Miercuri, 18 Octombrie 2017
 

Știri internaționale

Parlamentul britanic a aprobat legea Brexit-ului fără protejarea cetățenilor europeni din Regat

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 14 March 2017 06:36  |  Category: Știri internaționale

muncitori santierParlamentul britanic a aprobat luni seara proiectul de lege privind Brexitul, fapt care va permite guvernului condus de conservatoarea Theresa May să activeze procesul de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), transmit agențiile internaționale de presă.

Atenție părinți! Jocul online sinistru care a împins deja peste 100 de adolescenți să se sinucidă

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 09 March 2017 14:02  |  Category: Știri internaționale

inside crime scene 1De câteva săptămâni, în Rusia face furori pe reţelele de socializare un joc extrem de periculos şi care a îngrijorat autorităţile locale. Botezat "Blue-Whale" - "Balenă Albastră", jocul ar promova un comportament suicidal în rândul tinerilor.

Simbolul turistic s-a prăbușit în mare. Premierul Maltei: Acea zi tristă a sosit

Written by Radu Danciu  |  Created on Thursday, 09 March 2017 09:40  |  Category: Știri internaționale

fereastra de azur„Fereastra de Azur", o formațiune geologică în forma unei arcade devenită un simbol al Maltei și care apare în numeroase broșuri turistice și cărți poștale malteze, s-a prăbușit în mare, miercuri, din cauza eroziunii, "un eveniment sfâșietor" după cum l-a descris premierul maltez Joseph Muscat, informează Reuters.

Consecințele politicii lui Trump. O nouă putere nucleară în Europa?

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 08 March 2017 19:13  |  Category: Știri internaționale

hqdefaultDiscuții despre posibilitatea ca Germania să dezvolte un arsenal nuclear pentru a descuraja potențiali inamici au apărut după alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA. Conform publicației The Economist, care citează Frankfurter Allgemeine Zeitung, autoritățile germane ar putea lua în considerare varianta producerii de arme nucleare în urma noii politici externe americane.

TRANZACȚIA ANULUI. Peugeot cumpără Opel. Se formează un nou grup cu o cifră de peste 70 de miliarde euro

Written by Administrator  |  Created on Monday, 06 March 2017 09:47  |  Category: Știri internaționale

peugeot opelGrupul francez Peugeot-Citroen cumpără divizia Opel deținută de concernul General Motors. Se formează un nou grup cu producție de 4,3 milioane vehicule pe an și vânzări de peste 70 miliarde euro, un grup care va fi al doilea ca marime pe piața auto europeană.

SUA ar putea interveni militar în Coreea de Nord

Written by Radu Danciu  |  Created on Thursday, 02 March 2017 13:30  |  Category: Știri internaționale

rachete raza coreeaCasa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenţii militare cu scopul de a pune capăt ameninţării nucleare nord-coreene, potrivit unor surse citate în ediţia de miercuri de Wall Street Journal, relatează Fox News.

Britanicii au investit 250 de milioane de lire într-o închisoare de lux

Written by Radu Danciu  |  Created on Thursday, 02 March 2017 07:30  |  Category: Știri internaționale

inchisoare luxCondiţii de lux pentru deţinuţii care vor fi închişi într-unul dintre cele mai mari penitenciare din Europa, care tocmai a fost inaugurat în Marea Britanie.

Cel mai costisitor deținuț al Norvegiei, ucigașul în masă Breivik, se plânge de condițiile de detenție

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 01 March 2017 11:33  |  Category: Știri internaționale

breivikO instanță norvegiană de apel dă miercuri verdictul în procesul în care ucigașul în masă Anders Behring Breivik acuză statul că prin condițiile de detenție pe care i le asigură în penitenciar i se încalcă drepturile omului, transmite DPA.

Franţa şi Germania solicită Comisiei Europene revizuirea Codului Frontierelor Schengen

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 22 February 2017 18:04  |  Category: Știri internaționale

spatiul schengenFranţa şi Germania au solicitat Comisiei Europene (CE), într-o scrisoare comună, să revizuiască Codul Frontierelor Schengen astfel încât să ţină cont mai bine de ameninţarea teroristă, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Persistenţa ameninţării teroriste şi eficacitatea controalelor actuale la frontierele interne demonstrează necesitatea revizuirii Codului Frontierelor Schengen (...) în caz de ameninţare gravă la adresa ordinii publice sau la adresa securităţii interne", au scris ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, şi omologul său francez, Bruno Le Roux.

Scrisoarea, redactată la Berlin, este adresată în principal prim vice-preşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi colegilor săi însărcinaţi cu chestiunile ce ţin de migraţie şi de securitate, respectiv Dimitris Avramopoulos şi Julian King.

Cei doi miniştri doresc o restabilire a controalelor pe "durate superioare celor prevăzute în prezent" şi să se acţioneze astfel încât condiţiile de exercitare a controalelor în afara unei perioade restabilite să fie "relaxate".

Sursa: mediafax.ro

Acord UE-Canada: Românii vor călători fără vize în Canada din decembrie 2017

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 15 February 2017 18:34  |  Category: Știri internaționale

ueParlamentul European a ratificat miercuri Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA) Uniunea Europeană - Canada, cu 408 de voturi pentru, 33 de abţineri şi 254 de voturi împotrivă, scrie presa internaţională. Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu 1 decembrie 2017.

Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean ar fi fost asasinat cu ace otrăvite

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 14 February 2017 15:19  |  Category: Știri internaționale

kimjong namKim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat pe aeroportul din metropola Kuala Lumpur din Malaezia, susține o sursă guvernamentală sud-coreeană.