Joi, 14 Decembrie 2017
 

Știri internaționale

Țeapă, Dodon! Băsescu este din nou cetățean al Republicii Moldova. Judecătoria Centru a suspendat decretul prezidențial

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 21 March 2017 15:36  |  Category: Știri internaționale

traian-basescu1Judecătoria Centru a suspendat luni, 20 martie, decretul lui Igor Dodon de retragere a cetățeniei fostului președinte român, titrează unimedia.info

Viral! La primul Consiliu al Femeilor din Arabia Saudită, pe scenă au fost doar bărbați

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 14 March 2017 18:19  |  Category: Știri internaționale

arabi saudiAutorităţile saudite au lansat o iniţiativa importantă pentru drepturile femeilor, înfiinţând primul Consiliu al Femeilor din provincia al-Qaissim. Însă, nicio femeie nu face parte din respectivul consiliu, relatează BBC.

muncitori santierParlamentul britanic a aprobat luni seara proiectul de lege privind Brexitul, fapt care va permite guvernului condus de conservatoarea Theresa May să activeze procesul de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), transmit agențiile internaționale de presă.

Atenție părinți! Jocul online sinistru care a împins deja peste 100 de adolescenți să se sinucidă

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 09 March 2017 14:02  |  Category: Știri internaționale

inside crime scene 1De câteva săptămâni, în Rusia face furori pe reţelele de socializare un joc extrem de periculos şi care a îngrijorat autorităţile locale. Botezat "Blue-Whale" - "Balenă Albastră", jocul ar promova un comportament suicidal în rândul tinerilor.

fereastra de azur„Fereastra de Azur", o formațiune geologică în forma unei arcade devenită un simbol al Maltei și care apare în numeroase broșuri turistice și cărți poștale malteze, s-a prăbușit în mare, miercuri, din cauza eroziunii, "un eveniment sfâșietor" după cum l-a descris premierul maltez Joseph Muscat, informează Reuters.

hqdefaultDiscuții despre posibilitatea ca Germania să dezvolte un arsenal nuclear pentru a descuraja potențiali inamici au apărut după alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA. Conform publicației The Economist, care citează Frankfurter Allgemeine Zeitung, autoritățile germane ar putea lua în considerare varianta producerii de arme nucleare în urma noii politici externe americane.

TRANZACȚIA ANULUI. Peugeot cumpără Opel. Se formează un nou grup cu o cifră de peste 70 de miliarde euro

Written by Administrator  |  Created on Monday, 06 March 2017 09:47  |  Category: Știri internaționale

peugeot opelGrupul francez Peugeot-Citroen cumpără divizia Opel deținută de concernul General Motors. Se formează un nou grup cu producție de 4,3 milioane vehicule pe an și vânzări de peste 70 miliarde euro, un grup care va fi al doilea ca marime pe piața auto europeană.

rachete raza coreeaCasa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenţii militare cu scopul de a pune capăt ameninţării nucleare nord-coreene, potrivit unor surse citate în ediţia de miercuri de Wall Street Journal, relatează Fox News.

inchisoare luxCondiţii de lux pentru deţinuţii care vor fi închişi într-unul dintre cele mai mari penitenciare din Europa, care tocmai a fost inaugurat în Marea Britanie.

breivikO instanță norvegiană de apel dă miercuri verdictul în procesul în care ucigașul în masă Anders Behring Breivik acuză statul că prin condițiile de detenție pe care i le asigură în penitenciar i se încalcă drepturile omului, transmite DPA.

Franţa şi Germania solicită Comisiei Europene revizuirea Codului Frontierelor Schengen

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 22 February 2017 18:04  |  Category: Știri internaționale

spatiul schengenFranţa şi Germania au solicitat Comisiei Europene (CE), într-o scrisoare comună, să revizuiască Codul Frontierelor Schengen astfel încât să ţină cont mai bine de ameninţarea teroristă, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Persistenţa ameninţării teroriste şi eficacitatea controalelor actuale la frontierele interne demonstrează necesitatea revizuirii Codului Frontierelor Schengen (...) în caz de ameninţare gravă la adresa ordinii publice sau la adresa securităţii interne", au scris ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, şi omologul său francez, Bruno Le Roux.

Scrisoarea, redactată la Berlin, este adresată în principal prim vice-preşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi colegilor săi însărcinaţi cu chestiunile ce ţin de migraţie şi de securitate, respectiv Dimitris Avramopoulos şi Julian King.

Cei doi miniştri doresc o restabilire a controalelor pe "durate superioare celor prevăzute în prezent" şi să se acţioneze astfel încât condiţiile de exercitare a controalelor în afara unei perioade restabilite să fie "relaxate".

Sursa: mediafax.ro