Știri internaționale

Știri internaționale

emil_bocA da afară un ministru de externe nu pentru cine ştie ce erori comise în munca sa de şef al diplomaţiei, ci pentru aprecieri personale, şi încă pentru opinii în cea mai largă măsură pertinente, expuse pe blogul său, e mult mai grav decât orice derapaj ar fi putut comite victima acestui gambit, titrează DEUTSCHE WELLE, într-un comentariu publicat pe site-ul oficial, varianta de limbă română.

Pentru că revocarea lui Baconschi, în timp ce ministrul se afla în misiune la Bruxelles, reprezentându-şi ţara, pune în cauză competenţa guvernului şi a primului său ministru, respectiv buna lor credinţă.

Această decizie relevă cât de panicat, şi ca atare, de rău orientat e Emil Boc. În siajul celebrei nepăsări a preşedintelui faţă de proprii săi susţinători, decizia primului ministru scoate în evidenţă, între altele, cât de mic e preţul pus de premier şi de sfetnicii săi pe loialitate şi, nu în ultimul rând, pe libertatea de opinie. Dacă sunt în stare să cenzureze atât de violent părerea unui coleg, cum se vor raporta ei oare, de acum încolo, la cele ale adversarilor?

Pentru un partid, care face caz de acreditarea sa democratică, decizia demiterii lui Teodor Baconschi e, ca atare, un veritabil dezastru. Unul din care e greu de crezut că actuala putere îşi va mai putea reveni.

Integral, pe DEUTSCHE WELLE

 
Știri internaționale

Potrivit mai multor surse citate de presa centrală, cei mai probabili înlocuitori ai lui Teodor Baconshi sunt Bogdan Aurescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, sau Cristian Diaconescu - preşedinte de onoare al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR).
Știri internaționale

manifestanti_neonazistiTerţetul neonazist, vinovat de cel puţin zece asasinate cu substrat terrorist care au făcut vâlvă în Germania, a trecut la un moment dat prin Bucureşti, unde ar fi trebuit să fie arestat, informează DEUTSCHE WELLE.

Read more: INCREDIBIL: Teroriştii neonazişti au trecut prin Bucureşti / Serviciile federale germane de...
Joomla SEF URLs by Artio