Joi, 14 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

Restricții de circulație, în această perioadă, în Bulgaria, pe autostrada Hemus (A2). Potrivit unei atenționări de călători emise de Ministerul român al Afacerilor Externe, vor fi afectați în special cei care aleg să ajungă în Grecia, zilele acestea, cu mijloace rutiere.

Cea mai la modă jucărie printre elevi, interzisă în mai multe școli

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 29 May 2017 17:03  |  Category: Știri internaționale

Cea mai la modă jucărie în rândul elevilor din întreaga lume a fost interzisă în mai multe şcoli din Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa. Este vorba despre spinner, un titirez modern, pe care mulţi copii îl învârt pe degete fie că sunt acasă, în parc sau la şcoală.

Statul Islamic revendică un dublu atentat sinucigaş din Indonezia

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 26 May 2017 11:19  |  Category: Știri internaționale

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat un dublu atentat sinucigaș soldat cu moartea a trei polițiști și cu rănirea altor zece persoane, cinci polițiști și cinci civili, comis în apropierea unui terminal de autobuze din Jakarta

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, reţinut pentru 72 de ore

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 26 May 2017 11:13  |  Category: Știri internaționale

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă. De asemenea, procurorii Centrului Naţional Anticorupţie i-au reţinut pe secretarul Consiliului Municipal, Valeriu Didencu, şi pe doi consilieri, alături de şase reprezentanţi ai unor firme, vizaţi în mai multe dosare privind fapte de „corupere pasivă”, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu

Bărbat cu un cuțit asupra sa, arestat lângă Palatul Buckingham

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 24 May 2017 16:20  |  Category: Știri internaționale

Un bărbat cu un cuțit asupra lui a fost arestat la Londra, lângă Palatul Buckingham. Acesta a fost prins de poliție cu câteva momente înainte ca Regina Elisabeta a II-a să ajungă acolo

Momente de groază pentru Guardiola! Soţia şi fetele lui au fost aseară în Manchester Arena

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 23 May 2017 15:06  |  Category: Știri internaționale

Pep Guardiola a trecut prin mari emoţii aseară, imediat după atentatul de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morţi şi 59 de răniţi (bilanţ provizoriu). Soţia şi cele două fiice ale antrenorului lui Manchester City au participat la concert, dar din fericire au scăpat fără vreo zgârietură.

O explozie a avut loc, luni seară, la Manchester Arena, aproape de finalul unui concert susținut de Ariana Grande, la care asistau mii de spectatori, majoritatea adolescenţi și copii.

Hyundai și Kia retrag 240.000 de mașini, din cauza defectelor de fabricație

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 12 May 2017 14:56  |  Category: Știri internaționale

Guvernul din Coreea de Sud le-a cerut producătorilor de mașini Hyundai și Kia Motors să retragă de pe piață aproximativ 240.000 de mașini, în urma unor informaţii primite din partea unui fost angajat, relatează BBC News, citat de Digi 24.

Fostul angajat al Hyundai a avertizat cu privire la unele defecte de fabricație care se regăsesc la 12 modele diferite de mașini

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care călătoresc în Italia ca, în următoarea perioadă, să dețină toate documentele personale valabile pentru control, în condiţiile în care această țară a decis suspendarea temporară a Acordului Schengen pentru libera circulație a persoanelor.

Guvernul elvețian a anunțat că va limita timp de un an accesul românilor și bulgarilor pe piața muncii. Potrivit AFP, în sprijinul acestei măsuri a fost invocată o "clauză de salvgardare" inclusă în acordurile convenite cu Uniunea Europeană.

Cel puțin 66% dintre voturile valabil exprimate duminică, în al doilea tur al prezidențialelor din Franța, au fost în favoarea lui Emmanuel Macron, candidatul de centru, președinte al Franței. Celelalte 34 de procente i-au revenit candidatei extremei drepte, Marine Le Pen.