15 cutremure au avut loc în Albania, în mai puțin de 10 ore, de luni seară până marți dimineață. Cel mai puternic dintre ele, cu o magnitudine de 6,3 grade, urmat de o replică puternică, a dus la prăbușirea mai multor clădiri.

 

Autoritățile anunță, într-un bilanț provizoriu, cel puțin 11 morți și în jur de 150 de răniți, în urma cutremurului care a zguduit zona orașului Durres, al doilea ca mărime din Albania.

Din datele de până acum, nu există informații că printre victime s-ar afla și români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, care a precizat și că, la nivelul Ambasadei României la Tirana, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident", au comunicat oficialii MAE.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că, în câteva ore, echipaje de urgență vor pleca din România spre Albania.

România va trimite una sau două aeronave care vor ajunge în Albania până diseară.

"A fost activată alarma internațională cu privire la cutremurul din Albania, echipa noastră de salvatori este pregătită, cea de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu ajutorul Ministerul Apărării Naționale, care pregătește un avion, vom participa la acțiunile de salvare și evident vom încerca să ajutăm pe cei care au nevoie acum în Albania”, a anunțat și ministrul de Interne, Marcel Vela.

Foto: Twitter

Joomla SEF URLs by Artio