Știri internaționale

Știri internaționale

UPDATE INFO. Cetățeanul moldovean cu pașaport românesc audiat ore în șir în cazul asasinării jurnalistei bulgare Viktoria Marinova va fi eliberat, potrivit informațiilor Digi24. El nu are calitatea de suspect, în schimb se pare că a fost reținută o altă persoană care este audiată în prezent în calitate de suspect.

Cetățeanul cu pașaport românesc fusese identificat și reținut la Ruse, în zona unde s-a petrecut crima. Potrivit presei bulgare, acesta nu și-a putut justifica prezența în respectiva arie, așa că a fost dus la poliție pentru a fi verificat. A fost audiat ore în șir, dar în cele din urmă poliția și-a dat seama că nu are dovezi pentru a stabili o legătură a lui cu oribila crimă petrecută sâmbătă seara. Prin urmare, va fi eliberat. LINK SURSA

Știre inițială: Asasinul jurnalistei bulgare de investigaţii Victoria Marinova ar fi cetăţean român, scrie presa internațională, care relatează că autoritățile bulgare ar fi reușit să prindă un suspect. 

Read more: UPDATE: Suspectul român va fi eliberat, o altă persoană este reținută. Știre inițială: Un român ar...
Știri internaționale

Victoria Marinova, directoarea și prezentatoare a postului regional TVN din Bulgaria, a fost ucisă cu brutalitatea în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind al treilea jurnalist asasinat în Uniunea Europeană în mai puțin de un an, informează Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

 

Read more: Jurnalistă bulgară de investigații, ASASINATĂ. Victoria Marinova este al treilea jurnalist din UE...
Știri internaționale

Ministerul de Externe al Marii Britanii acuză, printr-un comunicat oficial, că GRU (serviciul secret militar al Rusiei) a organizat cele mai mari atacuri cibernetice din ultimii ani îndreptate împotriva unor ținte din occident. Centrul Național de Cyber Security a demonstrat că GRU se află în spatele atacurilor care au țintit instituții politice, economice, de afaceri, media și chiar și din domeniul sportului.

Read more: DOCUMENT OFICIAL. Spionajul militar rus, acuzat public de Marea Britanie că a organizat cele mai...
Știri internaționale

frans timmermansModificările aduse legilor Justiției și procedura de evaluare care a dus la revocarea laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA au fost subiectele fierbinți care au vizat România abordate luni de Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la dezbaterea organizată pe tema situaţiei din România în Comisia Parlamentului European pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).

Read more: Premierul și ministrul Justiției se întâlnesc cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, după...
Știri internaționale

furtuna la mare ciclon valuri mariMinisterul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că serviciul de meteorologie grec a emis o atenționare de înrăutățire a vremii pe perioada 28 - 30 septembrie 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni, cu intensificări ale vântului, care vor ajunge la rafală până la 9-10 Beaufort (viteză de aproximativ 95km/h cu valuri peste 10-12m).

Read more: MAE: Avertizare de călătorie în Grecia, unde sunt anunţate furtuni şi valuri uriaşe!
Știri internaționale

rudolph giulianiŞapte senatori democraţi cer Departamentului de Justiţie să verifice dacă Rudolf Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, a respectat regulile Foreign Agents Registration Act (FARA), în urma relatărilor recente din presă care sugerează că a "desfăşurat o serie de activităţi politice şi de relaţii publice în numele unor entităţi străine". Ei se referă și la scrisoarea transmisă de Giuliani autorităţilor române, în care fostul primar al New York-ului critică anchetele anticorupţie din ţara noastră, exprimând însă o  opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA.

Read more: Mai mulți senatori americani cer verificarea activității lui Giuliani, după scrisoarea transmisă...
Știri internaționale

rudolph giulianiAvocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a recunoscut că a fost plătit pentru scrisoarea trimisă președintelui Klaus Iohannis (VEZI DETALII), în scandalul de la vârful Justiției, privind protocoalele încheiate între SRI și Parchetul General.

Read more: Giuliani a recunoscut că  a fost plătit pentru a scrie scrisoarea către Klaus Iohannis