Știri internaționale

Știri internaționale

Serbia şi-a amendat marţi Codul penal, introducând pedepsa cu închisoarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, pentru infracţiuni precum violul şi crima atunci când victimele sunt copii, femei însărcinate şi persoane lipsite de ajutor.

Read more: Serbia introduce pedeapsa cu închisoarea pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate,...
Știri internaționale

Statele Unite vor muta o baterie de apărare antiaeriană Patriot în Orientul Mijlociu pentru a contracara amenințările venite din partea Iranului, a anunțat vineri Departamentul Apărării de la Washington, potrivit agenției de știri The Associated Press, citată de Mediafax.

 

Read more: SUA vor muta o baterie Patriot în Orientul Mijlociu pentru a contracara amenințările iraniene
Știri internaționale

Compania de ride-hailing Uber a fost evaluată la 82 miliarde de dolari, în urma listării sale la bursă, una dintre cele mai mari de pe piaţa de capital din acest an. Uber nu a făcut nici până acum profit şi a avertizat recent ca este posibil să nu mai facă deloc. De la înfiinţarea sa din 2009, compania a pierdut aproximativ 9 miliarde de dolari. „Succesul companiei nu va fi determinat în următoarele zile, săptămâni sau luni, ci peste câţiva ani. Ultimul lucru pe care Uber şi-l doreşte este ca acţiunile sale să scadă, cum s-a întâmplat şi cu cele ale rivalului său Lyft”, a spus daniel Ives, analist al companiei de investiţii Wedbush Securites.

 

Read more: Uber pe bursă: Aplicația a fost evaluată la 82 miliarde de dolari
Știri internaționale

Toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente, potrivit unui regulament adoptat recent de Comisia Europeană care include o decizie istorică.

Read more: Comisia Europeană OBLIGĂ toate statele UE să limiteze acizii trans din alimente. Aceste grăsimi...
Știri internaționale

Trupul fetiței de 8 ani, una dintre cele două românce ucise în Cipru, de un criminal în serie, a fost găsit în lacul toxic în care fusese descoperit, săptămâna trecută, și cadavrul mami ei, o femeie originară din Buzău.

Read more: Autoritățile au găsit trupul fetiței românce de 8 ani ucise de criminalul în serie din Cipru
Știri internaționale

Peste 20 de cazuri de tineri care s-au sinucis după examene s-au înregistrat, în ultimele zile, în regiunea Telengana, din India. Acestea ar avea legătură cu notele afișate la testări.

Read more: Peste 20 de elevi s-au sinucis, în India, din cauza notelor obținute la examenele de stat....
Știri internaționale

Un bărbat de 35 de ani, din câte se pare militar, le-ar fi recunoscut autorităților că ar fi ucis nu mai puțin de șapte femei și fetițe, oferindu-le și indicii cu privire la locurile unde s-ar afla trupurile acestora.

Read more: Presă: Două românce, mamă și fiica ei de 8 ani, ucise în Cipru, de un criminal în serie
Știri internaționale

Autorităţile din Sri Lanka au anunțat un nou bilanț provizoriu al atentatului din weekend. Potrivit presei internaționale, 290 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Read more: SRI LANKA: Bilanțul atentatului a ajuns la 290 de morți și cel puțin 500 de răniți. Celulă de...