Știri internaționale

Știri internaționale

Nigel Farage, Fostul lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii), şi-a exprimat miercuri opinia că Marea Britanie se îndreaptă spre o amânare a ieşirii din Uniunea Europeană, prevăzută pentru 29 martie, şi, probabil, spre un nou referendum, transmite Reuters.

 

Read more: Nigel Farage: Marea Britanie se îndreaptă spre amânarea Brexit și un nou referendum
Știri internaționale

Primarul din Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni în urma agresiunii cu cuţitul a cărei victimă a fost duminică seara, relatează AFP. ”În pofida tuturor eforturilor noastre, nu am reuşit să-l salvăm”, a declarat medicul Tomasz Stefaniak, citat de agenţia poloneză de ştiri PAP. Operat în noaptea de duminică spre luni timp de cinci ore, Pawel Adamowicz ”rămâne conectat la aparate, el este într-o stare foarte gravă, iar şansele de a supravieţui sunt incerte”, anunţa anterior şeful serviciilor de sănătate din regiune, doctorul Jerzy Karpinski, citat de PAP.

Read more: Primarul din Gdansk a decedat. Edilul a fost înjunghiat duminică seara, pe scenă, în timpul unui...
Știri internaționale

În Germania şi Austria a fost instituită o alertă de tip cod roşu de ninsori, venită după ce, acum câteva zile, meteorologii mai anunţaseră o dată probleme serioase, în special din cauza precipitaţiilor abundente şi vântului puternic. De altfel, până acum, în Alpi a fost în vigoare un cod roșu, după ce a nins mai bine de o săptămână, iar în Austria trei schiori au murit, în urma unei avalanşe. Până acum, în Europa, 24 de oameni și-au pierdut viața din cauza iernii.

Read more: COD ROŞU de ninsori în Germania şi Austria. Peste 1.000 de oameni au rămas izolaţi după o avalanşă
Știri internaționale

Raiul studenților chiar există și nu vorbim despre localuri la modă, ci despre câteva campusuri universitare care redefinesc conceptul de studiu intens. Digi-life.tv prezintă un top al celor mai frumoase astfel de locatii din lume. Universitățile din Pekin, Cambridge, Cape Town și Glasgow sunt doar câteva nume din lista prezentată în material. LINK Material INTEGRAL Credit foto: Uk Study Center

Știri internaționale

Austria a implementat, de la 1 ianuarie, măsura adoptată la finalul anului trecut, privind reducerea alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai muncitorilor străini. Decizia a stârnit reacții critice din mai multe state, inclusiv din România. De altfel, românii se numără printre cei mai afectați, pentru că ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din Austria se face în funcție de costul mediu al vieții din țara de rezidență a copilului.

Read more: Austria a redus alocațiile pentru copiii muncitorilor străini. Românii, printre cei mai afectați...
Știri internaționale

Tragedia s-a petrecut în orașul Koszalin. Focul a izbucnit vineri, în jurul orei locale 17:00, din motive încă necunoscute. Cadavrele fetelor au fost găsite într-o cameră de lângă cea în care a izbucnit focul, la care flăcările nu ajunseseră încă. De aceea, cel mai probabil, adolescentele au murit din cauza asfixierii cu monoxid de carbon.

 

Read more: TRAGEDIE. Cinci adolescente au murit în Polonia în timpul unui joc de tip „escape room”
Știri internaționale

Armata germană, Bundeswehr, a preluat marţi, 1 ianuarie 2019, conducerea Forţei NATO de reacţie super-rapidă, informează agenţia germană de presă dpa. Potrivit Ministerului Apărării de la Berlin, forţele terestre ale aşa-numitului „vârf de lance” al alianţei militare pentru anul 2019 constau din aproximativ 8.000 de soldaţi.

 

Read more: Armata germană a preluat conducerea Forţei NATO de reacţie rapidă
Știri internaționale

Potrivit The Hollywood Reporter, Lusk a murit duminică dimineaţă la vârsta de 105 ani. În carierea lui de şase decenii, Don Lusk, ilustratorul din spatele unor filme de animaţie precum „Alice in Wonderland” şi „Peter Pan” și-a început cariera în 1933 și a lucrat pentru numeroase creaţii Disney, cum ar fi „Ferdinand the Bull” (1938), „Bambi” (1942), „Cinderella” (1950), „Landy and the Tramp” (1955), „Sleeping Beauty” (1959) şi „101 Dalmatians” (1961).

 

Read more: Don Lusk, celebrul ilustrator al studiourilor de animație Disney, a murit la vârsta de 105 ani