Știri internaționale

Știri internaționale

asteroidAstronomii de la observatorul american Mt. Lemmon din Arizona au descoperit un nou asteroid, care se aşteaptă ca luni, 28 mai, să treacă aproape de Pământ, la o distanţă de 56.000 km, informează Centrul pentru Planetele Minore (MPC), un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, scrie Agerpres.

Asteroidul denumit 2012 KP24 a fost descoperit la 23 mai. De atunci, astronomii au ţinut sub observaţie obiectul spaţial, încercând să afle orbita acestuia.

La 28 mai, conform datelor astronomilor, în jurul 16h48 GMT, asteroidul 2012 KP24 va trece pe lângă Pământ, la o distanţă de 0,00037 unitate astronomică (aproximativ 56.000 km). Oamenii de ştiinţă estimează diametrul acestui corp ceresc între 11 şi 36 de metri.

Știri internaționale

ucraina-bataieZeci de deputaţi ai puterii şi opoziţiei s-au luat la bătaie ieri in Parlamentul ucrainean din cauza unui proiect de lege privind statutul limbii ruse în această ţară. Cel putin o persoana a ajuns la spital.

Proiectul extinde drepturile de folosire oficială a limbii ruse în ţară, ceea de înseamnă de facto, după cum susţine opoziţia, să i se confere statutul de a doua limbă de stat, alături de ucrianeană, chiar dacă nu i se acordă recunoaşterea formală.
{youtube}Gm_sU5m6N08{/youtube}

Știri internaționale

eclipsaÎn noaptea de duminică spre luni, la ora 2:45, ora României, a avut loc o eclipsă inelară de Soare care nu a fost vizibilă din țara noastră. S-a văzut însă din estul Asiei, Oceanul Pacific, Oceanul Arctic și America de Nord. Boston.com a publicat o serie de fotografii cu acest eveniment. Acestea pot fi văzute AICI.
Știri internaționale

mein_kampfScrisă de către dictatorul nazist în 1924, în perioada arestului său pentru acuzaţii de lovitură de stat, Mein Kampf a apărut în Germania în 1925 şi 1926, în două volume, iar în ultimii ani s-au facut eforturi pentru a fi republicată într-o alta variantă. Se pare că acest lucru se va întâmpla în 2016, când expiră drepturile de editare deţinute de Bavaria, titrează portalul stirileprotv.ro.

Desi s-au opus pentru multa vreme, reprezentanţii comunităţii evreilor au acceptat în cele din urmă republicarea ei, pentru că "a venit momentul potrivit", notează stirileprotv.ro.
Știri internaționale

top-gearTop Gear va fi oprită în acest an după numai şapte episoade. Anunţul a fost făcut de Jeremy Clarkson la un post de radio din Africa de Sud, potrivit FinalGear. Emisiunea nu va mai fi difuzată până în 2013. Motivul ar fi că BBC, postul care produce şi difuzează emisiunea, se va axa în 2012  pe Jocurile Olimpice care au loc la Londra şi în care a investit milioane de lire sterine.
Știri internaționale

suhoiUn avion Superjet 100, fabricat de grupul rusesc Suhoi, a dispărut de pe ecranele radarelor în timpul unui zbor demonstrativ deasupra capitalei indoneziene Jakarta. La bordul aparatului de zbor se aflau cel puțin 44 de persoane, transmite BBC.

„Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor în regiunea Bogor (sudul Jakartei). Continuăm căutările şi nu ştim dacă s-a prăbuşit sau nu", a declarat pentru AFP Gagah Prakoso, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru operaţiuni de salvare.

Potrivit BBC, zborul demonstrativ trebuia să dureze o jumătate de oră.Avionul rusesc Superjet-100, care a dispărut de pe ecranele radarelor în timp ce efectua un zbor demonstrativ la Jakarta, cu puţin timp înainte de a se pierde legătura a cerut permisiunea să scadă din altitudine, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de control aerian din Indonezia.

Știri internaționale

francois_hollandeStînga cîştigă în Franţa, în Grecia victoria partidelor extremiste dă peste cap şansele de redresare a ţării, în landul Schleswig-Holstein, socialiştii pierd în favoarea liberalilor şi a „piraţilor".

Cu surle şi trîmbiţe au dat grecii şi francezii o grea lovitură oţelitei politici anti-criză a cancelarei Angela Merkel, fără a oferi însă vreo alternativă, comentează MÜNCHNER MERKUR rezultatul scrutinului parlamentar şi prezidenţial de duminică. Ziarul prooroceşte căderea în haos a Greciei, ieşirea ei din zona monetară euro, preluarea puterii la Atena de către militari, colapsul întregii arhitecturi, tot mai costisitoare, de salvare a Eladei.
Iar de la Bruxelles, cotidianul DIE MORGEN prognozează nori negri deasupra Europei, continent care, de duminică, a devenit mai roşiatic, făcînd şi mai întunecat cerul de de-asupra sa.

Integral, pe DEUTSCHE WELLE
Joomla SEF URLs by Artio