Știri internaționale

Știri internaționale

Parlamentul European l-a recunoscut joi pe liderul opoziției Juan Guaido drept președinte în exercițiu al Venezuelei, un gest simbolic al parlamentarilor menit să pună și mai multă presiune pe Nicolas Maduro.

Read more: Juan Guaido a fost recunoscut de Parlamentul European drept președinte în exercițiu al Venezuelei
Știri internaționale

O echipă de cercetători israelieni susține că este pe punctul de a descoperi tratamentul complet pentru cancer, iar acesta ar urma să fie disponibil în termen de un an, mai ieftin decât actualele tratamente.

Compania Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi) a descris tratamentul la care lucrează ca fiind comparabil cu un antibiotic împotriva cancerului, scrie Fox News, citat de HotNews.  "Credem că în termen de un an vom oferi un tratament complet pentru cancer", a declarat Dan Aridor, reprezentantul Accelerated Evolution Biotechnologies.

Compania susține că tratamentul la care lucrează va fi unul mai ieftin decât tratamentele actuale împotriva cancerului.

Tratamentul nu a fost testat pe oameni până în acest moment, însă echipa care a lucrat la dezvoltarea lui spune că acesta a fost testat cu succes pe șoareci, mai precizează sursa citată.

Un expert american în domeniu, consultat de FoxNews, a pus însă la îndoială potențialul tratament, afirmând că ar putea fi vorba, cel mai probabil, despre o nouă serie de promisiuni "false și crude" pentru pacienții bolnavi de cancer.

Știri internaționale

Europa se confruntă cu o provocare “nemaiîntâlnită din 1930”, avertizează 30 de intelectuali de vârf din Europa, printre care Milan Kundera, Bernard-Henri Lévy, Salman Rushdie, Mario Vargas Llosa, Herta Müller sau Orhan Pamuk. Cei 30 de scriitori, istorici și laureați ai premiul Nobel afirmă că Europa este o idee care “se destramă sub ochii noștri”. 

Read more: AVERTISMENTUL dat de 30 de intelectuali de vârf: Europa, părăsită din exterior și pradă manevrelor...
Știri internaționale

Zmeura de Aur sau Razzie Awards este gala opusă Oscarurilor, eveniment care pune în lumina reflectoarelor cele mai proaste filme ale anului. Nominalizările și premiile sunt anunțate cu puțin timp înainte de ceremonia Academiei Americane de Film.

Read more: Zmeura de aur 2019. Cele mai proaste filme. Lista completă de nominalizări
Știri internaționale

Comisia Europeană a anunțat că rețetele electronice prescrise de medicul din țara de origine vor putea fi folosite și în alt stat membru. Sistemul este implementat,deocamdată, numai în Finlanda și Estonia, dar până în 2021 va fi disponibil și în alte 22 de state membre.

Read more: CE: Rețetele electronice vor putea fi folosite și în alte state membre. Deocamdată, România stă...
Știri internaționale

Rusia este suspectată că ar fi instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre, conform unor imagini prin satelit obţinute de Institutul Imagesat International.

Rachetele ar fi instalate în apropierea frontierei cu Ucraina, într-o bază din Krasnodar, oraş rus situat pe litoralul nordic al Mării Negre,  anunță Fox News, citat de Mediafax.

Rachetele Iskander au raze de acţiune de până la 500 de kilometri şi pot transporta atât ogive convenţionale, cât şi nucleare.

Institutul Imagesat International susține că sisteme balistice similare ar fi fost instalate și în apropierea frontierei cu Mongolia.

În urmă cu câteva zile, Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, a afirmat că autorităţile din Ucraina sunt "sub controlul" Occidentului, reamintește Mediafax. "Continuarea de către autorităţile de la Kiev a acestor politici poate contribui la pierderea de către Ucraina a statutului de naţiune", a avertizat Nikolai Patruşev, citat de Rossiyskaya Gazeta şi de agenţia Tass.

Foto: Institutul Imagesat International / mediafax.ro

Știri internaționale

Autorităţile din Sambuca, în Sicilia, au scos la vânzare case la preţ de un euro cu scopul de a repopula oraşul. Singura condiţie este ca noii proprietari să renoveze locuinţele în maximum trei ani, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Read more: Case vândute cu doar 1 euro, într-o localitate pitorească din Sicilia
Știri internaționale

Nigel Farage, Fostul lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii), şi-a exprimat miercuri opinia că Marea Britanie se îndreaptă spre o amânare a ieşirii din Uniunea Europeană, prevăzută pentru 29 martie, şi, probabil, spre un nou referendum, transmite Reuters.

 

Read more: Nigel Farage: Marea Britanie se îndreaptă spre amânarea Brexit și un nou referendum
Știri internaționale

Primarul din Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni în urma agresiunii cu cuţitul a cărei victimă a fost duminică seara, relatează AFP. ”În pofida tuturor eforturilor noastre, nu am reuşit să-l salvăm”, a declarat medicul Tomasz Stefaniak, citat de agenţia poloneză de ştiri PAP. Operat în noaptea de duminică spre luni timp de cinci ore, Pawel Adamowicz ”rămâne conectat la aparate, el este într-o stare foarte gravă, iar şansele de a supravieţui sunt incerte”, anunţa anterior şeful serviciilor de sănătate din regiune, doctorul Jerzy Karpinski, citat de PAP.

Read more: Primarul din Gdansk a decedat. Edilul a fost înjunghiat duminică seara, pe scenă, în timpul unui...
Știri internaționale

În Germania şi Austria a fost instituită o alertă de tip cod roşu de ninsori, venită după ce, acum câteva zile, meteorologii mai anunţaseră o dată probleme serioase, în special din cauza precipitaţiilor abundente şi vântului puternic. De altfel, până acum, în Alpi a fost în vigoare un cod roșu, după ce a nins mai bine de o săptămână, iar în Austria trei schiori au murit, în urma unei avalanşe. Până acum, în Europa, 24 de oameni și-au pierdut viața din cauza iernii.

Read more: COD ROŞU de ninsori în Germania şi Austria. Peste 1.000 de oameni au rămas izolaţi după o avalanşă