Joi, 14 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

Fostul cancelar Helmut Kohl, artizanul reunificării germane, a murit vineri la vârsta de 87 de ani, relatează cotidianul Bild, scrie Agerpres.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1.00, în vestul Londrei, aproape de White City. În zori, lumina a scos la iveală amploarea dezastrului. La mai bine de 12 ore de la izbucnirea flăcărilor, autoritățile nu dau publicității numărul victimelor, cel mai probabil pentru că un bilanț nu poate fi făcut deocamdată.

Un congresman democrat a lansat un proiect de lege, poreclit Legea Covfefe, prin care postările preşedintelui SUA pe reţelele de socializare să fie păstrate şi arhivate, ca documente prezidenţiale.

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Egiptul, Yemen şi Libia au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, cele șase state acuzând autorităţile de la Doha de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida, relatează presa internațională.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că nu a obţinut confirmarea informaţiilor apărute în presă, potrivit cărora, în urma atacurilor de sâmbătă noapte, la Londra ar fi fost reţinuţi şi doi români.

La Londra au început descinderile și arestările, în urma atacurilor de sâmbătă seară. Printre cei reținuți s-ar afla și doi români, dar informația nu a fost confirmată de autorități.

Persoanele care cer viză pentru Statele Unite trebuie, de la sfârșitul lunii mai, să-și declare și identitatea virtuală. Măsura nu a fost comunicată oficial, dar procedura se regăsește într-o secțiune a formularului DS-5535 - întrebări suplimentare pentru solicitanții de viză.

Un nou atac cutremură Marea Britanie și întreaga Europă, la nici două săptămâni de la cel care a produs peste 20 de morți, inclusiv copii, la Manchester Arena. De această dată, ținta aleasă au fost pietonii care se aflau sâmbătă seară în zonele London Bridge și Borough Market, din Londra.

În sicriul fostul președinte polonez Lech Kaczynski, mort într-un accident de avion, acum șapte ani, se aflau și rămășițele altor persoane. Anunțul a fost făcut de autoritățile care exhumează victimele, pentru o nouă rundă de autopsii.

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, confirmând astfel informaţiile apărute în presa americană și respectând, de altfel, o promisiune pe care o făcuse în campania electorală.

Două greve dau peste cap traficul feroviar și, mai ales, traficul în punctele de frontieră din Grecia. Avertismentul a fost lansat de Ministerul român de Externe.