Știri internaționale

Știri internaționale

comisia europeanaComisia Europeană a condamnat agresiunile forţelor de ordine din România împotriva echipei postului public austriac ORF în cursul protestelor desfăşurate vineri după-amiază în Bucureşti, potrivit postului public austriac de televiziune.

Read more: Comisia Europeană condamnă agresiunile atribuite jandarmilor, împotriva jurnaliștilor, din timpul...
Știri internaționale

grecia bilant miercurRomânia vine în sprijinul grecilor, în misiunea aproape imposibilă de a stinge incendiile devastatoare din apropierea capitalei Atena. Două aeronave militare au plecat, miercuri, din țara noastră, către zona afectată. Între timp, bilanțul victimelor crește de la o oră la alta. Cele mai recente victime indică 79 de morți.

Read more: Atena, la porțile infernului. Cel puțin 79 de morți și peste 100 de dispăruți, în urma incendiilor...
Știri internaționale

alerta greciaMii de români își petrec concediul în Grecia, acolo unde se află multe dintre destinațiile preferate de turiștii din țara noastră, pentru vacanța de vară. Numai că, anul acesta, riscurile sunt mari, din cauza fenomenelor înregistrate inclusiv în zonele frecventat deseori de vizitatori din România.

Read more: Cel puțin 50 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetație din Grecia. MAE a emis o alertă...
Știri internaționale

autostrada greciaMinisterul Afacerilor Externe a transmis, prin Consulatul General al României la Salonic, o informare ca urmare a modificării prevederilor Codului rutier elen. Șoferii care călătoresc în Grecia trebuie să știe că riscă sancțiuni dure dacă sunt, prinși, de exemplu, vorbind la telefonul mobil, când se află la volan, și amenzi de până la 700 de euro pentru nerespectarea semnificației semnului "STOP" sau a culorii roșii a semaforului. Cât despre șofatul sub influența alcoolului, alcoolemie peste 0,25 mg în aerul expirat  înseamnă, fără excepție, imobilizarea autovehiculului, dar și amenzi care pot ajunge la 2.000 de euro, pe lângă alte sancțiuni și pedepse, în funcție de gravitatea faptei.

Read more: Alertă de călătorie pentru Grecia, după modificarea  Codul rutier elen! Amenzi de până la 2.000 de...
Știri internaționale

libiaPatru ingineri - trei libieni şi un român - au fost răpiți, sâmbătă, din perimetrul Sharara (Libia), a  anunțat presa internaţională. Românul este un ploieștean care lucrează în Africa de 15 ani. Ministerul Afacerilor Externe a activat Celula de Criză și verifică informațiile privind răpirea acestuia.

Read more: Patru ingineri, inclusiv un ploieștean, răpiți în Libia. MAE a activat Celula de Criză
Știri internaționale

donald trump suaPreşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunlat mai multe întrevederi bilaterale pe care ar fi urmat să le aibă cu mai mulţi şefi de stat, inclusiv Klaus Iohannis, în cadrul sumitt-ului NATO, însă a anunţat ulterior ă țările membre NATO vor mări bugetele cu mai mult de 2% pentru Apărare, potrivit BBC. Președintele american a criticat aspru statele aliate pe acest motiv și s-a plâns că SUA plătesc mai mult decât ceilalți pentru Apărare.

Read more: Donald Trump: Statele NATO vor mări bugetele pentru Apărare
Știri internaționale

etiasUniunea Europeană lucrează la îmbunătățirea controlului asupra frontierelor și pregătește introducerea unui nou sistem de verificare a cetățenilor, înainte de intrarea în spațiul Schengen al Uniunii Europene.

Read more: Parlamentul European a aprobat ETIAS, noul sistemul pentru verificarea cetățenilor care intră în...
Știri internaționale

legume congelateAutoritatea europeană pentru siguranța alimentelor a emis o alertă cu privire la legumele congelate produse, în ultimii doi ani, într-o fabrică din Ungaria, după ce s-au înregistrat 47 de cazuri, inclusiv nouă decese, ca urmare a infectării consumatorilor cu listeria.

Read more: Alertă în Europa! Nouă persoane au murit, după ce au consumat legume congelate
Știri internaționale

thorbjørn jaglandUn oficial al Consiliului Europei a cerut, joi, României, să nu treacă, deocamdată, la reformarea Codurilor penale, solicitându-le autorităților să țină cont de avizul care va fi emis de Comisia de la Veneția și exprimându-și totodată îngrijorarea ca modificările să nu intre în contradicție cu obligațiile asumate de țara noastră, pe plan internațional.

Read more: Consiliul Europei cere României să nu aducă modificări Codurilor penale înainte de a primi avizul...