Știri internaționale

Știri internaționale

angela_merkelGermania a calificat luni drept "inacceptabila" procedura  de destituire a presedintelui roman Traian Basescu, apreciind ca au fost violate principiile statului de drept, relateaza AFP.
"Demersurile guvernului roman al premierului (Victor) Ponta si procedura de destituire a presedintelui (Traian) Basescu sunt inacceptabile", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Steffen Seibert.
Seibert a precizat ulterior, intr-un comunicat, ca Angela Merkel i-a telefonat omologului sau roman si i-a "confirmat ingrijorarile guvernului".
Știri internaționale

marteSpecialiştii din cadrul NASA au anunţat că în luna august a acestui an ar putea ar fi putea fi confirmată existenţa unor forme de viaţă pe Marte. Cel mai nou vehicul marţian al agenţiei, numit Curiosity, a efectuat o serie de foraje în solul Planetei Roşii, ce pot evidenţia molecule organice complexe, ce vor demonstra că pe Marte există viaţă.
Știri internaționale

sergio_pininfarinaSergio Pininfarina, supranumit zeul designerilor auto, a murit la vârsta de 85 de ani. Acesta era recunoscut pentru linia de autoturisme Ferrari, dar şi a celor fabricate de FIAT, Alfa Romeo şi Rolls Royce. Pininfarina a încetat din viaţă luni, la locuinţa sa din Torino.
Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ferrari, companie pe care Sergio Pininfarina a condus-o timp de mai mulţi ani.
Știri internaționale

actaParlamentul European (PE) a respins miercuri în mod definitiv tratatul ACTA, anulând astfel posibilitatea ca Uniunea Europeană (UE) să ratifice acest acord internaţional controversat care, în opinia criticilor săi, ameninţă libertăţile individuale, în special cele legate de Internet, relatează AFP.
PE a respins textul cu 478 la 39 de voturi, în condiţiile în care 165 de eurodeputaţi s-au abţinut.
Știri internaționale

Eli_WieselElie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a înapoiat Ungariei ordinul Marea Cruce, primit în 2004, ca urmare a participării preşedintelui Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, la o ceremonie organizată în România în memoria lui Jozsef Nyiro, titrează gandul.info.

Read more: În urma scandalului Jozsef Nyiro, ELIE WIESEL RETURNEAZĂ UNGARIEI ordinul Marea Cruce primit în 2004
Știri internaționale

bild_griechenlandZiarul german BILD a adresat o scrisoare către poporul grec înaintea alegerilor parlamentare din această ţară. Textul este extrem de dur şi avertizează poporul elen că dacă acesta va vota împotriva celor care susţin reformele şi măsurile de austeritate, Germania nu va mai plăti pentru a ajuta un popor despre care se teme că "nu înţelege logica dureroasă", preferând să aleagă "dezastrul complet".

Read more: Ziarul german BILD către greci: "NU FACEŢI NICI O GREŞEALĂ. De doi ani, la automatele voastre de...
Știri internaționale

dallasPrimul episod din noul serial Dallas, difuzat pe 13 iunie la TNT, a atins cea mai mare audiență a unei premiere pe cablu în 2012. Serialul a fost urmărit de 6,9 milioane de americani, departe de recordul realizat de producția cu același nume în urmă cu 20 de ani, de 33,3 milioane de telespectatori, potrivit The Hollywood Reporter, citat de paginademedia.ro.

În nou-lansatul Dallas au fost păstrate personajele Larry Hagman (JR), Patrick Duffy (Bobby) și Linda Gray (Sue Ellen).

Primele review-uri ale serialului sunt defavorabile, The Hollywood Reporter apreciind că producția este absolut "groaznică".
Știri internaționale

tibetChina a decis să interzică turiștilor străini accesul în Tibet. Măsura a fost luată la câteva zile după ce mai mulți tibetani și-au dat foc în semn de protest față de represiunea la care sunt supuși de către regimul de la Beijing.
Această decizie vine în contextul în care în aceste zile va începe un festival care anual atrage mii de turiști în regiunea Himalayană, aflată sub strictă supraveghere după protestele violente declanșate în capitala Tibetului, Lhasa, în martie 2008, împotriva regimului de la Beijing.
Joomla SEF URLs by Artio