Sâmbătă, 24 Iunie 2017
 

Știri internaționale

Percheziţii la sedii ale grupului Volkswagen, în Germania, în ancheta privind emisiile poluante

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 08 October 2015 16:39  |  Category: Știri internaționale

volkswagenAutorităţile germane au efectuat, joi, percheziţii la sediul central al grupului Volkswagen, în oraşul Wolfsburg, precum şi în alte locaţii ale companiei, în cadrul investigaţiei lansate în scandalul emisiilor.

Firma germană Mutanox a refuzat să vândă 10.000 de suluri de sârmă ghimpată Ungariei. Ce replică au dat germanii

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 16 September 2015 21:00  |  Category: Știri internaționale

gard sarma ghimpataDupă anunţul Ungariei că îşi va securiza frontiera cu Serbia printr-un gard de sârmă ghimpată, autorităţile au lansat cereri de ofertă pentru a achiziţiona materialul. Un mare retailer german de, Mutanox, a refuzat să vândă sârma ghimpată, mai ales că era vorba despre varianta cu lamele tăietoare, scrie Die Welt.

Mesaj al românului răpit în Burkina Faso. Apel disperat către România

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 30 August 2015 23:10  |  Category: Știri internaționale

mesaj-al-romanului-rapit-in-burkina-faso-iulian-ghergutDuminică dimineața au fost făcute publice primele imagini cu Iulian Gherguţ, românul răpit în luna aprilie în Burkina Faso, informează B1 TV.

Ministrul austriac de Finanţe: Ieşirea Greciei din zona euro este iminentă

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 28 June 2015 14:43  |  Category: Știri internaționale

greciaCriza din Grecia a intrat într-o nouă etapă. Parlamentul de la Atena a aprobat organizarea unui referendum, în cadrul căruia populaţia să decidă dacă este sau nu de acord cu măsurile de austeritate cerute de creditori.

Alteța Sa Regală Ducesa de Cambridge a născut o fetiţă. Copilul este al patrulea la rând în succesiunea privind tronul Marii Britanii

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 02 May 2015 16:15  |  Category: Știri internaționale

buckingham frontASR Ducesa de Cambridge, soţia ASR prinţul William, Duce de Cambridge, a născut o fetiţă, sâmbătă, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind al doilea copil al cuplului princiar şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informează BBC.

Bebeluşul s-a născut la ora locală 08.34 (ora 10:34, ora României) şi a avut la naştere greutatea de 3,71 kilograme, potrivit unui anunţ publicat pe contul oficial de Twitter al Palatului Kensington.

"Alteţa Sa Regală şi copilul său se simt foarte bine", a precizat Palatul Kensington.

ASR Prinţul William a fost prezent la naşterea celui de-al doilea copil al său.

ULTIMELE CUVINTE înregistrate de cutia neagră a avionului Germanwings

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 29 March 2015 17:50  |  Category: Știri internaționale

germanwingsBild a publicat duminică ultimele conversaţii dintre cei doi piloţi ai avionului Germanwings prăbuşit marţi în Alpii francezi, confirmând că pasagerii au avut timp să înţeleagă situaţia.

vulcan chileVulcanul Villarica, în sudul Chile, unul dintre cei mai activi din America de Sud, a erupt marţi, autorităţile fiind nevoite să evacueze mii de persoane din cauza scurgerii lavei şi topirii zăpezii, relatează AP.

john jihadistulMilitantul grupării Stat Islamic cunoscut ca „John Jihadistul", care a apărut în mai multe înregistrări video cu decapitarea unor ostatici occidentali, a fost identificat, relatează BBC News Online.

gradinita bombardata ucrainaAproximativ 20 de persoane au murit în luptele care s-au dat după încheierea acordului de la Minsk. Atmosfera a rămas tensionată între cele două tabere, chiar dacă s-a semnat un acord care ar trebui să pună capăt unui conflict care durează de 10 luni.

tancuri rusesti ucrainaZeci de tancuri, blindate şi lansatoare de rachete au pătruns din Rusia în Ucraina, în ciuda acordului de pace semnat joi la Minsk. Oficiali militari ucraineni au anunţat că 50 de tancuri ruseşti, precum şi vehicule blindate şi lansatoare de rachete au pătruns în Ucraina în cursul zilei, în pofida negocierilor desfăşurate la Minsk în vederea soluţionării conflictului ucrainean.

acord pace minsk 12 februariePreşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că un acord a fost încheiat la Minsk pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie. Negocierile maraton de la Minsk, între liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei au durat 17 ore.