Știri internaționale

Știri internaționale

Istoricul și scriitorul Yuval Noah Harari, autorul volumelor „Homo Sapiens”, „Homo Deus” și „21 de lecții pentru secolul XXI”, a discutat, într-o intervenție la CNN, subiectul legat de noul virus și pericolul în care se află omenirea. Yuval Noah Harari a obţinut doctoratul în istorie la University of Oxford şi este profesor de istorie universală în cadrul Departamentului de Istorie al Universităţii Ebraice din Ierusalim. Cartea sa Sapiens, publicată iniţial în Israel în 2011, a fost tradusă în peste patruzeci de limbi.

Read more: VIDEO Yuval Noah Harari: „Aceasta este cea mai mare epidemie din ultima sută de ani. Ce se...
Știri internaționale

Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire, timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, scrie sâmbătă express.co.uk, citând postul de televiziune ITV.

Read more: Anglia, măsuri ca pe vreme de război. Persoanele de peste 70 de ani, 4 luni în izolare strictă în...
Știri internaționale

„Situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. „Nu e doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, așa că fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta coronavirusului”, a spus Ghebreyesus.

Read more: Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus
Știri internaționale

Poliția Federală derulează controale de amploare la toate punctele de frontieră ale Germaniei, dar și în interiorul țării. Printre cei depistați de oamenii legii în timpul acestor razii se află și un tânăr român condamnat care nu a putut plăti amenda ce l-ar fi scăpat de detenție. Bărbatul a fost trimis direct după gratii.

Read more: Razii la fontieră, în Germania. Un român care nu a putut plăti amenda de peste 6.000 de euro va...
Știri internaționale

Coronavirusul se răspândește rapid în Germania, epidemia afectând până în prezent 10 din cele 16 state federale. Duminică seara, au fost raportate peste 130 de persoane infectate.

Read more: Peste 130 de pacienți infectați cu coronavirus, în Germania. Numărul cazurilor a crescut de șapte...
Știri internaționale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomadă românilor care călătoresc în străinătate să consulte cu regularitate informațiile de pe pagina de internet a MAE, pentru a fi la curent cu măsurile excepționale luate de state în contextul răspândirii infecției cu coronavirus.

Read more: Avertismentul Ministerului de Externe, în contextul epidemiei de coronavirus
Știri internaționale

Un italian în vârstă de 78 de ani care fusese testat pozitiv la coronavirus a decedat, a anunţat vineri ministrul italian al Sănătăţii. Este primul deces cauzat de coronavirus în Italia. De altfel, Italia este ţara cea mai afectată de coronavirus, oficialii anunţând vineri 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în cea vecină, Veneto.

Read more: Primul deces cauzat de coronavirus în Europa apare într-o ţară în care tocmai au fost confirmate...
Joomla SEF URLs by Artio