Știri internaționale

Știri internaționale

viteza tren spaniaAutorităţile spaniole au stabilit cauza accidentului de tren în care au decedat 80 de călători: viteza excesivă. Trenul circula cu 190 de km/h, în loc de 80 km/h, cât era viteza maximă admisă pe acel tronson.

Jose Garzon de Amo, unul dintre conductorii locomotivei se lăuda pe facebook despre faptul că circulă cu viteză mare. Acest fapt ar reprezenta o dovadă indirectă a faptului că acesta nu s-ar fi aflat la prima abatere. Spaniolul postase şi o fotografie cu vitezometrul care arăta în jur de 200 de kilometri pe oră, însă nu este sigur dacă, la acel moment, trenul circula pe un sector cu restricţie de viteză. În orice caz, comentariul său pe facebook este ciudat pentru o cineva responsabil pentru vieţile călătorilor: „Ar fi minunat să mergi alături de poliţişti, să-i depăşeşti şi să declanşezi camera cu senzori pentru viteză". Sau: „Ha ha ha, ar fi o amendă minunată pentru Renfe (compania feroviară de stat din Spania)".
Unul dintre prietenii săi i-a răspuns, printr-un comentariu: „Mergi prea repede - frâneaaaaază!" Potrivit unor canale media din Spania, imediat după accident conductorul în cauză a fost auzit urlând la telefon: „Am deraiat! Ce să fac?"
Unul dintre conductori ar fi recunoscut în faţa autorităţilor că trenul mergea cu 190 de kilometri pe oră cu câteva momente înainte de accident. Potrivit aceleiaşi surse, trenul avea întârziere, ceea ce ar explica, într-o foarte mică măsură, depăşirea vitezei limită. Rămân, desigur, foarte multe întrebări la care autorităţile spaniole vor trebui să găsească răspuns. Una dintre ele, poate cea mai importantă, este de ce dispozitivele care trebuia să asigure respectarea limitei de viteză n-au funcţionat.

sursa: rtv.net

Știri internaționale

bebelusKojek Mista, unul dintre membrii bandei care tocmai jefuiau o familie de oameni bogaţi din Jakarta, a lăsat baltă totul, în momentul în care l-a auzit plângând pe copilului victimei. Astfel, după ce a întrebat-o pe mamă, el a început să-i dea de mâncare bebeluşului, lăsând deoparte armele. Mama şi menajera fuseseră legate de mâini şi de picioare.

Read more: Un hoţ din Indonezia a întrerupt jaful pentru a-i da de mâncare bebeluşului victimei!
Știri internaționale

accident tren spaniaAccidentul de tren produs, miercuri seară, în Santiago de Compostella (Spania), în urma căruia şi-au pierdut viaţa 77 de persoane şi alte 143 au fost rănite, a fost suprins de camerele de supraveghere.
Conform cotidianului El Pais, unul dintre cei doi mecanici ai locomotivei comunicase că viteza

Read more: Trenul groazei a deraiat din cauza vitezei excesive: 190 în loc de 80 km/h! VIDEO
Știri internaționale

baby kate buckinghamDucesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Bebeluşul s-a născut la ora locală 16.24 şi a avut la naştere greutatea de 3,79 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere.

Read more: IT IS A BOY! / Ducesa de Cambridge a născut un băiat. Al treilea succesor la tronul Regatului Unit...
Știri internaționale

papa-ioan-paulPapa Ioan Paul al II-lea a fost declarat sfânt de către Biserica Catolică, anunţă Vaticanul, potrivit Corriere de la Serra.

Potrivit aceleiaşi surse, confrmarea oficială a venit vineri din partea Vaticanului, când papa Francisc a semnat decretul de canonizare atât pentru Papa Ioan Paul al II-lea, cât şi pentru Papa Ioan al XXIII-lea, cunoscut ca Angelo Giuseppe Roncalli.

Știri internaționale

katarina bulatovicCunoscuta handbalistă muntenegreană Katarina Bulatovic a postat un mesaj emoţionant pe pagina proprie de Facebook, în care transmite condoleanţe tuturor familiilor româneşti implicate în groaznicul accident rutier din Muntenegru: „Condolences romanian families" scrie handbalista de talie mondială, fostă jucătoare la Oltchim Râmnicu-Vâlcea. În continuare, marea sportivă transmite mulţumiri tuturor muntenegrenilor care au donat sânge şi au ajutat la salvarea supravieţuitorilor şi recuperarea victimelor din râpa morţii: „Thanks to all people, from Montenegro who gave blood and a hand of helping".

Read more: Handbalista Katarina Bulatovic, mesaj emoţionant pentru victimele române din Muntenegru
Joomla SEF URLs by Artio