Știri internaționale

Știri internaționale

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenţie preventivă, potrivit surselor citate de presa din Costa Rica.

Read more: COSTA RICA: Cererea Elenei Udrea, de a fi eliberată din arest preventiv, a fost respinsă de instanță
Știri internaționale

Comisarul european Corina Creţu reclamă atacurile propagandistice „pornite ca la un semnal împotriva sa”, oficialul considerând trist faptul că în timp ce în alte state Comisia Europeană reuşeşte să dezvolte şi să deblocheze proiecte, la Bucureşti ea primeşte doar acuzatii si insulte.

 

Read more: Comisarul european Corina Crețu, „șocată” de „atacurile pornite ca la un semnal" împotriva sa
Știri internaționale

„Eu cred că România nu-şi poate permite luxul nici măcar de a se gândi la ideea de a ieşi din Uniunea Europeană mai ales acum, când are în faţă preşedinţia Uniunii, când are posibilitatea ca lider al Uniunii Europene să schimbe lucrurile în bine din interior”, a declarat comisarul european Corina Creţu, în cadrul conferinţei EuroImpact.

Read more: Corina Crețu: „România nu-și permite luxul nici măcar de a se gândi la ideea de a ieși din UE”
Știri internaționale

Elicopterul patronului lui Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, 61 de ani, s-a prăbușit lângă King Power Stadium după meciul cu West Ham United, 1-1. Vichai Srivaddhanaprabha se afla în elicopter, anunţă presa din regat.

Read more: Patronul clubului Leicester a murit, după ce elicopterul i s-a prăbuşit lângă stadion
Știri internaționale

Jurnalistului Jamal Khashoggi i-ar fi fost tăiate degetele când încă era în viaţă pentru ca, ulterior, să îi fie prezentate prinţului saudit Mohammed bin Salman, relatează Mirror.

 

Read more: Șocant. Degetele jurnalistului Khashoggi ar fi fost trimise prințului moștenitor saudit, drept...
Știri internaționale

Papa Francisc va lua serios în considerare posibilitatea unei vizite fără precedent în Coreea de Nord, dar numai în anumite condiţii, a anunţat un oficial al Vaticanului, titrează Reuters. “Papa Francisc şi-a arătat disponibilitatea. Trebuie să aşteptăm ca invitaţia să fie oficială”, a declarat Scretarul de Stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, joi seara.

 

Read more: Papa Francisc vrea să meargă în Coreea de Nord. Ce condiții pune Suveranul Pontif
Știri internaționale

Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a anunţat sâmbătă seară preşedintele Donald Trump. Acesta a acuzat Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Read more: Trump a anunțat RETRAGEREA SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, lansând acuzații la...
Știri internaționale

Adminstraţia Trump le va transmite liderilor ruşi că Statele Unite intenţionează să se retragă din Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF), într-un efort de a contrabalansa dezvoltarea capabilităţilor militare ale Chinei în Pacific, au informat mai multe surse citate de presa de peste ocean. Luna trecută, un oficial rus atrăgea atenția că sistemul antirachetă din România riscă să conducă la anularea Tratatului forţelor nucleare intermediare, iar responsabilitatea aparține SUA.

Read more: Statele Unite anunţă că se retrag din Tratatul forţelor nucleare intermediare
Știri internaționale

 

Arabia Saudită a recunoscut sâmbătă că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, a cărui dispariţie pe 2 octombrie a avut un ecou global, a fost ucis în consulatul său din Istanbul, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Read more: Arabia Saudită a recunoscut sâmbătă că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis în...
Știri internaționale

Severin Krasimirov, tânărul de 21 de ani suspectat că a violat-o și a ucis-o pe jurnalista bulgară  Victoria Marinova, și-a recunoscut vineri fapta pe care susține, încă, că a comis-o fără intenție, scrie presa internațională.

Read more: Asasinul jurnalistei bulgare Victoria Marinova și-a recunoscut fapta
Știri internaționale

Bărbatul suspectat că a ucis-o pe jurnalista bulgară Victoria Marinova a fost extrădat miercuri seară din Germania în Bulgaria, au anunţat autorităţile de la Sofia.

Read more: Presupusul asasin al jurnalistei Victoria Marinova, extrădat de autoritățile germane în Bulgaria....