Știri internaționale

Știri internaționale

manifestanti_neonazistiTerţetul neonazist, vinovat de cel puţin zece asasinate cu substrat terrorist care au făcut vâlvă în Germania, a trecut la un moment dat prin Bucureşti, unde ar fi trebuit să fie arestat, informează DEUTSCHE WELLE.

Read more: INCREDIBIL: Teroriştii neonazişti au trecut prin Bucureşti / Serviciile federale germane de...
Știri internaționale

Grupul Anonymous, notoriu pentru războiale de gherilă, purtate on-line,  în toată lumea, a transmis, ieri, un mesaj audio de salut românilor care "care s-au alăturat în cele din urmă luptei mondiale pentru o viaţă mai bună".
Read more: HACKERI: "Salutări, poporule român. Noi suntem Anonymous. Toată clasa voastră politică este coruptă"
Știri internaționale

st._galles_mittel_alterÎn apropiere de localitatea Meßkirch, din Germania, va fi creat un oraş-cetate, construit după planuri originale din Evul Mediu. Lucrările la neobişnuita aşezare vor începe în 2013 şi vor fi finalizate în aproximativ 40 de ani, notează Deutsche Welle.

Read more: Nu au frunză în brand, însă ştiu să facă turism / În Germania se construieşte un oraş medieval...
Știri internaționale

traian_basescu_sa_nu_vorbescPe moment, ştirile româneşti deţin o importanţă neobişnuit de mare pe lista de priorităţi a presei germane, care e întotdeauna sensibilă la orice forme violente de protest şi care, de asemenea, acordă multă atenţie oricăror manifestaţii împotriva unor programe de austeritate, titrează DEUTSCHE WELLE.

Read more: Presa germană şi stilul lui Băsescu
Știri internaționale

frankfurter_allgemeine_zeitungCotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat în ediţia de azi un foarte dur eseu la adresa Ungariei, sub semnătura reputatului scriitor maghiar György Konrad. 

Titlul eseului este "O ţară de nimic, cu un guvern de nimic", Konrad scriind: "Gata cu acest machiavelism murdar şi vulgar. Noi ungurii trebuie să-l destituim pe Orban din funcţie, căci este un om rău".


"Azi, ungurii ar trebui să ceară plecarea de la conducerea guvernului a actualului premier, care nu doar că nu poate rezolva problemele ţării afectate de criză, dar este el însuşi o mare problemă".

Comisia Europeană a anunţat marţi, la Strasbourg, că va lansa procedura de încălcare a prevederilor tratatelor UE (infringement) contra Ungariei, a cărei nouă constituţie conţine aspecte privind statutul băncii centrale şi procesul de selecţie a judecătorilor ce contravin dreptului comunitar, notează France Presse.

''Am decis să lansăm procedura de infracţiune'' contra Ungariei, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la finalul reuniunii săptămânale a Colegiului comisarilor europeni, care a avut loc la Strasbourg.

Executivul UE va trimite Budapestei o scrisoare de notificare oficială, ce reprezintă prima etapă a procedurii de infringement. 

Premierul ungar Viktor Orban, care miercuri se va afla în Parlamentul European, a fost somat să modifice reformele constituţionale referitoare la independenţa băncii centrale, statutul magistraţilor şi al autorităţii ungare din domeniul protecţiei datelor. 

''Ungaria, ca orice alt stat membru al Uniunii, este obligată de tratate să garanteze independenţa băncii sale centrale, a autorităţii responsabile cu protecţia datelor şi a judecătorilor'', a explicat Barroso.

Ungaria se află şi sub presiunea Fondului Monetar Internaţional, care este îngrijorat mai ales de problema independenţei preşedintelui băncii centrale ungare, ai cărui adjuncţi, potrivit noii constituţii, trebuie să fie numiţi de către guvern.
 
Știri internaționale

greciaAgenţia de rating Fitch estimează că Grecia va intra în incapacitate de plată, transmite Reuters, citat de mediafax.ro.
"Se va întâmpla. Grecia nu este solvabilă, deci va intra în incapacitate de plată. Nu ar trebui să surprindă pe nimeni", a declarat, pentru Reuters, Edward Parker, director în cadrul Fitch, la o conferinţă la Stockholm.
Read more: Agenţiile de rating: "Grecia va intra în faliment"
Joomla SEF URLs by Artio