Știri internaționale

Știri internaționale

Eli_WieselElie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, a înapoiat Ungariei ordinul Marea Cruce, primit în 2004, ca urmare a participării preşedintelui Parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, la o ceremonie organizată în România în memoria lui Jozsef Nyiro, titrează gandul.info.

Read more: În urma scandalului Jozsef Nyiro, ELIE WIESEL RETURNEAZĂ UNGARIEI ordinul Marea Cruce primit în 2004
Știri internaționale

bild_griechenlandZiarul german BILD a adresat o scrisoare către poporul grec înaintea alegerilor parlamentare din această ţară. Textul este extrem de dur şi avertizează poporul elen că dacă acesta va vota împotriva celor care susţin reformele şi măsurile de austeritate, Germania nu va mai plăti pentru a ajuta un popor despre care se teme că "nu înţelege logica dureroasă", preferând să aleagă "dezastrul complet".

Read more: Ziarul german BILD către greci: "NU FACEŢI NICI O GREŞEALĂ. De doi ani, la automatele voastre de...
Știri internaționale

dallasPrimul episod din noul serial Dallas, difuzat pe 13 iunie la TNT, a atins cea mai mare audiență a unei premiere pe cablu în 2012. Serialul a fost urmărit de 6,9 milioane de americani, departe de recordul realizat de producția cu același nume în urmă cu 20 de ani, de 33,3 milioane de telespectatori, potrivit The Hollywood Reporter, citat de paginademedia.ro.

În nou-lansatul Dallas au fost păstrate personajele Larry Hagman (JR), Patrick Duffy (Bobby) și Linda Gray (Sue Ellen).

Primele review-uri ale serialului sunt defavorabile, The Hollywood Reporter apreciind că producția este absolut "groaznică".
Știri internaționale

tibetChina a decis să interzică turiștilor străini accesul în Tibet. Măsura a fost luată la câteva zile după ce mai mulți tibetani și-au dat foc în semn de protest față de represiunea la care sunt supuși de către regimul de la Beijing.
Această decizie vine în contextul în care în aceste zile va începe un festival care anual atrage mii de turiști în regiunea Himalayană, aflată sub strictă supraveghere după protestele violente declanșate în capitala Tibetului, Lhasa, în martie 2008, împotriva regimului de la Beijing.
Știri internaționale

asteroidAstronomii de la observatorul american Mt. Lemmon din Arizona au descoperit un nou asteroid, care se aşteaptă ca luni, 28 mai, să treacă aproape de Pământ, la o distanţă de 56.000 km, informează Centrul pentru Planetele Minore (MPC), un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, scrie Agerpres.

Asteroidul denumit 2012 KP24 a fost descoperit la 23 mai. De atunci, astronomii au ţinut sub observaţie obiectul spaţial, încercând să afle orbita acestuia.

La 28 mai, conform datelor astronomilor, în jurul 16h48 GMT, asteroidul 2012 KP24 va trece pe lângă Pământ, la o distanţă de 0,00037 unitate astronomică (aproximativ 56.000 km). Oamenii de ştiinţă estimează diametrul acestui corp ceresc între 11 şi 36 de metri.

Știri internaționale

ucraina-bataieZeci de deputaţi ai puterii şi opoziţiei s-au luat la bătaie ieri in Parlamentul ucrainean din cauza unui proiect de lege privind statutul limbii ruse în această ţară. Cel putin o persoana a ajuns la spital.

Proiectul extinde drepturile de folosire oficială a limbii ruse în ţară, ceea de înseamnă de facto, după cum susţine opoziţia, să i se confere statutul de a doua limbă de stat, alături de ucrianeană, chiar dacă nu i se acordă recunoaşterea formală.
{youtube}Gm_sU5m6N08{/youtube}

Știri internaționale

eclipsaÎn noaptea de duminică spre luni, la ora 2:45, ora României, a avut loc o eclipsă inelară de Soare care nu a fost vizibilă din țara noastră. S-a văzut însă din estul Asiei, Oceanul Pacific, Oceanul Arctic și America de Nord. Boston.com a publicat o serie de fotografii cu acest eveniment. Acestea pot fi văzute AICI.
Joomla SEF URLs by Artio