Sâmbătă, 24 Iunie 2017
 

Știri internaționale

Cel mai mare regret al rusofilului Dodon: Imperiul Rus s-a oprit la Prut

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 18 January 2017 12:16  |  Category: Știri internaționale

dodonPreședintele rus, Vladimir Putin, i-a făcut cadou omolgului său de la Chișinău, Igor Dodon, harta Moldovei Mari, realizată de cartograful italian Bartolomeo Borghi, potrivit unimedia.md.

Turcii nu pierd vremea cu drepturile infractorilor. Teroristul de la Istanbul a fost prins, bătut măr și călcat pe cap

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 17 January 2017 09:24  |  Category: Știri internaționale

terorist 1Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anunțat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

Un avion al Tukish Airlines s-a prăbușit într-o zonă rezidențială. Cel puțin 32 de victime

Written by Radu Danciu  |  Created on Monday, 16 January 2017 08:25  |  Category: Știri internaționale

avion turkish prabusitUn avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prăbușit peste mai multe case în apropiere de aeroportul Manas, din Kîrgîzstan.

The Guardian: Europa este între "ciocan şi nicovală" din cauza lui Donald Trump şi Vladimir Putin, existând riscul reapariţiei sferelor de influenţă

Written by Administrator  |  Created on Monday, 09 January 2017 16:20  |  Category: Știri internaționale

ueEuropa se află între "ciocan şi nicovală" în contextul instalării la Washington a Administraţiei Donald Trump şi din cauza Rusiei conduse de Vladimir Putin, comentează cotidianul The Guardian, avertizând că există riscul reapariţiei sferelor de influenţă întrucât Moscova ar putea profita de incertitudinea UE privind strategia noului lider american.

Românca Ramona Pop, aleasă viceprimar al Berlinului

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 05 January 2017 20:19  |  Category: Știri internaționale

ramona-popRomânca Ramona Pop, reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în 8 decembrie 2016 unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei, relatează Antena 3. Ramona Pop a militat în campania electorală pentru modernizarea grădinițelor și școlilor, care trebuie restaurate, și pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcționare. De asemenea, Pop a spus că mai dorește să introducă mai multe trenuri S-Bahn în rețeaua de transport în comun.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat mortal. Atacatorul, care era poliţist, a strigat: „Nu uitaţi de Alep"

Written by Administrator  |  Created on Monday, 19 December 2016 20:25  |  Category: Știri internaționale

asasin ambasadorul rusiei in turciaAmbasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara. Ambasadorul a decedat la spital din cauza rănilor suferite, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse.

Decizie istorică a Bisericii Catolice. Papa Francisc permite preoţilor să ierte femeile care au făcut avort

Written by Administrator  |  Created on Monday, 21 November 2016 17:48  |  Category: Știri internaționale

papa franciscPapa Francisc a anunţat, într-o scrisoare dată publicităţii luni, că va permite preoţilor catolici să ierte păcatul avortului. Astfel, Suveranul Pontif a transformat o derogare temporară, acordată cu ocazia Anului Milostivirii, într-una permanentă, ţinând, totuşi, să explice că întreruperea de sarcină rămâne „o faptă gravă", dar că „nu este niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge şi şterge atunci când întâlneşte o inimă care se căieşte şi care îşi doreşte să trăiască în pace cu Dumnezeu".

Olanda vrea să extindă eutanasia şi pentru persoanele care consideră că „viaţa lor s-a terminat"

Written by Administrator  |  Created on Monday, 17 October 2016 08:55  |  Category: Știri internaționale

sinucidere asistataOlanda a fost prima ţară care a legalizat eutanasia, în 2002, dar numai pentru pacienţii care sufereau dureri de nedescris şi care nu aveau nicio speranţă de vindecare, notează Descoperă.

Guvernul Germaniei aprobă limitarea accesului cetăţenilor din alte state UE la indemnizaţii sociale

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 12 October 2016 21:07  |  Category: Știri internaționale

germania reichstagGuvernul Angela Merkel a aprobat miercuri un proiect de ordonanţă care prevede limitarea accesului cetăţenilor din alte state membre ale Uniunii Europene la indemnizaţii sociale în Germania, relatează presa germană.

Samsung opreşte DEFINITIV producţia de Galaxy Note 7. Recomandarea companiei pentru utilizatori este să închidă telefoanele

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 11 October 2016 14:35  |  Category: Știri internaționale

samsung galaxy note 7După ce luni a anunţat oprirea temporară a vânzărilor modelelor revizuite după rechemarea-masivă din septembrie, Samsung a renunţat definitiv să mai producă smartphone-urile care ar fi trebuit să concureze cu iPhone şi cu alte modele premium de telefoane.

isisCNN prezintă o relatare cutremurătoare în exlusivitate, pe 25 iulie, despre irakienii care fug în miez de noapte din Mosul, oraşul ocupat de reţeaua teroristă ISIS. Soldaţii criminali privesc încordaţi şi nervoşi în întunericul nopţii. Dar oamenii riscă tot ca să poată scăpa pe versanţii munţilor.