Postările lui Donald Trump pe Twitter ar putea deveni acte oficiale

Category: Știri internaționale Created: Tuesday, 13 June 2017 12:52

Un congresman democrat a lansat un proiect de lege, poreclit Legea Covfefe, prin care postările preşedintelui SUA pe reţelele de socializare să fie păstrate şi arhivate, ca documente prezidenţiale.


Legea a fost poreclită poreclită astfel după mesajul de neînţeles postat pe Twitter de preşedintele SUA Donald Trump și ar putea deveni realitate dacă un proiect de modificare a legii arhivelor prezidenţiale va fi votat, aşa cum propune congresmanul democrat Mike Quigley, din Illinois, arată Reuters, citat de Mediafax.
Propunerea acestuia este ca mesajele de pe Twitter ale preşedintelui SUA şi alte interacţiuni ale acestuia pe reţelele de socializare să fie păstrate la Arhivele Naţionale, pentru a putea fi inventariate şi a se putea face referinţă oficială la ele, în caz de nevoie. Totodată, preşedintele SUA nu ar mai avea voie să îşi şteargă mesajele de pe Twitter, aşa cum a procedat şi în cazul celebrului deja „covfefe", pentru că acestea ar deveni documente oficiale. „Dacă preşedintele apelează la social media pentru a face anunţuri bruşte de politici publice, trebuie să ne asigurăm că aceste declaraţii sunt documentate şi păstrate pentru referinţe viitoare. Mesajele de pe Twitter sunt puternice, iar preşedintele trebuie să răspundă pentru fiecare postare", a argumentat iniţiatorul proiectului legislativ.

 

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.