Primar pro-european ales la Chișinău

Written by Ioana POPA Category: Știri internaționale Created: Monday, 04 June 2018 08:51

andrei nastase primar chisinauAndrei Năstase, candidatul formaţiunii proeuropene Platforma Demnitate şi Adevăr pentru funcția de primar al Chișinăului, a câștigat alegerile, confrom rezultatelor partiale anunțate de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

Rezultatele făcute publice după numărarea a peste 99% din voturi arată că Andrei Năstase a fost preferat de 52,5% dintre alegătorii prezenți la urne, în timp ce contracandidatul său, Ion Ceban, din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova ( partidprorus), a fost votat de 47,4% din alegători, în cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate de la Chişinău.

Rata de participare a fost de 39,12%, mai mare cu aproape 4% faţă de primul tur de scrutin, care a avut loc pe  20 mai.

La Chișinău au fost organizate alegeri locale anticipate după demisia lui Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal), venită ca urmare a anchetării sale într-un dosar de corupţie, despre care fostul primar susţine că este motivat politic.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.