Românii au devenit a doua minoritate în Marea Britanie

Written by Ioana POPA Category: Știri internaționale Created: Sunday, 27 May 2018 14:40

romani marea britanie observator.tvBiroul Naţional de Statistică din Marea Britanie anunţă că numărul de români care trăiesc în această ţară a crescut cu 25% în 2017, faţă de anul precedent, și a ajuns în prezent la 411.000 de persoane.

 

Cifrele furnizate de autoritățile britanice și citate de BBC arată că persoanele cu naţionalitate română au devenit a doua cea mai comună populaţie non-britanică din Marea Britanie, scrie Ziarul Financiar.

Naţionalitatea poloneză rămâne cea mai numeroasă naţionalitate non-britanică, cu un număr estimat de 1 milion de polonezi care locuiesc în Regatul Unit. După naţionalitatea română, următoarea clasată este cea irlandeză, cu aproximativ 350.000 de irlandezi care locuiesc în Marea Britanie.

India este a patra ţară ca pondere în populaţia rezidentă în Marea Britanie, cu un număr de 340.000 de persoane.

În contextul Brexit-ului, numărul de cereri pentru cetăţenie britanică s-a dublat într-un an, din martie 2017, până în martie 2018, potrivit ZF. De asemenea, numărul de emiteri de avize de rezidenţă permanentă pentru cei care au lcuit în Marea Britanie mai mult de cinci ani a crescut, ajungând  la 168.000.

Foto: observator.tv

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.