Știri internaționale

Știri internaționale

Ministerul Român al Afacerilor Externe nu are, până acum, informații cu privire la victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi a anunțat că nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

Read more: UPDATE ALERTĂ DE SECURITATE. Focuri de armă în Piața de Crăciun de la Strasbourg: Trei morți și...
Știri internaționale

Membri sindicatului din domeniul căilor ferate şi al transporturilor din Germania (EVG) intră luni în grevă, ceea ce va afecta traficul trenurilor pe liniile locale, regionale şi naţionale, după ce discuţiile cu managementul operatorului feroviar Deutsche Bahn nu au dat rezultate, au declarat duminică pentru Reuters două surse sindicale. Potrivit sursei citate, sindicatul EVG nu a dorit să îşi limiteze greva doar la câteva rute sau o singură formă de transport, chiar dacă unele regiuni ale Germaniei vor fi afectate mai puternic decât altele.

 

Read more: Încep proteste masive. Sindicatul Căilor Ferate Germane amenință cu blocarea transportului înainte...
Știri internaționale

Norvegienii sunt recunoscuţi pentru felul lor de a face mereu totul după cea mai bună metodă. În urmă cu 100 de ani, aceasta era una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Acum, este a doua cea mai bogată de pe continent. Şi a reuşit nu doar pentru că gestionează resurse de petrol, ci datorită mentalităţii oamenilor de a trăi într-o ţară omogenă, unde toată societatea trebuie să beneficieze de drepturi egale.

Read more: Ministrul norvegian de externe: Pedepsele pentru corupție trebuie să fie foarte grele
Știri internaționale

Românii din Italia sunt nemulţumiţi de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Presa relatează deja cazuri în care şoferi având maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost opriţi de poliţie şi sancţionaţi.

Read more: Italia a modificat Codul rutier. Românii care au mașini înmatriculate în țară, puși în dificultate
Știri internaționale

UPDATE 19.20 737 de persoane fuseseră reținute la Paris până la ora 17.15, au anunțat autoritățile. Potrivit unui bilanț provizoriu, 55 de persoane au fost rănite în timpul protestelor, printre victime aflânduse și trei membri ai forțelor de ordine. Șefa Adunării Naționale Marine Le Pen a cerut președintelui Emmanuel Macron "răspunsuri puternice" în fața "suferinței sociale" exprimate de "vestele galbene", a anunțat AFP.

UPDATE 18.05 Cotidianul Le Figaro a anunțat că minim 30 de persoane au fost rănite, inclusiv trei membri ai forţelor de ordine, în urma incidentelor violente din timpul protestelor de la Paris. Potrivit unui bilanț provizoriu dat publicității de autorități, până la ora 16.00 (ora României), în capitala Franței au fost reținute 15 persoane, dintre care 508 au fost arestate preventiv.

UPDATE 17:30 Manifestanții au încercat să ridice baricade în Paris și mai multe magazine au fost vandalizate.

UPDATE 16.05 Situație tensionată pe Champs Elysee unde, potrivit Le Figaro, „grenadele lacrimogene zboară printre manifestanți”.

Manifestanți, unii dintre ei purtând veste galbene, ar fi încerat să incendieze fațada Drugstore Publicis, sprijinind de aceasta brazi care ardeau.

Ministerul de interne acuză răspândirea știrilor false și neagă informațiile potrivit cărora forțele de ordine s-ar fi infiltrat printre manifestanți.

UPDATE 14.40 Situația se tensionează de câteva minute în mai multe puncte din Paris. Numeroase explozii se aud pe strada Beaujon, urmate de mișcări haotice. 

Potrivit secretarului de stat pentru Afaceri Interne Laurent Nuñez, sunt  31.000 de protestatari în Franța, dintre care 8.000 la Paris.

Le Figaro anunță că au fost reținute 700 de persoane, dintre care 575 la Paris. 

5.000 de persoane au fost controlate, potrivit Jandarmeriei.

UPDATE 13.50 Două mii de "veste galbene" au defilat sâmbătă dimineața, calm, la Marsilia, precedați de zeci de ambulanțieri care s-au alăturat protestului, cu girofarurile pornite, notează AFP.

