Miercuri, 17 Ianuarie 2018
 

Știri internaționale

Tensiune în Orientul Mijlociu. Preşedintele parlamentului Palestinei, arestat de armata Israelului

Written by Administrator3  |  Created on Friday, 20 January 2012 11:09  |  Category: Știri internaționale

Preşedintele Parlamentului din Palestina, Aziz Dweik, membru al grupării Hamas, a fost arestat ieri de armata israeliană în Cisiordania – transmite mediafax.ro.

HACKERI: "Salutări, poporule român. Noi suntem Anonymous. Toată clasa voastră politică este coruptă"

Written by Administrator3  |  Created on Friday, 20 January 2012 09:11  |  Category: Știri internaționale
Grupul Anonymous, notoriu pentru războiale de gherilă, purtate on-line,  în toată lumea, a transmis, ieri, un mesaj audio de salut românilor care "care s-au alăturat în cele din urmă luptei mondiale pentru o viaţă mai bună".

Nu au frunză în brand, însă ştiu să facă turism / În Germania se construieşte un oraş medieval autentic

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 19 January 2012 07:26  |  Category: Știri internaționale
st._galles_mittel_alterÎn apropiere de localitatea Meßkirch, din Germania, va fi creat un oraş-cetate, construit după planuri originale din Evul Mediu. Lucrările la neobişnuita aşezare vor începe în 2013 şi vor fi finalizate în aproximativ 40 de ani, notează Deutsche Welle.

Presa germană şi stilul lui Băsescu

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 17 January 2012 22:13  |  Category: Știri internaționale
traian_basescu_sa_nu_vorbescPe moment, ştirile româneşti deţin o importanţă neobişnuit de mare pe lista de priorităţi a presei germane, care e întotdeauna sensibilă la orice forme violente de protest şi care, de asemenea, acordă multă atenţie oricăror manifestaţii împotriva unor programe de austeritate, titrează DEUTSCHE WELLE.

Ungaria - "O ţară de nimic, cu un guvern de nimic"

Written by Administrator3  |  Created on Tuesday, 17 January 2012 18:21  |  Category: Știri internaționale
frankfurter_allgemeine_zeitungCotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat în ediţia de azi un foarte dur eseu la adresa Ungariei, sub semnătura reputatului scriitor maghiar György Konrad. 

Titlul eseului este "O ţară de nimic, cu un guvern de nimic", Konrad scriind: "Gata cu acest machiavelism murdar şi vulgar. Noi ungurii trebuie să-l destituim pe Orban din funcţie, căci este un om rău".


"Azi, ungurii ar trebui să ceară plecarea de la conducerea guvernului a actualului premier, care nu doar că nu poate rezolva problemele ţării afectate de criză, dar este el însuşi o mare problemă".

Comisia Europeană a anunţat marţi, la Strasbourg, că va lansa procedura de încălcare a prevederilor tratatelor UE (infringement) contra Ungariei, a cărei nouă constituţie conţine aspecte privind statutul băncii centrale şi procesul de selecţie a judecătorilor ce contravin dreptului comunitar, notează France Presse.

''Am decis să lansăm procedura de infracţiune'' contra Ungariei, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la finalul reuniunii săptămânale a Colegiului comisarilor europeni, care a avut loc la Strasbourg.

Executivul UE va trimite Budapestei o scrisoare de notificare oficială, ce reprezintă prima etapă a procedurii de infringement. 

Premierul ungar Viktor Orban, care miercuri se va afla în Parlamentul European, a fost somat să modifice reformele constituţionale referitoare la independenţa băncii centrale, statutul magistraţilor şi al autorităţii ungare din domeniul protecţiei datelor. 

''Ungaria, ca orice alt stat membru al Uniunii, este obligată de tratate să garanteze independenţa băncii sale centrale, a autorităţii responsabile cu protecţia datelor şi a judecătorilor'', a explicat Barroso.

Ungaria se află şi sub presiunea Fondului Monetar Internaţional, care este îngrijorat mai ales de problema independenţei preşedintelui băncii centrale ungare, ai cărui adjuncţi, potrivit noii constituţii, trebuie să fie numiţi de către guvern.
 

Agenţiile de rating: "Grecia va intra în faliment"

Written by Administrator3  |  Created on Tuesday, 17 January 2012 18:03  |  Category: Știri internaționale
greciaAgenţia de rating Fitch estimează că Grecia va intra în incapacitate de plată, transmite Reuters, citat de mediafax.ro.
"Se va întâmpla. Grecia nu este solvabilă, deci va intra în incapacitate de plată. Nu ar trebui să surprindă pe nimeni", a declarat, pentru Reuters, Edward Parker, director în cadrul Fitch, la o conferinţă la Stockholm.

NAUFRAGIUL DIN MEDITERANĂ. Căpitănia către comandant: "Ce faceţi? Abandonaţi operaţiunea de salvare? Vreţi să plecaţi acasă?"

Written by Administrator3  |  Created on Tuesday, 17 January 2012 10:53  |  Category: Știri internaționale
Înregistrarea unei convorbiri telefonice - publicate de agenţia de presă italiană ANSA - aduce noi lămuriri în cazul naufragiului navei de croazieră Costa Concordia.naufragiu_italia

NAUFRAGIUL DIN MEDITERANĂ. Comandantul era beat. Echipajul serba, cu turiştii ruşi, Anul Nou pe stil vechi

Written by Administrator3  |  Created on Sunday, 15 January 2012 18:14  |  Category: Știri internaționale
Potrivit pasagerilor ruși, cauza naufragiului navei Costa Concordia ar putea fi comportamentul echipajului. costa_concordia

Un român a evadat dintr-o puşcărie italiană

Written by Administrator3  |  Created on Sunday, 15 January 2012 12:38  |  Category: Știri internaționale
penitenciar-targsor-de-femeiUn român a evadat, azi dimineaţă, din închisoarea italiană Regina Coeli, aflată în apropiere de Roma.

Iranul promite să se RĂZBUNE pe SUA şi Israel pentru uciderea "savantului-nuclear"

Written by Administrator3  |  Created on Sunday, 15 January 2012 12:27  |  Category: Știri internaționale
Massoud_JazayeriSavantul Mostafa Ahmadi Roshan, implicat în controversatul program nuclear iranian, ucis miercuri, la Teheran, de explozia unei bombe magnetice, va fi răzbunat.

NAUFRAGIUL DIN MEDITERANĂ. Căpitanul navei Costa Concordia, arestat

Written by Administrator3  |  Created on Sunday, 15 January 2012 11:56  |  Category: Știri internaționale
Operațiunile de căutare a unor eventuali supraviețuitori ai naufragiului vasului de croazieră Costa Concordia se vor încheia în cursul zilei de azi.  Echipele de salvare au anunțat că au reușit să găsească în viață alți trei pasageri. naufragiu_italia