Sâmbătă, 24 Iunie 2017
 

Știri internaționale

Dictatorul Erdogan. Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti

Written by Administrator  |  Created on Monday, 25 July 2016 12:57  |  Category: Știri internaționale

steag-turciaAutorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, suspectaţi că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat, a anunţat postul de televiziune NTV, citat de Le Figaro şi Reuters online. Circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori, suspendaţi din funcţii ori arestaţi

Tragedie: Un român identificat printre morţii din atentatul de la Nisa

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 19 July 2016 17:22  |  Category: Știri internaționale

atentat-la-NisaUn român a fost indentificat printre morţii din atentatul de la Nisa. Bărbatul a fost identificat şi este, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, tatăl băiatului internat în spital după ce a fost rănit în urma atacului.

Cel puţin 20 răniţi într-un atac comis într-un tren din Germania

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 19 July 2016 00:36  |  Category: Știri internaționale

ambulanta germaniaUn individ a atacat cu un topor şi un cuţit pasageri ai unui tren din Germania, cel puţin 20 persoane fiind rănite, afirmă surse citate ziarul Die Welt.

steag-turciaUpdate Duminică 12.00: Bilanţul provizoriu al tentativei de lovitură de stat din Turcia este de 265 de morţi, iar aproape 3.000 de militari participanţi la complot au fost arestaţi preventiv, anunţă premierul Binali Yildirim.

Situaţia în Turcia este "sub control în totalitate", a anunţat sâmbătă după-amiază premierul Benali Yildirim, după confruntările militare soldate cu 265 de morţi, între o facţiune a armatei care a încercat înlăturarea Administraţiei Recep Erdogan şi alte structuri ale serviciilor de securitate.

Între timp, specialiști în politica internă din Turcia lansează ipoteze diverse asupra evenimentului, dintre care și cea a unui puci regizat, tocmai pentru a-i oferi liderului autoritar Erdogan șansa să dobândească puterea completă asupra țării, eșliminând vocile care îl contestă.

#brexit. Hotnews l-a „prins" pe Nigel Farage într-un interviu. Despre ieșirea Marii Britanii din UE și despre românii care trăiesc în Regat

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 30 June 2016 10:22  |  Category: Știri internaționale

nigel farageNigel Farage afirmă, într-un interviu pentru HotNews.ro, că nu va pleca din Parlamentul European până la ieșirea efectivă a țării sale din UE, invocând faptul că este liderul celei mai mari delegații de europarlamentari și că urmează negocieri importante în următorii doi ani. Jurnalistul Dan Tapalagă l-a întâlnit pe Farage la 6 dimineața, într-un hotel din Bruxelles. Între micul dejun și cafea, liderul euroscepticilor britanici a fost de acord să îi acorde un interviu.

Angela-MerkelCancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că va face tot ce este posibil pentru a preveni destrămarea Uniunii Europene, în urma votului din Marea Britanie în favoarea părăsirii Blocului Comunitar, informează Associated Press şi Reuters.

A murit "Piedone". Cine a fost actorul italian Bud Spencer

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 28 June 2016 14:05  |  Category: Știri internaționale

piedoneActorul italian Bud Spencer, cunoscut tuturor ca „Piedone" a murit luni la vârsta de 86 de ani, a anunțat fiul său citat de agențiile de presă internaționale, scrie Agerpres.

BREXIT: Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană. 51.9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar

Written by Administrator  |  Created on Friday, 24 June 2016 10:14  |  Category: Știri internaționale

angliaMarea Britanie va ieşi din UE, după ce 51.9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar, potrivit rezultatelor finale, informează BBC News online. Partidul Sinn Fein a emis un comunicat în care cere organizarea unui referendum pentru consultarea populaţiei din Irlanda de Nord în privinţa unirii cu Republica Irlanda, ca o soluţie pentru a rămâne în UE.

Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, marţi, printr-un logo special

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 08 March 2016 13:00  |  Category: Știri internaționale

google logo 8 martieGoogle sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, marţi, printr-un logo special, care prezintă mai multe doamne şi domnişoare, de diferite naţionalităţi, etnii şi care profesează sau îşi doresc să facă o carieră în diverse domenii de activitate.

UE prezintă proiectul de reforme solicitate de Marea Britanie pentru a evita ieşirea din blocul european

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 02 February 2016 19:09  |  Category: Știri internaționale

ueConsiliul European a publicat, marţi, proiectul de reforme prin care dă curs unei serii de solicitări din partea Marii Britanii, printre care limitarea ajutoarelor pentru imigranţi şi amendarea noilor legi UE de către statele membre, pentru a evita ieşirea M.Britanii din UE, transmite BBC.

Mircea Geoana Ed Markey nov 2015Amplele proteste din România și consecințele căderii Guvernului Ponta la presiunea publică au fost evocate cu pregnanță în întâlnirile președintelui P.S.RO, Mircea Geoană, cu oficialii americani și cu reprezentanții mediilor strategice, economice și academice din capitala americană.