în misiune la Bruxelles, reprezentându-şi ţara, pune în cauză competenţa guvernului şi a primului său ministru, respectiv buna lor credinţă.

Această decizie relevă cât de panicat, şi ca atare, de rău orientat e Emil Boc. În siajul celebrei nepăsări a preşedintelui faţă de proprii săi susţinători, decizia primului ministru scoate în evidenţă, între altele, cât de mic e preţul pus de premier şi de sfetnicii săi pe loialitate şi, nu în ultimul rând, pe libertatea de opinie. Dacă sunt în stare să cenzureze atât de violent părerea unui coleg, cum se vor raporta ei oare, de acum încolo, la cele ale adversarilor?

Pentru un partid, care face caz de acreditarea sa democratică, decizia demiterii lui Teodor Baconschi e, ca atare, un veritabil dezastru. Unul din care e greu de crezut că actuala putere îşi va mai putea reveni.

Integral, pe DEUTSCHE WELLE

 

Demi Moore, spitalizată de urgenţă

Written by Administrator3  |  Created on Wednesday, 25 January 2012 12:22  |  Category: Știri internaționale
Demi_mooreDemi Moore a fost internată de urgenţă, într-un spital din Los Angeles, din cauza extenuării, a declarat agentul ei, punând capăt unor speculaţii apărute în presă potrivit cărora actriţei i s-ar fi făcut rău din cauza consumului de droguri.

Seamănă Traian Băsescu cu Viktor Orban? / Comentariu Deutsche Welle

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 24 January 2012 19:25  |  Category: Știri internaționale
traian_basescuExistă o asemănare între criza românească și cea din Ungaria? PSD a invocat asemănări de structură, care ar incrimina regimul lui Viktor Orban laolaltă cu cel al lui Traian Băsescu.

Citește INTEGRAL ARTICOLUL

Bogdan Aurescu şi Cristian Diaconescu, înlocuitori pentru Baconschi

Written by Administrator3  |  Created on Monday, 23 January 2012 16:50  |  Category: Știri internaționale
Potrivit mai multor surse citate de presa centrală, cei mai probabili înlocuitori ai lui Teodor Baconshi sunt Bogdan Aurescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, sau Cristian Diaconescu - preşedinte de onoare al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR).

O maimuţică uitată în INSULA BORNEO

Written by Administrator3  |  Created on Sunday, 22 January 2012 13:33  |  Category: Știri internaționale
Cercetătorii care studiază formele de viaţă din pădurile indoneziene au făcut o descoperire extraordinară: ei au fotografiat pentru prima oară o specie de maimuţe considerată dispărută până acum.