Știri internaționale

Știri internaționale

mark gitensteinFostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a postat pe un blog al diplomaţilor americani un mesaj pentru noul Secretar de Stat al SUA, John Kerry, în care îi recomandă câteva direcţii de acţiune în ceea ce priveşte România.

Read more: John Kerry, noul şef al diplomaţiei americane, informat despre România: "Lecţia de vara trecută...
Știri internaționale

DW logoAnaliştii DW consideră că noua lege a statutului deputaţilor şi senatorilor, deşi aduce câteva îmbunătăţiri faţă de legea veche, sfârşeşte prin a crea un mecanism care îngăduie unui parlamentar cu susţinere politică să-şi păstreze mandatul pe termen nelimitat, în ciuda unei situaţii de incompatibilitate. Cineva argumenta că ANI ar putea intenta ea un proces, dar acest lucru conduce la aceleaşi tergiversări interminabile, cu deznodământ nesigur.

"Cineva a spus că preşedintele a ajuns să guverneze cu ajutorul Comsiei de la Bruxelles. E o afirmaţie care nu avantajează deloc noua majoritate, căci dezacordul cu Comisia nu este neapărat un punct de glorie. Trebuie să fii Marea Britanie ca să iei Comisia peste picior şi, dacă nu eşti o ţară cu tradiţii respectabile, care să impună prin propria statură, ai nevoie de argumente foarte puternice. Or, în cazul statutului deputaţilor şi senatorilor, argumentele USL sunt destul de fragile", titrează Deutsche Welle.

Știri internaționale

angliaAproape opt din zece (79%) persoane chestionate în cadrul unui sondaj comandat de "Get Britain Out", un grup britanic antieuropean de lobby, doresc menţinerea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, în contextul unor temeri privind venirea un val de imigranţi, relatează Express în pagina online.

Read more: Opt din zece britanici nu-i vor pe români şi pe bulgari în ţara lor
Știri internaționale

DW logoAgenţia Deutsche Welle analizează schimbările recente aduse la legea statutului deputaţilor şi a senatorilor români. "Se poate merge cu abuzul, altfel spus cu refuzul parlamentarilor de a da curs unei cereri de ridicare a imunităţii venite din partea ministrului justiţiei pînă-n pînzele albe", scrie jurnalistul Deutsche Welle.

"Noul parlament şi-a votat marţi privilegiile de care trebuie să se bucure aleşii poporului în faţa Justiţiei, aducînd modificări substanţiale legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor", scrie portalul DW.

Jurnaliştii germani o citează pe eurodeputatul Monica Macovei: "Politicienii nu sînt trimişi în Parlament să analizeze dosare şi probe, nu aceasta este menirea lor. Pentru asta există judecători", a declarat europarlamentara română, citată de Deutsche Welle.
Articolul integral AICI

Știri internaționale

occrpThe Organized Crime and Corruption Reporting Project a fost selectat în finala European Press Prize. Platforma Proxy de investigaţie a OCCRP dezvăluie reţelele globale de spălare de bani, reporterii OCCRP dezvăluind sute de companii-fantomă care există doar pe hârtie şi care sunt folosite pentru spălarea a sute de milioane de dolari.

Organized Crime and Corruption Reporting Project face parte dintre cele şase entităţi media nominalizate la categoria „news reporting". Câştigătorul va fi desemnat în data de 26 ianuarie, premiul fiind suma de 13000 de dolari americani – cu destinaţia de fi reinvestiţi într-un proiect educaţional de îmbunătăţirea practicilor jurnalismului în breaslă.

Jurnalistul ploieştean Mihai Munteanu este reporter-at-large la Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și membru al International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Specializat în investigații transfrontaliere, Mihai este contributor la Investigative Dashboard și lead-reporter al proiectelor de investigație "Offshore Crime Inc." și "The Proxy Platform". Anterior, el a coordonat departamentul de Investigații al ziarului Evenimentul zilei. Mihai a fost reporter EVZ, Jurnalul Național și Cotidianul. El este autorul proiectelor de investigație "Cupola", "Imperiul Contraatacă", dar și al dezvăluirilor de presă care au condus la demisia șefului Cancelariei Prezidențiale, Elena Udrea.
Mihai este editorul RISE Project, o platformă online specializată pe documentare şi jurnalism de investigaţie.

Știri internaționale

algeria rafinarieRomânul care a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria era din localitatea prahoveană Bărcăneşti, avea 36 de ani şi un copil în vârstă de şase ani. Soţia sa este însărcinată. Tiberiu Ionuţ Costache lucrează de mai mulţi ani în străinătate, iar ultima dată venise acasă, la Bărcăneşti, de Crăciun, el întorcându-se în Algeria după Revelion, scrie jurnalista Daciana ILIE, pe fluxul agenţiei de ştiri Mediafax.

Joomla SEF URLs by Artio