Știri internaționale

Știri internaționale

Rusia şi China au blocat prin veto aseară un proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a represiunii sângeroase din Siria. Este a doua oară când Moscova şi Beijingul blochează astfel un proiect referitor la Siria.
Read more: Rusia şi China încurajează BAIA DE SÂNGE din Siria. 200 de civili, masacraţi în oraşul Homs
Știri internaționale

militariSecretarul american al Apărării, Leon Panetta, apreciază că există o "probabilitate mare" ca Israelul să recurgă la o intervenţie militară în primăvară împotriva instalaţiilor nucleare din Iran, a scris, ieri, un editorialist al Washington Post.
Read more: Israelul ar putea declara război Iranului. Orientul Mijlociu va lua foc la primăvară
Știri internaționale

Uleiul de palmier este cel mai consumat ulei vegetal din lume (25%), datorită costului de producţie relativ mic. Este folosit în industria agroalimentară, în cosmetică şi la agrocarburanţi. Din nefericire, are şi un impact semnificativ asupra planetei.

Cererea creşte de la un an la altul, producţia urmând să se dubleze până în 2020. Principala consecinţă este accelerarea despăduririlor în zonele intertropicale, îndeosebi în Indonezia. 

Producătorii taie masiv pădurile pentru a mări terenurile destinate producţiei. Principalele ţări producătoare (Malayezia, Indonezia - Borneo şi Sumatra) au pierdut astfel 90% din păduri în numai două secole, punând în pericol habitatul natural al urangutanilor şi multe alte specii (tigri, rinoceri, elefanţi).

Este vorba despre unul din cele mai mari dezastre ecologice din lume.


Dacă nu se face nimic, 98% din pădurile umede indoneziene vor dispărea până în 2020. Pe insulele Sumatra şi Borneo, pădurea dispare într-un ritm alarmant, de 1,5 milioane de hectare pe an!

Consumatorii trebuie să înveţe să citească etichetele de pe produsele alimentare şi să renunţe să le cumpere pe acelea care conţin ulei de palmier, pentru a schimba lucrurile în bine. Se poate renunţa, de exemplu, şi folosirea săpunului cu ulei de palmier.