Miercuri, 18 Octombrie 2017
 

Știri internaționale

Germania se aşteaptă la "incertitudine" pe durata mandatului lui Donald Trump. „UE nu va fi obedientă. Ne putem apropia de Asia”

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 22 January 2017 19:39  |  Category: Știri internaționale

germania reichstagGermania se aşteaptă la "vremuri agitate" şi la "incertitudine" pe durata mandatului preşedintelui SUA, Donald Trump, afirmă Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe, exprimând convingerea că unii membrii ai Administraţiei de la Washington vor vrea cooperare.

Analiză. Primele decizii ale lui Donald Trump şi efectele lor în SUA şi în lume

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 22 January 2017 17:28  |  Category: Știri internaționale

donald trump suaAl 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, a început deja să demonteze moştenirea predecesorului său, Barack Obama. Aceste decizii au efecte nu numai în plan intern, ci şi pe plan internaţional, notează jurnalista Viorica Marin în adevarul.ro

Cutremur de 8 grade în largul insulei Noua Guinee. A fost emisă alertă de tsunami

Written by Radu Danciu  |  Created on Sunday, 22 January 2017 08:45  |  Category: Știri internaționale

noua guineeUn cutremur cu magnitudinea 8 s-a produs la 47 de kilometri vest de Arawa, insula Bougainville, din Papua Noua Guinee, a informat duminică Institutul american de geofizică - United States Geological Survey (USGS), transmite Reuters.

Donald Trump a devenit, oficial, al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. „Totul se va schimba începând din acest moment"

Written by Administrator  |  Created on Friday, 20 January 2017 20:08  |  Category: Știri internaționale

donald trumpCeremonia formală de instalare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Statelor Unite a avut loc la sediul Congresului american. Donald Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi a ţinut primul discurs.

Elemente din discursul președintelui Donald Trump:

Cel mai mare regret al rusofilului Dodon: Imperiul Rus s-a oprit la Prut

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 18 January 2017 12:16  |  Category: Știri internaționale

dodonPreședintele rus, Vladimir Putin, i-a făcut cadou omolgului său de la Chișinău, Igor Dodon, harta Moldovei Mari, realizată de cartograful italian Bartolomeo Borghi, potrivit unimedia.md.

Turcii nu pierd vremea cu drepturile infractorilor. Teroristul de la Istanbul a fost prins, bătut măr și călcat pe cap

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 17 January 2017 09:24  |  Category: Știri internaționale

terorist 1Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anunțat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

Un avion al Tukish Airlines s-a prăbușit într-o zonă rezidențială. Cel puțin 32 de victime

Written by Radu Danciu  |  Created on Monday, 16 January 2017 08:25  |  Category: Știri internaționale

avion turkish prabusitUn avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prăbușit peste mai multe case în apropiere de aeroportul Manas, din Kîrgîzstan.

The Guardian: Europa este între "ciocan şi nicovală" din cauza lui Donald Trump şi Vladimir Putin, existând riscul reapariţiei sferelor de influenţă

Written by Administrator  |  Created on Monday, 09 January 2017 16:20  |  Category: Știri internaționale

ueEuropa se află între "ciocan şi nicovală" în contextul instalării la Washington a Administraţiei Donald Trump şi din cauza Rusiei conduse de Vladimir Putin, comentează cotidianul The Guardian, avertizând că există riscul reapariţiei sferelor de influenţă întrucât Moscova ar putea profita de incertitudinea UE privind strategia noului lider american.

Românca Ramona Pop, aleasă viceprimar al Berlinului

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 05 January 2017 20:19  |  Category: Știri internaționale

ramona-popRomânca Ramona Pop, reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în 8 decembrie 2016 unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei, relatează Antena 3. Ramona Pop a militat în campania electorală pentru modernizarea grădinițelor și școlilor, care trebuie restaurate, și pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcționare. De asemenea, Pop a spus că mai dorește să introducă mai multe trenuri S-Bahn în rețeaua de transport în comun.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat mortal. Atacatorul, care era poliţist, a strigat: „Nu uitaţi de Alep"

Written by Administrator  |  Created on Monday, 19 December 2016 20:25  |  Category: Știri internaționale

asasin ambasadorul rusiei in turciaAmbasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara. Ambasadorul a decedat la spital din cauza rănilor suferite, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse.

Decizie istorică a Bisericii Catolice. Papa Francisc permite preoţilor să ierte femeile care au făcut avort

Written by Administrator  |  Created on Monday, 21 November 2016 17:48  |  Category: Știri internaționale

papa franciscPapa Francisc a anunţat, într-o scrisoare dată publicităţii luni, că va permite preoţilor catolici să ierte păcatul avortului. Astfel, Suveranul Pontif a transformat o derogare temporară, acordată cu ocazia Anului Milostivirii, într-una permanentă, ţinând, totuşi, să explice că întreruperea de sarcină rămâne „o faptă gravă", dar că „nu este niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge şi şterge atunci când întâlneşte o inimă care se căieşte şi care îşi doreşte să trăiască în pace cu Dumnezeu".