Știri internaționale

Știri internaționale

suhoiUn avion Superjet 100, fabricat de grupul rusesc Suhoi, a dispărut de pe ecranele radarelor în timpul unui zbor demonstrativ deasupra capitalei indoneziene Jakarta. La bordul aparatului de zbor se aflau cel puțin 44 de persoane, transmite BBC.

„Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor în regiunea Bogor (sudul Jakartei). Continuăm căutările şi nu ştim dacă s-a prăbuşit sau nu", a declarat pentru AFP Gagah Prakoso, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru operaţiuni de salvare.

Potrivit BBC, zborul demonstrativ trebuia să dureze o jumătate de oră.Avionul rusesc Superjet-100, care a dispărut de pe ecranele radarelor în timp ce efectua un zbor demonstrativ la Jakarta, cu puţin timp înainte de a se pierde legătura a cerut permisiunea să scadă din altitudine, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de control aerian din Indonezia.

Știri internaționale

francois_hollandeStînga cîştigă în Franţa, în Grecia victoria partidelor extremiste dă peste cap şansele de redresare a ţării, în landul Schleswig-Holstein, socialiştii pierd în favoarea liberalilor şi a „piraţilor".

Cu surle şi trîmbiţe au dat grecii şi francezii o grea lovitură oţelitei politici anti-criză a cancelarei Angela Merkel, fără a oferi însă vreo alternativă, comentează MÜNCHNER MERKUR rezultatul scrutinului parlamentar şi prezidenţial de duminică. Ziarul prooroceşte căderea în haos a Greciei, ieşirea ei din zona monetară euro, preluarea puterii la Atena de către militari, colapsul întregii arhitecturi, tot mai costisitoare, de salvare a Eladei.
Iar de la Bruxelles, cotidianul DIE MORGEN prognozează nori negri deasupra Europei, continent care, de duminică, a devenit mai roşiatic, făcînd şi mai întunecat cerul de de-asupra sa.

Integral, pe DEUTSCHE WELLE
Știri internaționale

Valerie_TrierweilerJurnalista Valerie Trierweiler, prietena viitorului preşedinte socialist Francois Hollande, va fi noua Primă Doamnă a Franţei şi "va trebui să îşi inventeze un rol", comentează ziarul Le Figaro, în ediţia online.
Integral pe mediafax.ro
Știri internaționale

Euro_1Grecii au pedepsit în alegerile de duminică principalele două partide, susţinătoare ale măsurilor de austeritate, care nu au obţinut suficiente locuri în parlament pentru a forma executivul.
Pentru a continua politica de austeritate, cele două partide istorice vor fi nevoite să-şi atragă alţi parteneri, titrează mediafax.
Știri internaționale

super-moonLuna plină va străluci pe 5 mai şi va fi luna plină cu cea mai mare dimensiune din acest an.
Această "Super Lună" se va afla la o distanţă de 356.955 de kilometri de planeta noastră şi va fi de 16 ori mai strălucitoare decât media. Ultima "Super Lună" a putut fi privită pe cer în luna mai anul trecut. "Planetele se deplasează pe o anumită linie pe bolta cerească: este vorba de un cerc elipsoidal pe care se aliniază mereu. Luna se deplasează, de asemenea, pe această traiectorie.
Când Luna se află la perigeu, adica în poziţia cea mai apropiată de Pământ este situată şi la cel mai îndepărtat punct de orbita proprie - apogeu, precizează astronomul Branko Simonovic, din Belgrad. Oamenii de ştiinţă susţin că nu există niciun motiv de panică, dar menţionează că trebuie să ne aşeptăm la creşterea fluxului şi refluxului, dat fiind că Luna va avea o fortă de atracţie mai mare cu 42 la sută, în raport cu cea pe care o are de obicei cănd se află la distanţa maximă. (Rador)
Știri internaționale

VIKTOR_ORBANComisia Europeană încearcă să ajungă la un compromis cu Ungaria în privinţa a două chestiuni care au tensionat foarte mult raporturile bilaterale, informează Deutsche Welle.
În vreme ce în urma discuţiilor privind independenţa Băncii Centrale a Ungariei se pare că s-au găsit soluţii, măsurile luate de guvernul maghiar în justiţie nemulţumesc profund Comisia.
Joomla SEF URLs by Artio