Știri internaționale

Știri internaționale

Un vapor s-a scufundat în această noapte în Marea Neagră, din cauza unei furtuni puternice. Capotajul s-a produs în apropierea coastelor din zona de nord-vest a Turciei, la doar o milă marină de portul Zonguldak. Trei marinari au fost salvaţi de garda de coastă, iar alţi opt sunt daţi dispăruţi.

 naviga sub pavilion cambogian şi venea din Rusia având ca viitoare escală un port turc din Marea Egee.

Turcia se confruntă de câteva zile cu temperaturi foarte scăzute şi căderi abundente de zăpadă, în cursul zilei de marţi strâmtoarea Bosfor fiind închisă din cauza vizibilităţii reduse.


Știri internaționale

gerValul de frig care afectează Europa de Est a făcut 18 morţi în Ucraina.
Majoritatea decedaţilor sunt victime fără adăpost, fiind găsite moarte pe străzi. Şase dintre ele provin din regiunea estică Lugansk.

Temperaturile au scăzut până la minus 30°C în unele regiuni din Ucraina, obligând autorităţile să amenajeze 1.500 de adăposturi în întreaga ţară.
Știri internaționale

ueUna dintre întrebările cu răspuns deschis, în contextul summitului european de la Bruxelles, sună cam aşa: cine conduce, de fapt, Europa? Integral pe DEUTSCHE WELLE
Știri internaționale

deutschland_mit_adlerAdevărata cauza a dezastrului care pândeşte zona euro este Germania şi nu Franţa, Italia sau Grecia, scriu jurnaliştii britanici. Nemţii s-au opus constant măsurilor care ar putea ajuta la soluţionarea crizei şi au dictat politici care au agravat problemele, titrează "The Times", citat de adevarul.ro.

Read more: The Times: Scoateţi Germania, nu Grecia, din zona euro pentru a vă salva
Știri internaționale

mark_zuckerberg_1Un sondaj de opinie realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane cu vârste cuprinde între 16 şi 25 de ani relevă percepţia pe care o are americanul mediu despre personalităţile care au influenţat decisiv progresul tehnic al Statelor Unite.

Read more: Au ÎNNEBUNIT americanii! Mark Zuckerberg în top 5 al celor mai mari inventatori din istoria SUA
Știri internaționale

carolina_kostnerRevenit pe gheaţă după doi ani de pauză, patinatorul rus Evgheni Pluşenko (29 ani) s-a impus, aseară, în finala Campionatului European de patinaj artistic, organizat la Sheffield, Marea Britanie, cu 261,23 de puncte.

Read more: Carolina Kostner şi Evgheni Pluşenko, regii pe patine ai Europei. Multiplii campioni şi-au...
Știri internaționale

greciaCotidianul britanic Financial Times a prezentat, ieri, un presupus document oficial din care reiese că Germania a propus numirea, cu acordul tuturor statelor din zona euro, a unui nou comisar european, care să aibă drept de veto asupra deciziilor fiscal-bugetare ale guvernului de la Atena.

Read more: Capitala Greciei s-ar putea muta la Bruxelles. Atena, pe punctul de a-şi pierde suveranitatea
Joomla SEF URLs by Artio