Știri internaționale

Știri internaționale

muncitori-strainatateO petiţie online adresată Ministerului britanic de Interne cere Londrei să prelungească restricţiile impuse imigranţilor din România şi Bulgaria cu încă cinci ani. Până în prezent, petiţia a fost semnată de 63.595 de englezi. Ea va rămâne deschisă până în luna noiembrie a acestui an.

Read more: ÎNGRIJORĂTOR: Peste 63.000 de englezi cer Londrei prelungirea restricţiilor pentru români. Numărul...
Știri internaționale

ueComisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (Comisia LIBE) a Parlamentului European a adoptat propunerea ActiveWatch privind introducerea unor măsuri legislative care să interzică la nivelul statelor membru ale UE infiltrarea în redacții a agenților sub acoperire din serviciile de informații. Propunerea ActiveWatch a fost introdusă pe agenda Parlamentului European în cadul raportului de inițiativă al deputatei PNL (ALDE) Renate Weber privind Carta UE: Norme standard pentru libertatea mass-media in UE, informează jurnalul.ro

Intră pe site-ul Parlamentului European pentru a citi draftul propunerii legislative

Știri internaționale

mark gitensteinFostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a postat pe un blog al diplomaţilor americani un mesaj pentru noul Secretar de Stat al SUA, John Kerry, în care îi recomandă câteva direcţii de acţiune în ceea ce priveşte România.

Read more: John Kerry, noul şef al diplomaţiei americane, informat despre România: "Lecţia de vara trecută...
Știri internaționale

DW logoAnaliştii DW consideră că noua lege a statutului deputaţilor şi senatorilor, deşi aduce câteva îmbunătăţiri faţă de legea veche, sfârşeşte prin a crea un mecanism care îngăduie unui parlamentar cu susţinere politică să-şi păstreze mandatul pe termen nelimitat, în ciuda unei situaţii de incompatibilitate. Cineva argumenta că ANI ar putea intenta ea un proces, dar acest lucru conduce la aceleaşi tergiversări interminabile, cu deznodământ nesigur.

"Cineva a spus că preşedintele a ajuns să guverneze cu ajutorul Comsiei de la Bruxelles. E o afirmaţie care nu avantajează deloc noua majoritate, căci dezacordul cu Comisia nu este neapărat un punct de glorie. Trebuie să fii Marea Britanie ca să iei Comisia peste picior şi, dacă nu eşti o ţară cu tradiţii respectabile, care să impună prin propria statură, ai nevoie de argumente foarte puternice. Or, în cazul statutului deputaţilor şi senatorilor, argumentele USL sunt destul de fragile", titrează Deutsche Welle.

Știri internaționale

angliaAproape opt din zece (79%) persoane chestionate în cadrul unui sondaj comandat de "Get Britain Out", un grup britanic antieuropean de lobby, doresc menţinerea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, în contextul unor temeri privind venirea un val de imigranţi, relatează Express în pagina online.

Read more: Opt din zece britanici nu-i vor pe români şi pe bulgari în ţara lor
Știri internaționale

DW logoAgenţia Deutsche Welle analizează schimbările recente aduse la legea statutului deputaţilor şi a senatorilor români. "Se poate merge cu abuzul, altfel spus cu refuzul parlamentarilor de a da curs unei cereri de ridicare a imunităţii venite din partea ministrului justiţiei pînă-n pînzele albe", scrie jurnalistul Deutsche Welle.

"Noul parlament şi-a votat marţi privilegiile de care trebuie să se bucure aleşii poporului în faţa Justiţiei, aducînd modificări substanţiale legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor", scrie portalul DW.

Jurnaliştii germani o citează pe eurodeputatul Monica Macovei: "Politicienii nu sînt trimişi în Parlament să analizeze dosare şi probe, nu aceasta este menirea lor. Pentru asta există judecători", a declarat europarlamentara română, citată de Deutsche Welle.
Articolul integral AICI

Joomla SEF URLs by Artio