Știri internaționale

Știri internaționale

Acordul privind Brexitul a fost respins marţi seară, de Camera Comunelor, cu 391 la 242 de voturi. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României a comentat rezultatul arătând că, "în acest moment șansele unui no deal sunt tot mai crescute".

Read more: Primul mesaj al țării noastre pentru românii din Marea Britanie, după respingerea acordului...
Știri internaționale

Autoritățile din Franța atrag atenția asupra unui nou medicament foarte utilizat, după alerta care a dus la scoaterea de la vânzare, inclusiv de pe piața din România a două antitusive: Eurespal și Epistat. Cea mai nouă avertizare se referă la Smecta.

Read more: Medicamentul Smecta, interzis pentru copii mici și gravide! Autoritățile au emis o alertă
Știri internaționale

Cercetătorii din Marea Britanie au anunțat al doilea caz de vindecare de virusul HIV. Este vorba despre un adult, numit “pacientul din Londra”, care a beneficiat, în urmă cu trei ani, de un transplant de măduvă osoasă de la o persoană sănătoasă. Cazul crește speranțele privind dezvoltarea unui tratament eficient pentru vindecarea pacienților cu HIV.

Read more: "Pacientul din Londra", al doilea caz de vindecare de HIV pe plan mondial
Știri internaționale

Laura Codruţa Kovesi este câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror şef european, obţinând 26 de voturi. Reprezentantul Franței a obținut 22 de voturi, iar reprezentantul Germaniei un vot.

 

Read more: Kovesi - 26 de voturi, Bohnert (Franța) - 22 de voturi, Ritter (Germania) - 1 vot. Procurorul-şef...
Știri internaționale

Partidul Socialiştilor (PSRM), formaţiunea preşedintelui prorus Igor Dodon, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, fiind urmat de alianţa electorală ACUM şi Partidul Democrat, reiese din rezultatele parțiale transmise de Comisia electorală de la Chişinău.

Read more: ALEGERI REP. MOLDOVA - Partidul lui Dodon, pe primul loc după scrutinul de duminică. Liderii...
Știri internaționale

Urnele s-au deschis la ora 7.00, în Republica Moldova, unde duminică, pe 24 februarie, are loc scrutinul pentru alegerea viitorilor parlamentari, simutan cu referendumul pentru reducerea numărului acestuia, de la 101 la 61.

Read more: Rep. Moldova: Aproape 3 milioane de cetățeni sunt așteptați la urne, duminică, pentru alegerile...