Știri internaționale

Știri internaționale

occrpThe Organized Crime and Corruption Reporting Project a fost selectat în finala European Press Prize. Platforma Proxy de investigaţie a OCCRP dezvăluie reţelele globale de spălare de bani, reporterii OCCRP dezvăluind sute de companii-fantomă care există doar pe hârtie şi care sunt folosite pentru spălarea a sute de milioane de dolari.

Organized Crime and Corruption Reporting Project face parte dintre cele şase entităţi media nominalizate la categoria „news reporting". Câştigătorul va fi desemnat în data de 26 ianuarie, premiul fiind suma de 13000 de dolari americani – cu destinaţia de fi reinvestiţi într-un proiect educaţional de îmbunătăţirea practicilor jurnalismului în breaslă.

Jurnalistul ploieştean Mihai Munteanu este reporter-at-large la Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și membru al International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Specializat în investigații transfrontaliere, Mihai este contributor la Investigative Dashboard și lead-reporter al proiectelor de investigație "Offshore Crime Inc." și "The Proxy Platform". Anterior, el a coordonat departamentul de Investigații al ziarului Evenimentul zilei. Mihai a fost reporter EVZ, Jurnalul Național și Cotidianul. El este autorul proiectelor de investigație "Cupola", "Imperiul Contraatacă", dar și al dezvăluirilor de presă care au condus la demisia șefului Cancelariei Prezidențiale, Elena Udrea.
Mihai este editorul RISE Project, o platformă online specializată pe documentare şi jurnalism de investigaţie.

Știri internaționale

algeria rafinarieRomânul care a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria era din localitatea prahoveană Bărcăneşti, avea 36 de ani şi un copil în vârstă de şase ani. Soţia sa este însărcinată. Tiberiu Ionuţ Costache lucrează de mai mulţi ani în străinătate, iar ultima dată venise acasă, la Bărcăneşti, de Crăciun, el întorcându-se în Algeria după Revelion, scrie jurnalista Daciana ILIE, pe fluxul agenţiei de ştiri Mediafax.

Știri internaționale

Erik-Izraelewicz-010Directorul editorial al publicației Le Monde, Erik Izraelewicz, a murit chiar în redacţia ziarului. În vârstă de 58 de ani, Izraelewicz a făcut infarct în timp ce se afla în biroul său. Cu toate că un jurnalist cu experiență medicală a încercat să-l resusciteze înaintea de sosirea ambulanței, nu s-a mai putut face nimic. Șeful celebrei publicații a început să lucreze la Le Monde din 1986, ca reporter.

Joomla SEF URLs by Artio