Știri internaționale

Știri internaționale

Viitoarea misiune a Rusiei către Lună va include şi o verificare a faptului dacă SUA au ajuns într-adevăr pe Lună în 1969, a declarat sâmbătă şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, informează dpa. Răspunzând unei întrebări dacă NASA a aselenizat într-adevăr în urmă cu cinci decenii, Rogozin a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că agenţia rusă '''şi-a stabilit ca obiectiv să zboare şi să verifice dacă au fost acolo sau nu''', scrie Agerpres.

 

Read more: Șeful Agenției Spațiale Ruse: Vom trimite o misiune pentru a verifica dacă Armstrong a ajuns...
Știri internaționale

Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii UE, informează BBC. Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a anunţat, pe Twitter, că liderii UE au aprobat acordul privind Brexit prezentat de Guvernul condus de Theresa May.

 

Read more: #brexit CEA MAI TRISTĂ ZI DIN ISTORIA RECENTĂ. Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea...
Știri internaționale

Oficialii din oraşul german Roth le-au interzis copiilor să-şi mai pună dorinţele în pomul public de Crăciun din cauză că ar încălca legea europeană a datelor cu caracter personal, informează ziarul Die Welt.

 

Read more: Comisia Europeană a decis: Poșta către Moș Crăciun nu va fi afectată de noua legislație GDPR
Știri internaționale

Un individ a încercat să deschidă uşa unui avion de pasageri, în timpul unui zbor pe ruta Moscova-Chişinău, bărbatul fiind imobilizat de parlamentari socialişti din Republica Moldova care au făcut parte din delegaţia preşedintelui Igor Dodon în cursul vizitei efectuate în Rusia.

Read more: Mai mulți parlamentari moldoveni au imobilizat un individ care intenționa să deschidă ușa...
Știri internaționale

Un adolescent german în vârstă de 18 ani se întorcea de la proba practică a examenului auto, când a fost oprit de radar. Se pare că proaspătul șofer conducea cu o viteză de 95 km/h, într-o zonă unde limita era de 50 km/h, notează Politia din judetul Markischer Kreis din Germania. “Unele lucruri durează pentru totdeauna – altele, nici măcar o oră”, au scris polițiștii germani, pe Facebook. Sursa Facebook/Markischer Kreis Polizei

 

Știri internaționale

Procesul lui Joaquin Guzman a inclus declaraţia şocantă a martorului Jesus Zambada, într-un tribunal din New York, scrie Daily Mirror. Zambada, fratele lui Ismael „El Mayo” Zambada, un partener de-al lui Guzman, care administra Cartelul Sinaloa, a descris modul în care El Chapo s-a implicat în numeroase execuţii.

 

Read more: A refuzat să dea mâna cu EL CHAPO şi a plătit cu viaţa. Detalii șocante din procesul baronului...
Știri internaționale

05.30. Un atac cu armă albă a avut loc marţi dimineaţă în faţa comisariatului central din Bruxelles, au anunţat autorităţile belgiene, indicând că agresorul a fost neutralizat, iar un poliţist rănit a fost spitalizat, în ceea ce pare a fi un atac islamist, dar poliţia insistă totuşi că motivul este încă neclar, potrivit publicaţiei Le Soir.be Serviciile antiteroriste belgiene încercau să stabilească în această dimineaţă dacă individul care a atacat doi poliţişti, în jurul orei locale 05:30, în faţa comisariatului din strada Marché-au-Charbon, este cunoscut ca un tip radicalizat.

 

Read more: Bruxelles: Polițist înjunghiat într-un posibil atac islamist
Știri internaționale

„White Album” al grupului britanic The Beatles a revenit în top după 49 de ani. Albumul, reeditat, a debutat pe locul al şaselea, cu 63.000 de unităţi vândute. Lansat în 1968, el a petrecut nouă săptămâni neconsecutiv pe primul loc în Billboard 200, între 28 decembrie 1968 şi 1 martie 1969.

 

Read more: The Beatles a revenit în top 10 Billboard 200 după cincizeci de ani
Știri internaționale

Premierul finlandez Juha Sipilä a exprimat disponibilitatea ţării sale de a prelua preşedinţia Consiliului UE având în vedere tensiunile politice de la Bucureşti. În mod normal, Finlanda ar urma să asigure preşedinţia Consiliului din iulie 2019.

Read more: Finlanda își declară disponibilitatea de a prelua președinția Consiliului UE, de la 1 ianuarie, în...
Știri internaționale

„Comisia va continua să monitorizeze îndeaproape situația și va efectua o evaluare în acest sens înainte de încheierea mandatului actualei Comisii. Punerea imediată în aplicare a măsurilor suplimentare este esențială pentru a readuce procesul de reformă pe calea cea bună și pentru a permite revenirea la traiectoria care va permite încheierea procesului MCV, astfel cum se menționa în raportul din ianuarie 2017”, transmite Comisia Europeană, marți, în raportul MCV.

Read more: Cele opt recomandări suplimentare ale Comisiei Europene pentru România