Știri internaționale

Știri internaționale

mein_kampfScrisă de către dictatorul nazist în 1924, în perioada arestului său pentru acuzaţii de lovitură de stat, Mein Kampf a apărut în Germania în 1925 şi 1926, în două volume, iar în ultimii ani s-au facut eforturi pentru a fi republicată într-o alta variantă. Se pare că acest lucru se va întâmpla în 2016, când expiră drepturile de editare deţinute de Bavaria, titrează portalul stirileprotv.ro.

Desi s-au opus pentru multa vreme, reprezentanţii comunităţii evreilor au acceptat în cele din urmă republicarea ei, pentru că "a venit momentul potrivit", notează stirileprotv.ro.
Știri internaționale

top-gearTop Gear va fi oprită în acest an după numai şapte episoade. Anunţul a fost făcut de Jeremy Clarkson la un post de radio din Africa de Sud, potrivit FinalGear. Emisiunea nu va mai fi difuzată până în 2013. Motivul ar fi că BBC, postul care produce şi difuzează emisiunea, se va axa în 2012  pe Jocurile Olimpice care au loc la Londra şi în care a investit milioane de lire sterine.
Știri internaționale

suhoiUn avion Superjet 100, fabricat de grupul rusesc Suhoi, a dispărut de pe ecranele radarelor în timpul unui zbor demonstrativ deasupra capitalei indoneziene Jakarta. La bordul aparatului de zbor se aflau cel puțin 44 de persoane, transmite BBC.

„Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor în regiunea Bogor (sudul Jakartei). Continuăm căutările şi nu ştim dacă s-a prăbuşit sau nu", a declarat pentru AFP Gagah Prakoso, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru operaţiuni de salvare.

Potrivit BBC, zborul demonstrativ trebuia să dureze o jumătate de oră.Avionul rusesc Superjet-100, care a dispărut de pe ecranele radarelor în timp ce efectua un zbor demonstrativ la Jakarta, cu puţin timp înainte de a se pierde legătura a cerut permisiunea să scadă din altitudine, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de control aerian din Indonezia.

Știri internaționale

francois_hollandeStînga cîştigă în Franţa, în Grecia victoria partidelor extremiste dă peste cap şansele de redresare a ţării, în landul Schleswig-Holstein, socialiştii pierd în favoarea liberalilor şi a „piraţilor".

Cu surle şi trîmbiţe au dat grecii şi francezii o grea lovitură oţelitei politici anti-criză a cancelarei Angela Merkel, fără a oferi însă vreo alternativă, comentează MÜNCHNER MERKUR rezultatul scrutinului parlamentar şi prezidenţial de duminică. Ziarul prooroceşte căderea în haos a Greciei, ieşirea ei din zona monetară euro, preluarea puterii la Atena de către militari, colapsul întregii arhitecturi, tot mai costisitoare, de salvare a Eladei.
Iar de la Bruxelles, cotidianul DIE MORGEN prognozează nori negri deasupra Europei, continent care, de duminică, a devenit mai roşiatic, făcînd şi mai întunecat cerul de de-asupra sa.

Integral, pe DEUTSCHE WELLE
Știri internaționale

Valerie_TrierweilerJurnalista Valerie Trierweiler, prietena viitorului preşedinte socialist Francois Hollande, va fi noua Primă Doamnă a Franţei şi "va trebui să îşi inventeze un rol", comentează ziarul Le Figaro, în ediţia online.
Integral pe mediafax.ro
Știri internaționale

Euro_1Grecii au pedepsit în alegerile de duminică principalele două partide, susţinătoare ale măsurilor de austeritate, care nu au obţinut suficiente locuri în parlament pentru a forma executivul.
Pentru a continua politica de austeritate, cele două partide istorice vor fi nevoite să-şi atragă alţi parteneri, titrează mediafax.
Joomla SEF URLs by Artio