Știri internaționale

Știri internaționale

violParlamentul Republicii Moldova a votat o lege care impune castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru abuzarea copiilor sub 15 ani, scrie BBC.
Noua lege îi vizează atât pe moldovenii, cât şi pe străinii condamnaţi pentru acte de pedofilie. Reglementările iau în calcul şi castrarea violatorilor, lucru care ar urma să fie impus în funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte.

Integral, pe gandul.info
Știri internaționale

inundatiiÎn curând se va porni topirea zăpezilor. Inundaţiile nu pot fi prevenite nici măcar de germani, oricât ar fi ei de nemţi; în schimb, au reuşit, în ani buni şi cu investiţii bine gândite, să minimizeze pagubele, notează portalul de ştiri Deutsche Welle.

Read more: După zăpezi, ne pregătim de inundaţii / Vezi cum se organizează germanii pentru a preveni dezastrele
Știri internaționale

angela_merkelCancelarul Angela Merkel a luat poziţie faţă de demisia şefului statului german, Christian Wulff, care s-a retras vineri din funcţie, înainte de termen, după ce parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunităţii sale.
Merkel a sugerat că doreşte un nou candidat, consensual, la şefia statului, pe care a preluat-o provizoriu, Horst Seehofer, şeful Uniunii Creştin-sociale bavareze şi totodată preşedintele Bundesratului, Camera Superioară a Parlamentului german, notează Deutsche Welle.

Angela Merkel n-a intrat în detaliile acuzelor de trafic de influenţă planând asupra ex-preşedintelui german, dar i-a regretat demisia, calificată de şefa executivului ca demers prin care preşedintele ar fi plasat interesele ţării mai presus de ale sale.

Foto: Wikipedia
Integral, pe Deutsche Welle
Știri internaționale

Populaţia orăşelului Nogent-sur-Marne, situat în zona metropolitană a capitalei franceze, este revoltată după ce primăria a propus ridicarea unei statui Primei Doamne a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy
Read more: Cultul personalităţii în Franţa: STATUIE pentru CARLA BRUNI, ridicată de un subaltern al lui Sarkozy
Știri internaționale

Un primar comunist, din localitatea franceză Villejuif, a oficiat, în această dimineaţă, „prima" căsătorie gay din regiunea francilenă (zonă metropolitană a Parisului), unind doi bărbaţi care trăiesc împreună de mai mult de zece ani.
Read more: Căsătorie între homosexuali, cu voie de la un primar comunist. S-a întâmplat în nordul Parisului
Știri internaționale

Celebra cântăreaţă Whitney Houston (48 ani) a fost găsită moartă, ieri, în jurul orei locale 15.30, în cada unui hotel din Beverly Hills. Cel care a descoperit-o este unul dintre boddyguarzii ei personali.
Read more: ŞOC! A murit Whitney Houston. Cântăreaţa, găsită fără suflare în cada unui hotel din Beverly Hills