Știri internaționale

Știri internaționale

lefigaro editorial ProtesteNicăieri în UE, nici în Polonia, nici în Ungaria, atacurile asupra justiției sunt atât de violente, abuzurile asupra libertăților atât de numeroase și de grave, iar politicienii aflați la putere atât de corupți ca în România, consemnează Le Figaro.

Read more: Editorial Le Figaro: "Bolnavul Europei nu este Polonia sau Ungaria, ci România"
Știri internaționale

pod prabusit genovaAnchetatorii italieni au deja o primă ipoteză privind cauza care a dus la prăbușirea unui pod pe autostrada A10, în Italia, în apropiere de Genova, în urma căreia 41 de persoane și-ar pierdut viața și mai mult de 10 au fost grav rănite, conform bilanțului de  până acum.

Read more: Un cablu de oțel care s-ar fi rupt, posibila cauză a tragediei din Italia în care și-au pierdut...
Știri internaționale

pod prabusit genovaAutorităţile italiene au informat că doi cetățeni români ar fi murit în urma prăbușirii  unui pod de pe autostrada A10, în apropiere de Genova. Când familia primului dintre ei a ajuns, însă, în Italia, pentru identificare, a constatat însă că trupul nu era al rudei lor.

Read more: Unul dintre românii declarați decedați de autoritățile italiene este în viață. Familia, chemată să...
Știri internaționale

pod prabusit genovaOperațiunile de căutare și salvare sunt în plină derulare în Italia, în apropiere de Genova, unde în jur de 30 de autovehicule ar fi fost surprinse de prăbușirea unui pod de pe A10. Din datele de până acum, ar fi vorba despre 26 de morți și 15 răniți. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și un român.

Read more: Update: Cel puțin 39 de morți în urma prăbușirii unui pod pe A10, în Italia. Printre victime se...
Știri internaționale

comisia europeanaComisia Europeană a condamnat agresiunile forţelor de ordine din România împotriva echipei postului public austriac ORF în cursul protestelor desfăşurate vineri după-amiază în Bucureşti, potrivit postului public austriac de televiziune.

Read more: Comisia Europeană condamnă agresiunile atribuite jandarmilor, împotriva jurnaliștilor, din timpul...
Știri internaționale

grecia bilant miercurRomânia vine în sprijinul grecilor, în misiunea aproape imposibilă de a stinge incendiile devastatoare din apropierea capitalei Atena. Două aeronave militare au plecat, miercuri, din țara noastră, către zona afectată. Între timp, bilanțul victimelor crește de la o oră la alta. Cele mai recente victime indică 79 de morți.

Read more: Atena, la porțile infernului. Cel puțin 79 de morți și peste 100 de dispăruți, în urma incendiilor...
Știri internaționale

alerta greciaMii de români își petrec concediul în Grecia, acolo unde se află multe dintre destinațiile preferate de turiștii din țara noastră, pentru vacanța de vară. Numai că, anul acesta, riscurile sunt mari, din cauza fenomenelor înregistrate inclusiv în zonele frecventat deseori de vizitatori din România.

Read more: Cel puțin 50 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetație din Grecia. MAE a emis o alertă...
Știri internaționale

autostrada greciaMinisterul Afacerilor Externe a transmis, prin Consulatul General al României la Salonic, o informare ca urmare a modificării prevederilor Codului rutier elen. Șoferii care călătoresc în Grecia trebuie să știe că riscă sancțiuni dure dacă sunt, prinși, de exemplu, vorbind la telefonul mobil, când se află la volan, și amenzi de până la 700 de euro pentru nerespectarea semnificației semnului "STOP" sau a culorii roșii a semaforului. Cât despre șofatul sub influența alcoolului, alcoolemie peste 0,25 mg în aerul expirat  înseamnă, fără excepție, imobilizarea autovehiculului, dar și amenzi care pot ajunge la 2.000 de euro, pe lângă alte sancțiuni și pedepse, în funcție de gravitatea faptei.

Read more: Alertă de călătorie pentru Grecia, după modificarea  Codul rutier elen! Amenzi de până la 2.000 de...