Știri internaționale

Știri internaționale

Protestul de vineri, pentru construirea de autostrăzi, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, a atras atenția inclusiv presei internaționale. În cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”, antreprenorul a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova. Fără să realizeze, probabil, a stabilit și un record, investind în... cea mai mică autostradă din lume. Pe cât este de mică, însă, pe atât este de importantă pentru că, scrie presa internațională, "face de ruşine o naţiune”.

Read more: Protestul #șîeu în presa internațională: „Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune”
Știri internaționale

Un studiu publicat săptămâna trecută, citat de Thomson Reuters Foundation, a fost un nou prilej pentru oamenii de știință să lanseze un apel la adoptarea de măsuri urgente pentru stoparea practicii arderii combustibililor fosili. Cercetătorii din Germania şi Cipru estimează că poluarea aerului a provocat 8,8 milioane de decese suplimentare în anul 2015 - aproape dublu în comparaţie cu cifra estimată anterior, de 4,5 milioane.

Read more: Concluzie alarmantă: Poluarea UCIDE MAI MULT decât fumatul!
Știri internaționale

Acordul privind Brexitul a fost respins marţi seară, de Camera Comunelor, cu 391 la 242 de voturi. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României a comentat rezultatul arătând că, "în acest moment șansele unui no deal sunt tot mai crescute".

Read more: Primul mesaj al țării noastre pentru românii din Marea Britanie, după respingerea acordului...
Știri internaționale

Autoritățile din Franța atrag atenția asupra unui nou medicament foarte utilizat, după alerta care a dus la scoaterea de la vânzare, inclusiv de pe piața din România a două antitusive: Eurespal și Epistat. Cea mai nouă avertizare se referă la Smecta.

Read more: Medicamentul Smecta, interzis pentru copii mici și gravide! Autoritățile au emis o alertă
Știri internaționale

Cercetătorii din Marea Britanie au anunțat al doilea caz de vindecare de virusul HIV. Este vorba despre un adult, numit “pacientul din Londra”, care a beneficiat, în urmă cu trei ani, de un transplant de măduvă osoasă de la o persoană sănătoasă. Cazul crește speranțele privind dezvoltarea unui tratament eficient pentru vindecarea pacienților cu HIV.

Read more: "Pacientul din Londra", al doilea caz de vindecare de HIV pe plan mondial