Știri internaționale

Știri internaționale

Situația statului de drept în România se află pe agenda ședinței de miercuri a Colegiului Comisarilor, la care vor lua parte preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi alţi reprezentanţi ai CE.

Read more: Comisia Europeană discută, miercuri, în Colegiul Comisarilor, despre statul de drept în România
Știri internaționale

Avocata liberală Zuzana Caputova, în vârstă de 45 de ani, va deveni prima prima femeie şef de stat în Slovacia, potrivit rezultatelor parţiale aproape complete din turul al doilea al alegerilor.

Read more: O avocată de 45 de ani, activistă anticorupție, este noul președinte al Slovaciei
Știri internaționale

Mai multe atacuri neprovocate asupra comunităţii romilor din Franţa, în general români și bulgari, au avut loc după ce în mediul on-line s-au răspândit zvonuri despre răpirea unor copii, relatează presa internațională.

Read more: Violențe împotriva românilor și bulgarilor, la Paris, din cauza unor zvonuri că un bărbat cu o...
Știri internaționale

Majoritatea eurodeputaților a votat, marți, pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, din 2021. Până în luna aprilie a anului viitor, statele comunitare trebuie să decidă dacă preferă să rămână la ora de vară sau la ora de iarnă.

Read more: Parlamentul European a votat pentru renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în țările UE
Știri internaționale

Protestul de vineri, pentru construirea de autostrăzi, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, a atras atenția inclusiv presei internaționale. În cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”, antreprenorul a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova. Fără să realizeze, probabil, a stabilit și un record, investind în... cea mai mică autostradă din lume. Pe cât este de mică, însă, pe atât este de importantă pentru că, scrie presa internațională, "face de ruşine o naţiune”.

Read more: Protestul #șîeu în presa internațională: „Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune”
Știri internaționale

Un studiu publicat săptămâna trecută, citat de Thomson Reuters Foundation, a fost un nou prilej pentru oamenii de știință să lanseze un apel la adoptarea de măsuri urgente pentru stoparea practicii arderii combustibililor fosili. Cercetătorii din Germania şi Cipru estimează că poluarea aerului a provocat 8,8 milioane de decese suplimentare în anul 2015 - aproape dublu în comparaţie cu cifra estimată anterior, de 4,5 milioane.

Read more: Concluzie alarmantă: Poluarea UCIDE MAI MULT decât fumatul!
Știri internaționale

Acordul privind Brexitul a fost respins marţi seară, de Camera Comunelor, cu 391 la 242 de voturi. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României a comentat rezultatul arătând că, "în acest moment șansele unui no deal sunt tot mai crescute".

Read more: Primul mesaj al țării noastre pentru românii din Marea Britanie, după respingerea acordului...
Știri internaționale

Autoritățile din Franța atrag atenția asupra unui nou medicament foarte utilizat, după alerta care a dus la scoaterea de la vânzare, inclusiv de pe piața din România a două antitusive: Eurespal și Epistat. Cea mai nouă avertizare se referă la Smecta.

Read more: Medicamentul Smecta, interzis pentru copii mici și gravide! Autoritățile au emis o alertă