Știri internaționale

Știri internaționale

Jurnalistului Jamal Khashoggi i-ar fi fost tăiate degetele când încă era în viaţă pentru ca, ulterior, să îi fie prezentate prinţului saudit Mohammed bin Salman, relatează Mirror.

 

Read more: Șocant. Degetele jurnalistului Khashoggi ar fi fost trimise prințului moștenitor saudit, drept...
Știri internaționale

Papa Francisc va lua serios în considerare posibilitatea unei vizite fără precedent în Coreea de Nord, dar numai în anumite condiţii, a anunţat un oficial al Vaticanului, titrează Reuters. “Papa Francisc şi-a arătat disponibilitatea. Trebuie să aşteptăm ca invitaţia să fie oficială”, a declarat Scretarul de Stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, joi seara.

 

Read more: Papa Francisc vrea să meargă în Coreea de Nord. Ce condiții pune Suveranul Pontif
Știri internaționale

Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a anunţat sâmbătă seară preşedintele Donald Trump. Acesta a acuzat Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Read more: Trump a anunțat RETRAGEREA SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, lansând acuzații la...
Știri internaționale

Adminstraţia Trump le va transmite liderilor ruşi că Statele Unite intenţionează să se retragă din Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF), într-un efort de a contrabalansa dezvoltarea capabilităţilor militare ale Chinei în Pacific, au informat mai multe surse citate de presa de peste ocean. Luna trecută, un oficial rus atrăgea atenția că sistemul antirachetă din România riscă să conducă la anularea Tratatului forţelor nucleare intermediare, iar responsabilitatea aparține SUA.

Read more: Statele Unite anunţă că se retrag din Tratatul forţelor nucleare intermediare
Știri internaționale

 

Arabia Saudită a recunoscut sâmbătă că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, a cărui dispariţie pe 2 octombrie a avut un ecou global, a fost ucis în consulatul său din Istanbul, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Read more: Arabia Saudită a recunoscut sâmbătă că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis în...
Știri internaționale

Severin Krasimirov, tânărul de 21 de ani suspectat că a violat-o și a ucis-o pe jurnalista bulgară  Victoria Marinova, și-a recunoscut vineri fapta pe care susține, încă, că a comis-o fără intenție, scrie presa internațională.

Read more: Asasinul jurnalistei bulgare Victoria Marinova și-a recunoscut fapta
Știri internaționale

Bărbatul suspectat că a ucis-o pe jurnalista bulgară Victoria Marinova a fost extrădat miercuri seară din Germania în Bulgaria, au anunţat autorităţile de la Sofia.

Read more: Presupusul asasin al jurnalistei Victoria Marinova, extrădat de autoritățile germane în Bulgaria....
Știri internaționale

România a fost țara care a trimis cei mai mulți migranți în Germania în anul 2017, conform unui raport publicat de Biroul Federal de Statistici, DESTATIS.

Read more: Statistică oficială. 239.000 de persoane din UE s-au mutat în Germania în 2017. România, pe primul...
Știri internaționale

Un cetăţean bulgar a fost arestat marţi seară în Germania în cazul asasinării jurnalistei de televiziune Viktoria Marinova, au confirmat miercuri autorităţile bulgare, potrivit informațiilor transmise de presa internațională.

Read more: Autoritățile au dezvăluit identitatea persoanei bănuite de uciderea jurnalistei Vicktoria Marinova
Știri internaționale

Autorităţile au reţinut un nou suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, la câteva ore de la eliberarea românului acuzat de asasinarea acesteia, relatează publicaţia Nova.bg, menţionând că informaţia nu a fost momentan confirmată de către poliţişti.

Read more: Principalul suspect în cazul asasinării jurnalistei Viktoria Marinova a fost prins în Germania...
Știri internaționale

UPDATE INFO. Cetățeanul moldovean cu pașaport românesc audiat ore în șir în cazul asasinării jurnalistei bulgare Viktoria Marinova va fi eliberat, potrivit informațiilor Digi24. El nu are calitatea de suspect, în schimb se pare că a fost reținută o altă persoană care este audiată în prezent în calitate de suspect.

Cetățeanul cu pașaport românesc fusese identificat și reținut la Ruse, în zona unde s-a petrecut crima. Potrivit presei bulgare, acesta nu și-a putut justifica prezența în respectiva arie, așa că a fost dus la poliție pentru a fi verificat. A fost audiat ore în șir, dar în cele din urmă poliția și-a dat seama că nu are dovezi pentru a stabili o legătură a lui cu oribila crimă petrecută sâmbătă seara. Prin urmare, va fi eliberat. LINK SURSA

Știre inițială: Asasinul jurnalistei bulgare de investigaţii Victoria Marinova ar fi cetăţean român, scrie presa internațională, care relatează că autoritățile bulgare ar fi reușit să prindă un suspect. 

Read more: UPDATE: Suspectul român va fi eliberat, o altă persoană este reținută. Știre inițială: Un român ar...