Știri internaționale

Știri internaționale

costa_concordiaFirma care are în proprietate vaporul Costa Concordia - naufragiat pe 13 ianuarie în Marea Mediterană- va oferi despăgubiri de câte 11.000 de euro pentru fiecare dintre cei peste trei mii de pasageri care se aflau la bord în momentul naufragiului.

Read more: NAUFRAGIUL DIN MEDITERANĂ. Proprietarul vasului a pregătit 330 de milioane de euro pentru...
Știri internaționale


O fotografie panoramică, cuprinzând şapte instantanee ale preşedintelui SUA, Barack Obama, însoţite, de şapte ori, de o singură poză a liderului rus, Vladimir Putin, sugerează diferenţa dintre cei mai importanţi oameni politici ai momentului. Obama e nesigur, ezitant, schimbător, pradă umorilor, a entuziasmului şi a paselor negative, în timp ce Putin, un monolit de voinţă, rămână neclintit.

obama_putin
Știri internaționale

Renumitul bucătar Jamie Oliver a reuşit să câştige de unul singur bătălia cu gigantul McDonald's, după ,,lupte" care au durat ani de zile, informează Daily Mail. În cele din urmă, reprezentanţii companiei s-au văzut nevoiţi să interzică folosirea unui ingredient periculos în prepararea burgerilor comercializaţi în majoritatea restaurantelor deţinute de McDonald's în SUA - hidratul de amoniu - dezvăluit public de Oliver.

După ce a arătat în cadrul emisiunii sale culinare modul în care are loc prelucrarea grăsimii din tocătura folosită pentru burgeri, Oliver i-a alertat atât pe consumatori, cât şi pe oficialii companiei. Hidratul de amoniu este folosit şi în produsele de curăţare a sticlei, datorită proprietăţilor sale de a dizolva murdăria şi grăsimea.
Știri internaționale

emil_bocA da afară un ministru de externe nu pentru cine ştie ce erori comise în munca sa de şef al diplomaţiei, ci pentru aprecieri personale, şi încă pentru opinii în cea mai largă măsură pertinente, expuse pe blogul său, e mult mai grav decât orice derapaj ar fi putut comite victima acestui gambit, titrează DEUTSCHE WELLE, într-un comentariu publicat pe site-ul oficial, varianta de limbă română.

Pentru că revocarea lui Baconschi, în timp ce ministrul se afla în misiune la Bruxelles, reprezentându-şi ţara, pune în cauză competenţa guvernului şi a primului său ministru, respectiv buna lor credinţă.

Această decizie relevă cât de panicat, şi ca atare, de rău orientat e Emil Boc. În siajul celebrei nepăsări a preşedintelui faţă de proprii săi susţinători, decizia primului ministru scoate în evidenţă, între altele, cât de mic e preţul pus de premier şi de sfetnicii săi pe loialitate şi, nu în ultimul rând, pe libertatea de opinie. Dacă sunt în stare să cenzureze atât de violent părerea unui coleg, cum se vor raporta ei oare, de acum încolo, la cele ale adversarilor?

Pentru un partid, care face caz de acreditarea sa democratică, decizia demiterii lui Teodor Baconschi e, ca atare, un veritabil dezastru. Unul din care e greu de crezut că actuala putere îşi va mai putea reveni.

Integral, pe DEUTSCHE WELLE