UPDATE 13.15 Unul dintre liderii „vestelor galbene”, Julien Terrier, a fost arestat pe motivul că ar fi organizatorul manifestației neautorizate care are loc în oraș, scrie Le Figaro. Bulevardul Haussmann este blocat de forțele CRS. Sute de veste galbene vin pe marile bulevarde și blochează circulația pornind de la Bd. Poissonnière. Aceștia cer demisia președintelui Franței, Emmanuel Macron.

UPDATE 12:40 Circa o sută de veste galbene au pătruns pe Bulevardul Capucinilor. În mai puțin de un minut, au fost înconjurați de forțele de intervenție ale jandarmeriei

UPDATE 12:28:36 de staţii și gări au fost închise pentru public sâmbătă la Paris.

UPDATE 12:24: Peste 480 de persoane au fost arestate, 211 se află în custodia poliției.Poliția a aruncat cu gaze lacrimogene în direcția protestatarilor, pe o stradă perpendiculară pe Champs-Elysees, în apropiere de Arcul de Triumf.

 

Read more: UPDATE Sâmbătă, noi proteste ale "Vestelor galbene": Ciocniri între protestatari și autorități....
Știri internaționale

Potrivit Le Progres.fr, incidentul a avut loc în oraşul Dole din estul Franţei. Şoferul român de camion încerca să discute cu manifestanţii care blocau şoseaua pentru a-i convinge să-l lase să treacă atunci când a izbucnit conflictul.

Read more: Șofer român de camion, bătut de „vestele galbene” în Franţa. „Român împuțit”. Agresorul a primit...
Știri internaționale

Un deținut condamnat la moarte din statul american Tennessee a ales să fie executat pe scaunul electric. El a refuzat injecția legală, spunând că aceasta l-ar face să sufere, informează BBC News. David Earl Miller, care a fost condamnat la moarte în urmă cu 36 de ani, este unul dintre cele mai recente cazuri de deținuți care au dorit să evite injecția letală, după ce mai multe execuții prin această metodă au mers prost.

 

Read more: ULTIMELE CUVINTE. Un condamnat la moarte în SUA a ales scaunul electric în locul injecției letale
Știri internaționale

Cutremurul de 7 grade care a lovit Alaska la finalul lunii noiembrie a lăsat urme adânci pe șoselele din statul american, grav avariate de mișcările seismice. Însă în doar patru zile, autoritățile din Alaska au șters aproape toate urmele seismului.

Read more: O șosea devastată de cutremur a fost reparată în doar 4 zile... Nu, nu în România
Știri internaționale

Un puști de milioane! Ryan, un copil de 8 ani din SUA care are un canal de YouTube unde postează recenzii la jucării se află în fruntea topului celor mai mari câștiguri pe platforma de video-sharing. Forbes estimează că numai în 2018, Ryan a câștigat 22 de milioane de dolari. Canalul de YouTube Ryan ToysReview este updatat aproape zilnic și are, în prezent, peste 17 milioane de urmăritori. CLICK CANAL YOUTUBE RYAN TOYS REVIEW

Știri internaționale

În spatele atacurilor informatice care au vizat anul trecut Ministerul ceh de Externe s-au aflat serviciile secrete ruse, afirmă serviciul de contrainformaţii al Republicii Cehe, BIS, în ultima ediţie a raportului său anual, făcut public luni, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Potrivit raportului, două atacuri separate care au vizat Ministerul de Externe ceh au fost lansate de gruparea de piraterie informatică APT28, care are legături cu guvernul rus şi a mai fost învinuită în trecut de atacuri în Germania şi SUA.

Read more: Raport oficial contrainformații: Rusia A ATACAT cibernetic Cehia
Știri internaționale

Articolul de presă publicat de Agenţia Germană de Presă şi preluat de postul public de televiziune ZDF cu privire la aniversarea Centenarului Marii Unirii, care nu reflectă adevărul istoric, respectiv manifestarea de voinţă a Transilvaniei de unire cu România, a fost schimbat pe site-ul oficial al televiziunii ZDF.

Read more: Postul de televiziune ZDF își recunoaște GREȘEALA, după scandalul declanșat de articolul privind...