Știri internaționale

Știri internaționale

boston-com-zi-apaPe 22 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă. Boston.com a publicat o serie de fotografii prin care celebrează această sărbătoare. Vezi AICI fotografiile.
Știri internaționale

vila-michael-jacksonReşedinţa închiriată de Michael Jackson în cartierul Beverly Hills din Los Angeles, în care starul american a murit, din cauza unei supradoze de propofol, în iunie 2009, a fost scoasă la vânzare luni, pentru suma de 23,9 milioane de dolari.

Potrivit site-ului TMZ.com, "o celebritate de prim rang" va vizita această reşedinţă în cursul zilei de joi.

Mauricio Umansky, directorul agenţiei imobiliare The Agency din Beverly Hills, a precizat că va prezenta proprietatea doar unor cumpărători serioşi, atent selecţionaţi, care au dovedit deja că au suficient de mulţi bani pentru a cumpăra acea vilă, relatează contactmusic.com. (Mediafax)

Știri internaționale


the-pirates-BayThe Pirate Bay a publicat pe blog un articol care anunta ca a luat decizia de a-si muta serverele in spatiu. Ele vor fi purtate de niste drone, controlate prin GPS, iar in acest fel FBI-ul nu va mai putea sa le opreasca, sustine organizatia.
The Pirate Bay detaliaza ideea. Se pare ca aceste drone vor redirectiona aleatoriu traficul de pe un server pe altul, astfel incat semnalul sa nu poata fi oprit niciodata.
Știri internaționale

pistol_1Unul dintre cei doi bărbaţi condamnaţi la moarte pentru un atentat soldat cu 15 victime la metroul din Minsk în 2011, Vladislav Kovalev, a fost executat, a anunţat sâmbătă o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului, titrează gandul.info

Read more: BELARUS: Unul dintre bărbaţii condamnaţi pentru atentatul de la metroul din Minsk a fost EXECUTAT...
Știri internaționale

AsteroidUn asteroid cu un diametru de 50 de metri, a cărui putere de distrugere este comparabilă cu cea a unei bombe nucleare, va trece la mică distanţă de Terra, pe 15 februarie 2013.

Asteroidul 2012 DA14 va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă de 24.000 de kilometri, mult mai aproape decât mulţi dintre sateliţii comerciali aflaţi pe orbită, informează  huffingtonpost.com.

Deşi oamenii de ştiinţă afirmă că nu există riscul unui impact în 2013, ei nu exclud posibilitatea ca acest risc să crească în anii viitori.

Dacă va intra în atmosfera Terrei şi va exploda, forţa generată va fi suficientă pentru a distruge complet un teritoriu de mărimea zonei metropolitane a Londrei.

Știri internaționale

violParlamentul Republicii Moldova a votat o lege care impune castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru abuzarea copiilor sub 15 ani, scrie BBC.
Noua lege îi vizează atât pe moldovenii, cât şi pe străinii condamnaţi pentru acte de pedofilie. Reglementările iau în calcul şi castrarea violatorilor, lucru care ar urma să fie impus în funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte.

Integral, pe gandul.info
Știri internaționale

inundatiiÎn curând se va porni topirea zăpezilor. Inundaţiile nu pot fi prevenite nici măcar de germani, oricât ar fi ei de nemţi; în schimb, au reuşit, în ani buni şi cu investiţii bine gândite, să minimizeze pagubele, notează portalul de ştiri Deutsche Welle.

Read more: După zăpezi, ne pregătim de inundaţii / Vezi cum se organizează germanii pentru a preveni dezastrele
Joomla SEF URLs by Artio