Știri internaționale

Știri internaționale

Comisia Europeană afirmă, prin vocea purtătorului de cuvânt, Margaritis Schinas, că a folosi GDPR împotriva libertății de informare și de exprimare ar reprezenta un abuz împotriva acestor drepturi fundamentale. Reacția Comisiei Europene vine după ce jurnaliștii de la Rise Project au anunțat, joi, că au primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care li se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks.

 

Read more: Comisia Europeană, reacție după ce autoritățile române au cerut ca Rise Project să-și dezvăluie...
Știri internaționale

Incendiul devastator care pârjolește california, de patru zile, a ucis cel puțin 25 de oameni. Mai multe regiuni au fost evacuate, iar autoritățile sunt depășite de situație.

Read more: Cel puțin 25 de oameni și-au pierdut viața și 25.000 au fost evacuați în California, din cauza...
Știri internaționale

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat, sâmbătă, existenţa unor înregistrări privind moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, la 2 octombrie. Acesta a spus că ele au fost trimise la Riyad, Washington şi Paris.

Read more: Înregistrările de la moartea jurnalistului Jamal Khashoggi au fost făcute publice
Știri internaționale

Asasinii lui Jamal Khashoggi s-au debarasat de corpul său aruncându-l în canalizare după ce l-au dizolvat în acid, a relatat sâmbătă cotidianul turc Sabah, citat de AFP și preluat de Agerpres. Analiza unor prelevări efectuate în sistemul de canalizare al reşedinţei consulului saudit din Istanbul a permis detectarea unor urme de acid, scrie cotidianul proguvernamental, fără să citeze surse.

 

Read more: Presa turcă: Corpul jurnalistului saudit asasinat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul ar fi...
Știri internaționale

Gigantul Samsung Electronics a prezentat miercuri, în premieră, mult-aşteptatul său telefon pliabil, la o conferinţă pentru dezvoltatorii organizată la San Francisco, cerând programatorilor pentru Android să înceapă să lucreze la aplicaţii pentru acest dispozitiv, transmite News.ro.

 

Read more: TECH NEWS. Samsung a prezentat în premieră telefonul pliabil
Știri internaționale

Parlamentul European este ”profund îngrijorat” de modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale din România, care ar putea slăbi statul de drept, şi solicită autorităţilor româneşti să transpună ”pe deplin” toate recomandările primite de la Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia sau GRECO, informează g4media.ro

 

Read more: Parlamentul European, ”profund îngrijorat” de modificările legilor justiţiei şi codurilor penale....
Știri internaționale

Judecătorii din Costa Rica au decis ca Alina Bica să rămână în arest. Și în cazul Elenei Udrea, instanța a luat aceeași hotărâre, mai devreme, în această dimineață (VEZI DETALII).

Read more: Alina Bica rămâne în arest preventiv, a decis o instanță din Costa Rica
Știri internaționale

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenţie preventivă, potrivit surselor citate de presa din Costa Rica.

Read more: COSTA RICA: Cererea Elenei Udrea, de a fi eliberată din arest preventiv, a fost respinsă de instanță
Știri internaționale

Comisarul european Corina Creţu reclamă atacurile propagandistice „pornite ca la un semnal împotriva sa”, oficialul considerând trist faptul că în timp ce în alte state Comisia Europeană reuşeşte să dezvolte şi să deblocheze proiecte, la Bucureşti ea primeşte doar acuzatii si insulte.

 

Read more: Comisarul european Corina Crețu, „șocată” de „atacurile pornite ca la un semnal" împotriva sa
Știri internaționale

„Eu cred că România nu-şi poate permite luxul nici măcar de a se gândi la ideea de a ieşi din Uniunea Europeană mai ales acum, când are în faţă preşedinţia Uniunii, când are posibilitatea ca lider al Uniunii Europene să schimbe lucrurile în bine din interior”, a declarat comisarul european Corina Creţu, în cadrul conferinţei EuroImpact.

Read more: Corina Crețu: „România nu-și permite luxul nici măcar de a se gândi la ideea de a ieși din UE”
Știri internaționale

Elicopterul patronului lui Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, 61 de ani, s-a prăbușit lângă King Power Stadium după meciul cu West Ham United, 1-1. Vichai Srivaddhanaprabha se afla în elicopter, anunţă presa din regat.

Read more: Patronul clubului Leicester a murit, după ce elicopterul i s-a prăbuşit lângă stadion