Știri internaționale

Știri internaționale


the-pirates-BayThe Pirate Bay a publicat pe blog un articol care anunta ca a luat decizia de a-si muta serverele in spatiu. Ele vor fi purtate de niste drone, controlate prin GPS, iar in acest fel FBI-ul nu va mai putea sa le opreasca, sustine organizatia.
The Pirate Bay detaliaza ideea. Se pare ca aceste drone vor redirectiona aleatoriu traficul de pe un server pe altul, astfel incat semnalul sa nu poata fi oprit niciodata.
Știri internaționale

pistol_1Unul dintre cei doi bărbaţi condamnaţi la moarte pentru un atentat soldat cu 15 victime la metroul din Minsk în 2011, Vladislav Kovalev, a fost executat, a anunţat sâmbătă o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului, titrează gandul.info

Read more: BELARUS: Unul dintre bărbaţii condamnaţi pentru atentatul de la metroul din Minsk a fost EXECUTAT...
Știri internaționale

AsteroidUn asteroid cu un diametru de 50 de metri, a cărui putere de distrugere este comparabilă cu cea a unei bombe nucleare, va trece la mică distanţă de Terra, pe 15 februarie 2013.

Asteroidul 2012 DA14 va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă de 24.000 de kilometri, mult mai aproape decât mulţi dintre sateliţii comerciali aflaţi pe orbită, informează  huffingtonpost.com.

Deşi oamenii de ştiinţă afirmă că nu există riscul unui impact în 2013, ei nu exclud posibilitatea ca acest risc să crească în anii viitori.

Dacă va intra în atmosfera Terrei şi va exploda, forţa generată va fi suficientă pentru a distruge complet un teritoriu de mărimea zonei metropolitane a Londrei.

Știri internaționale

violParlamentul Republicii Moldova a votat o lege care impune castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru abuzarea copiilor sub 15 ani, scrie BBC.
Noua lege îi vizează atât pe moldovenii, cât şi pe străinii condamnaţi pentru acte de pedofilie. Reglementările iau în calcul şi castrarea violatorilor, lucru care ar urma să fie impus în funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte.

Integral, pe gandul.info
Știri internaționale

inundatiiÎn curând se va porni topirea zăpezilor. Inundaţiile nu pot fi prevenite nici măcar de germani, oricât ar fi ei de nemţi; în schimb, au reuşit, în ani buni şi cu investiţii bine gândite, să minimizeze pagubele, notează portalul de ştiri Deutsche Welle.

Read more: După zăpezi, ne pregătim de inundaţii / Vezi cum se organizează germanii pentru a preveni dezastrele
Știri internaționale

angela_merkelCancelarul Angela Merkel a luat poziţie faţă de demisia şefului statului german, Christian Wulff, care s-a retras vineri din funcţie, înainte de termen, după ce parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunităţii sale.
Merkel a sugerat că doreşte un nou candidat, consensual, la şefia statului, pe care a preluat-o provizoriu, Horst Seehofer, şeful Uniunii Creştin-sociale bavareze şi totodată preşedintele Bundesratului, Camera Superioară a Parlamentului german, notează Deutsche Welle.

Angela Merkel n-a intrat în detaliile acuzelor de trafic de influenţă planând asupra ex-preşedintelui german, dar i-a regretat demisia, calificată de şefa executivului ca demers prin care preşedintele ar fi plasat interesele ţării mai presus de ale sale.

Foto: Wikipedia
Integral, pe Deutsche Welle
Joomla SEF URLs by Artio